Szinte egyforma ovis jel. Csak én vagyok most ideges, vagy mást is zavarna?
Februárban kezdtük az ovit, csiga a jelünk. Most jöttek újak a csoportba, egy új kisgyereknek is csiga lett a jele. Úgy különböztetik meg, hogy a miénknek kék a háza, az övé zöld.
Mindezzel ma reggel szembesültünk, mikor is már kezdettől fogva zöld alkoholos filccel van minden ruhában, minden tárgyán a jele (az a kedvenc színe). A másik gyerek is kisfiú. A dadus volt ott reggel, kérdeztem, azt mondta, nem lesz keveredés.
Egyébként nagyon jól kijövünk óvónénivel-dadussal, szereti őket a kisfiam, az ovit is és én is bízom bennük.
De most mérges vagyok, mert nem örülök, hogy "elvették a jelét". Más jel sem lenne praktikus, már mindenben benne van, az ágyneműn hímezve, és a gyerek is szomorú lenne szerintem. Úgyis mosáskor szokott kopni a filc, majd ezután kékkel rajzolom át, meg írok nevet, monogramot. És szerencsére van egyfajta csiga-rajz, mindig ugyanúgy rajzolom, varrom.
De nekem ez furcsa és érthetetlen, hogy miért nem lehetett szólni, hogy a jel foglalt. És minket nem kérdeztek, nem szóltak... A gyerek tudni fogja persze , mi az övé. De szomorú vagyok, hogy a jelén "osztoznia" kell.
Megértelek kérdező, ez tényleg nagyon hülye helyzet.
Mi az iskolában jártunk úgy, hogy az elsőben kapott osztályt, amit mi szülők szépen kidekoráltunk, odaadták egy másik osztálynak és a fiamékat elköltöztették.
Kérdeztük, hogy miért nem mehet az a másik osztály abba a terembe, ahová a fiamékat rakták át, de nem kaptunk rá értelmes választ, mindenki mást okolt.
Pedig sokkal logikusabb lett volna, ha az amúgy is költöző osztály ment volna abba a terembe, ahová mi... Persze, amiket mi vittünk abba a terembe (függönyök, dekoráció, stb) nem engedték átvinni, tök jó...
Nem tudtok neki egy "sorszámot" rajzolni, hímezni a csigára, vagy mittudomén?
Turbó csigának is kék a háza! Szereti azt a mesét?
Hát ma megvolt az első keveredés, ami eléggé felkavart: a fogkefe. Ébredés után hozom el a fiamat, elment pisilni, és kézmosás után törölte a kezét, de nem láttam a fogmosóját a törölköző felett, kérdeztem. Mutatja, hogy félre van téve, mert más használta, és a dadusnak el kellett mosni. Mondta is, hogy a zöld csigás fiú használta. (Néztem a keféket is, de csak nekünk van DM-es macis végű, nincs is hasonló). Dadust rögtön kérdeztem, hogy hallom a keveredést, és mondta, hogy igen, de elfertőtlenítette, minden rendben. Hát....
Reggel beszélek az óvónővel is. :(
Az óvó néni azt mondja, hogy rengeteget gyakorolják a jelet a másik gyerekkel is, de míg elfordult, már a fiam fogkeféje volt nála. Mondta, hogy vannak hiányosságok sajnos a kicsiknél most, alapvető dolgok, pl. van, aki beszélni is alig tud (Az én fiamat meg csak dícséri, hogy okos, csak bátortalan)...
Tegnap aztán választottunk másik jelet, zöld hernyócska lesz a jele, szépen kigondoltuk együtt és úgy tűnik, el is fogadja. Mondtam az óvó néninek is, hogy gondolom nekik is könnyebb lesz hosszú távon, mert van dolguk elég, nem hogy a csigák színét figyelgessék mindig. Főleg, hogy a másik kisgyerek nem tudja. És én sem akarok 3 évig ilyenek miatt aggódni, hogy észreveszik-e a cserét... Köszönte is, hogy vannak még rendes szülők :) Na meg persze megszeretgette és megdícsérte a fiamat, hogy ilyen okos, és engedi a cserét.
Örülök, hogy így végződött, tényleg nagyon okos kisfiad van.
Továbbra is úgy gondolom, hogy az óvónőknek egyébként a hisztis, gyermetegen viselkedő szülők kezelése is feladata (gondolok itt a másik kisgyermek szüleire, akik annak ellenére ragaszkodtak a csigához, hogy az már foglalt jel volt), és bizony hiba volt belemenni ebbe eleve. De a lényeg, hogy nem kell ezzel többet foglalkozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!