Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan lehet kikerülni az ovt...

Hogyan lehet kikerülni az ovt ha egyáltalán lehetséges?

Figyelt kérdés
Most kezdte az ovit de úgy látom még nem érett rá persze ezt nem nekem kell eldönteni.Nem kommunikál senkivel de itthon is csak az ismerősökkel rokonokkal.Itthon vagyok a kisebbikkel még minimum egy évet miért ne lehetne itthon velem a nagyobbik is.Hogyan lehetne megoldani hogy ne kelljen oviba járnia.Családi körülmény teljesen jó.Semmiben nem szenvednek hiányt.Mindennap van főzve stb.
2015. szept. 3. 07:55
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
84%
2 nap után ne ítélj...
2015. szept. 3. 07:58
 2/28 anonim ***** válasza:
64%
Nem neked kell eldönteni, és az oviban jobban fog fejlődni, ne aggódj. Kell már neki a közösség.
2015. szept. 3. 08:12
 3/28 anonim ***** válasza:
84%

Attól, hogy nem szeret járni még kell neki a másik gyerekekkel való kapcsolat kiépítés.

Azátlag gyerekeknél így megy az ovodai eiielszkadés:

elsö hónapokban senkivel nem kommunikálnak, még az ovonökkel is ritkán, kérdésekre elfordítják a fejüket. Ez az idöszak amikor megfigyelnek, képesek egyhelyben ülni és csak figyelni.

Majd tavasztól megbízik egy óvonöben és esetleg vele elkezd kiépíteni kapcsolatot, ha van egy vele egyforma gyerek vagy ismerös akkor elkezd azzal játszani.

Második év minden gyereknek egy óriási lépés, szeptemberben szinte úgy mennek be, mintha mindig is imádták volna az ovit. Elkezd beszélni, részt akar venni sok dologban, de azért meggondolja mivel is foglalkozik. A nagycsoportban meg már nyiltan és örömmel megy.

Èn csak negatívumot látok abban, ha most nem szoktatod be. Oké otthon marad veled, most biztosan jót tesz, de a fentebb leirtak miatt vissza marad a szocializálodásban. Vagy is kihagyja a megfigyelni idöszakot. Akkor adod be amikor már képes lenne oviba járni, de nem tudja mit is kellene csinálnia, hogyan is kellene viselkednie. Mindig csak falba fog ütközni, mert akarja majd az ovit, de nehezebb lesz neki megtanulnia mert nem látta elözö évben mit is kellene csinálni.

Egy 3 éves gyereknek a legfontosabb, hogy minél több külsö behatást figyeljen meg. Erre melletted és egy csecsemö mellett nincs lehetösége. ha lenne még 4 gyereked, és minden nap eljártok tornázni, énekelni, veletek lakik a nagymama, nagynéni vagy is nagy család van(ahogy régen volt), kimehet az utcára órákat játszani egyedül a többi gyerekkel, akkor nem lesz gond.

Ha második évben iratod be, akkor már a látottak gyakorlása lenne a szerepe, de ha nem tanult, nem látott semmit, akkor csak még elveszetebb lesz az oviban.

2015. szept. 3. 08:33
 4/28 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem kommunikál amúgy se, akkor pont fontos lenne neki az ovi. Minél korábban kerül közösségbe, annál könnyebben fog tudni beilleszkedni, társas kapcsolatot kialakitani. Pár nap pedig abszolút semmit nem jelent, abból következtetés levonni nagy hiba lenne
2015. szept. 3. 08:56
 5/28 anonim ***** válasza:
37%
látom eddig nem kaptál érdemleges választ. Menj be az önkormányzathoz, ott megmondják milyen papírt kell kitöltened hogy mentességet kapj. Egyébként meg, nem csak az óvoda a társaság, lehet vinni foglalkozásokra, játszóházba, játszótérre. Ha otthon van a kérdező, miért ne maradhatna otthon a gyerek is?
2015. szept. 3. 09:24
 6/28 anonim ***** válasza:
65%

a kicsi lányom úgy kezdte 3 évesen az ovit h nem beszélt

májustól be nem áll a szája :-) én hiába próbáltam itthon szóra bírni nem ment

a fiam szó szerint üvöltött az első 4 hónapban mikor otthagytam - januártól meg úgy járt be mint aki mindig is ovis volt

szal szerintem nem árt a gyereknek a közösség és az óvoda egy rendszerességet visz az életébe

ah h elviszed heti 1-2 alkalommal játszóházban vagy fogaklozásra ahol nagy eséllyel nem lesznek mindig ugyan azok ott az még nem elég egy 3-4év közötti gyereknek

az ok h otthon van a tesó és ez esetlegesen nehézség lehet de megéri a gyereknek a közösség

és igen a jegyzőtől kérhetsz felmentést az ovi alól - de én várnék még vele pár hónapot - ennyi idő alatt nagyot tudnak változni a gyerekek :-)

2015. szept. 3. 09:53
 7/28 anonim ***** válasza:
28%
Minden kezdet nehéz, idő kell, amíg megszokja az ovit. Most pár napig, esetleg az első hetekben lehet, hogy nehezebb lesz, utána megszokja és elfogadja az ovit.
2015. szept. 3. 10:25
 8/28 anonim ***** válasza:

pontosan mik miatt gondolod, hogy nem ovi érett?

az, hogy nem kommunikál másokkal, az nem túl jó és ezen pont a közösségben való feloldódás segíthet. elmúlt 3 éves, kell neki a közösség, saját kortárs, meg kell találni az egyensúlyt. nem kell egész nap bent lennie, ha 8-12-ig van bent is pont elég, így van eleget veled is, de közben ott a közösség amiben nagyon sokat fog tanulni.

persze az első pár hét nagyon nehéz, meg kell szokni, de én a kérdésedből azt érzem, hogy inkább neked nehéz az elválás és ezért hátrálnál, de javíts ki ha tévedek.

szerintem várj pár hónapot, utána gondold át újra, 2 nap alatt nem sok minden derül ki... :) egyébként is az első év húzós szokott lenni, október körül jönne a betegségek, akkor sokat lesz otthon.

ha meg nem megy, akkor még mindig mehetsz a védőnőhöz aki tud felmentést adni ha tényleg úgy látja ő is

2015. szept. 3. 10:33
 9/28 anonim ***** válasza:
36%
A "foglalkozásokra, játszóházba, játszótérre" pont nem adja meg azt az állandó közösséget, amire a gyereknek szüksége van a szocializálódáshoz. De az így gondolkodó szülők önzőek, csak azt látják, hogy nekik jobb, ha mellettük van a gyerek, a szocializáció meg le van sza.r.va. Aztán majd mikor a gyerek még az iskolában sem beszél senkivel, és mindig ő az, aki egyedül ül, akkor majd lehet gondolkodni, hogy hol rontották el.
2015. szept. 3. 10:37
 10/28 anonim ***** válasza:
A kérdésre a válasz: jegyzőnél kell kérvényezni.
2015. szept. 3. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!