Szinte egyforma ovis jel. Csak én vagyok most ideges, vagy mást is zavarna?
Februárban kezdtük az ovit, csiga a jelünk. Most jöttek újak a csoportba, egy új kisgyereknek is csiga lett a jele. Úgy különböztetik meg, hogy a miénknek kék a háza, az övé zöld.
Mindezzel ma reggel szembesültünk, mikor is már kezdettől fogva zöld alkoholos filccel van minden ruhában, minden tárgyán a jele (az a kedvenc színe). A másik gyerek is kisfiú. A dadus volt ott reggel, kérdeztem, azt mondta, nem lesz keveredés.
Egyébként nagyon jól kijövünk óvónénivel-dadussal, szereti őket a kisfiam, az ovit is és én is bízom bennük.
De most mérges vagyok, mert nem örülök, hogy "elvették a jelét". Más jel sem lenne praktikus, már mindenben benne van, az ágyneműn hímezve, és a gyerek is szomorú lenne szerintem. Úgyis mosáskor szokott kopni a filc, majd ezután kékkel rajzolom át, meg írok nevet, monogramot. És szerencsére van egyfajta csiga-rajz, mindig ugyanúgy rajzolom, varrom.
De nekem ez furcsa és érthetetlen, hogy miért nem lehetett szólni, hogy a jel foglalt. És minket nem kérdeztek, nem szóltak... A gyerek tudni fogja persze , mi az övé. De szomorú vagyok, hogy a jelén "osztoznia" kell.
És itt nem csak a gyerek ruháiról van szó, hanem a törölközőről, fogmosópohárról, fésűről.
És ha napközben rajzolnak a gyerekek valamit, nálunk csak egy tollal vagy ceruzával ráfirkantja a gyerek jelét a rajz sarkába az óvónéni, ilyen esetekben is mindig figyelni fog a színekre?
Hisztisorstársakat? :)
Ja, az hiszti, hogy megjegyzem, egyik óvónőnek sem jut eszébe egyetlen új jel sem...te szegény. Biztos neked is csak a csiga jutna eszedbe, mert nincs több állat amit le tudsz rajzolni. Nem baj, akkor legyen kettő, nem számít.
Akkor minek van jel? Az a célja, hogy meg legyenek különböztetve a dolgaik. Legyen mindenki ugyanaz, különböző színű csigák, akkor nincs hiszti. :)
Tudtam beszélni az óvó nénivel. Azt mondta, hogy ő próbálta őket lebeszélni, de hiába, nem tudta. Na nekem az ilyen szülő a hisztis inkább, vagy nem is tudom, milyen. Kérik, hogy másikat válasszon, de hajthatatlan... Most épp autóból is kettő lett a csoportban, mert ott sem tágított senki.
A szín már marad, úgy tűnik, de kicsit sírdogált nekem, hogy inkább ő szerette volna a zöldet. Győzködjük, hogy szép a kék is.
Én is úgy gondolom, hogy a jel azért van, hogy mindenkinek más legyen. Ha esetleg ugyanaz a nevük, de a jelük más. A rajzolásnál nálunk is csak odarajzolták a jelet eddig, most majd talán odaírják a nevük kezdőbetűjét is.
A szülőkkel meg sem próbálok beszélni, az óvó néni sem tudta meggyőzni őket. Látásból ismerem a családot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!