Szinte egyforma ovis jel. Csak én vagyok most ideges, vagy mást is zavarna?
Februárban kezdtük az ovit, csiga a jelünk. Most jöttek újak a csoportba, egy új kisgyereknek is csiga lett a jele. Úgy különböztetik meg, hogy a miénknek kék a háza, az övé zöld.
Mindezzel ma reggel szembesültünk, mikor is már kezdettől fogva zöld alkoholos filccel van minden ruhában, minden tárgyán a jele (az a kedvenc színe). A másik gyerek is kisfiú. A dadus volt ott reggel, kérdeztem, azt mondta, nem lesz keveredés.
Egyébként nagyon jól kijövünk óvónénivel-dadussal, szereti őket a kisfiam, az ovit is és én is bízom bennük.
De most mérges vagyok, mert nem örülök, hogy "elvették a jelét". Más jel sem lenne praktikus, már mindenben benne van, az ágyneműn hímezve, és a gyerek is szomorú lenne szerintem. Úgyis mosáskor szokott kopni a filc, majd ezután kékkel rajzolom át, meg írok nevet, monogramot. És szerencsére van egyfajta csiga-rajz, mindig ugyanúgy rajzolom, varrom.
De nekem ez furcsa és érthetetlen, hogy miért nem lehetett szólni, hogy a jel foglalt. És minket nem kérdeztek, nem szóltak... A gyerek tudni fogja persze , mi az övé. De szomorú vagyok, hogy a jelén "osztoznia" kell.
Mindenkinek megköszönöm az értelmes és az értelmetlen válaszokat is!
Valóban lehet, hogy egy három hónapos baba anyukájaként még jobban dolgoznak bennem az anyatigris ösztönei és túlreagáltam hirtelen. Már megnyugodtam.
És a gyerek előtt reggel sem problémáztam, észrevettem, meglepődtem, szóltam neki, hogy övé a kék csiga, majd bekísértem és eljöttem. A dadustól megkérdeztem, hogy nem lesz-e keveredés, azt mondta, nem.
12-es külön köszönöm!
Az ovis jelnek szerintem is pont az a lényege, hogy mindenkié más. (+ a fiamnak eleve zölddel van mindenhol rajzolva, hímezve a kezdés óta. Legalább erre figyelhettek volna, ha már így alakult.)
(Változtani nem akarok, max. ha a gyerek esetleg mondaná.)
Mikor a fiam ovis lett, a perec lett a jele. Mikor 2 éve szept. 1-jén mentünk oviba, az óvónő azzal kezdett, hogy baj van, mert elfelejtették, hogy a perecet már kiadták egy másik gyereknek az én fiam előtt. Na, tök jó, ugye úgy rendeltem vasalós ovis jelet, volt ahova hímezve volt a perec. Közölték, hogy nem perec, hanem gomba lesz a jele, ami azért volt fura, mert nem is volt választható jel anno, mikor a fiamnak választania kellett, mert ő választotta ki a perecet. Tök jól meg is tanítottam neki, hogy a perec lesz a jele, erre szerezhettem mindenre gombát. De nyeltem egy nagyot és immár 3. éve gomba a jele.
Mondjuk az tényleg gáz, hogy a tietek a kék házú csiga, ha nektek zöld csiga van hímezve. Lehet megkérném az óvónőt, nem-e lehetne a mienk a zöld csiga, bár gondolom a másik gyerek anyukája is már mindent zöldre rajzolt a csigán:)
De ha azt mondták, hogy nem lesz gond, akkor reméld, hogy úgy lesz. Gondolom a Kérező inkább azon aggódik, hogy a gyerekek cuccai ne keveredjenek össze, de ha a fiad megismeri a holmijait már, akkor talán nem lesz gond.
Kedves 18-as! Most írtam az óvó néninek éppen, hogy nem cserélhetnénk-e meg a színt legalább. (Most délután az új óvó néni lesz, még sosem találkoztunk. Délelőtt meg csak a dadus volt ott épp.)
És igen, a keveredés miatt aggódom, mert nem tudom, a másik gyerek és a szülei mennyire figyelnek.
Köszönöm, akik szerint nem vagyok elmeháborodott! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!