Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szinte egyforma ovis jel....

Szinte egyforma ovis jel. Csak én vagyok most ideges, vagy mást is zavarna?

Figyelt kérdés

Februárban kezdtük az ovit, csiga a jelünk. Most jöttek újak a csoportba, egy új kisgyereknek is csiga lett a jele. Úgy különböztetik meg, hogy a miénknek kék a háza, az övé zöld.

Mindezzel ma reggel szembesültünk, mikor is már kezdettől fogva zöld alkoholos filccel van minden ruhában, minden tárgyán a jele (az a kedvenc színe). A másik gyerek is kisfiú. A dadus volt ott reggel, kérdeztem, azt mondta, nem lesz keveredés.

Egyébként nagyon jól kijövünk óvónénivel-dadussal, szereti őket a kisfiam, az ovit is és én is bízom bennük.

De most mérges vagyok, mert nem örülök, hogy "elvették a jelét". Más jel sem lenne praktikus, már mindenben benne van, az ágyneműn hímezve, és a gyerek is szomorú lenne szerintem. Úgyis mosáskor szokott kopni a filc, majd ezután kékkel rajzolom át, meg írok nevet, monogramot. És szerencsére van egyfajta csiga-rajz, mindig ugyanúgy rajzolom, varrom.

De nekem ez furcsa és érthetetlen, hogy miért nem lehetett szólni, hogy a jel foglalt. És minket nem kérdeztek, nem szóltak... A gyerek tudni fogja persze , mi az övé. De szomorú vagyok, hogy a jelén "osztoznia" kell.

2015. szept. 1. 12:37
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiamból kiindulva nekik minden apróság fontos, ami az övék és csak az övék, ilyen az óvodai jel is. A különböző színű csigákból biztosan nem lesz keveredés és probléma és a gyerekek is el tudják fogadni a dolgot. De az óvónők, akiknek hivatásuk miatt a legjobban tudniuk kell, hogy ha már van jel, akkor annak jelentősége is van a gyerekek számára, mindenképpen jobban figyelhetnének. Legalább arra, hogy ne annak kelljen változtatni és a változásokat elfogadni, aki már megszokott valamit. Persze hogy nem eget verő probléma, de a másik véglet, amikor teljesen elbagatellizáljuk felnőtt fejjel a gyerekek apró-cseprő gondjait, bánatait. A fontos, hogy ha jól értem, a kisfiadat nem bántja különösebben a dolog.
2015. szept. 1. 14:21
 22/48 anonim ***** válasza:
92%
Én ezt nem értem. Miért nem kapott egy teljesen új jelet az új gyerek? Nem hiszem el, hogy nem lehet találni egy formát/állatot/bármit, amiből nincs még egy és tetszik a gyereknek is. Nem reagálod túl, ez egy értelmetlen döntés volt, csak bonyodalom van belőle.
2015. szept. 1. 15:36
 23/48 anonim ***** válasza:
96%

És itt nem csak a gyerek ruháiról van szó, hanem a törölközőről, fogmosópohárról, fésűről.

És ha napközben rajzolnak a gyerekek valamit, nálunk csak egy tollal vagy ceruzával ráfirkantja a gyerek jelét a rajz sarkába az óvónéni, ilyen esetekben is mindig figyelni fog a színekre?

2015. szept. 1. 16:21
 24/48 anonim ***** válasza:
9%
Na kérdező, látom találtál hisztisorstársakat :)
2015. szept. 1. 16:55
 25/48 anonim ***** válasza:
96%

Hisztisorstársakat? :)

Ja, az hiszti, hogy megjegyzem, egyik óvónőnek sem jut eszébe egyetlen új jel sem...te szegény. Biztos neked is csak a csiga jutna eszedbe, mert nincs több állat amit le tudsz rajzolni. Nem baj, akkor legyen kettő, nem számít.

Akkor minek van jel? Az a célja, hogy meg legyenek különböztetve a dolgaik. Legyen mindenki ugyanaz, különböző színű csigák, akkor nincs hiszti. :)

2015. szept. 1. 17:28
 26/48 A kérdező kommentje:

Tudtam beszélni az óvó nénivel. Azt mondta, hogy ő próbálta őket lebeszélni, de hiába, nem tudta. Na nekem az ilyen szülő a hisztis inkább, vagy nem is tudom, milyen. Kérik, hogy másikat válasszon, de hajthatatlan... Most épp autóból is kettő lett a csoportban, mert ott sem tágított senki.

A szín már marad, úgy tűnik, de kicsit sírdogált nekem, hogy inkább ő szerette volna a zöldet. Győzködjük, hogy szép a kék is.

2015. szept. 1. 17:31
 27/48 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy a jel azért van, hogy mindenkinek más legyen. Ha esetleg ugyanaz a nevük, de a jelük más. A rajzolásnál nálunk is csak odarajzolták a jelet eddig, most majd talán odaírják a nevük kezdőbetűjét is.

A szülőkkel meg sem próbálok beszélni, az óvó néni sem tudta meggyőzni őket. Látásból ismerem a családot...

2015. szept. 1. 17:39
 28/48 anonim ***** válasza:
16%
Nálunk emlékszem az volt az öcsémnél hogy mindenki egyedi jelet kapott mese figura vagy valami (persze csak ha akart) ezeket a szülő bevitte nyomtatott papironn az Óvoda igazgató pedig megcsinálta ezt azt mondták azért kell mert a gyerek túl fiatal és ez hogy milyen jeled legyen dolog nagyon megviseli a lelküket mert nem tudnak olyan könnyen választani és mikor már választottak azt fogják érezni mi lett volna ha más jelet választottam volna. Emlékszem sok gyerek volt akinek több jele volt az én öcsémnek Bakugan,Pokémon,Batman volt a jele ezt összerakták kettőt egymás mellé egyet alà mindenkinek megfelelt és végig az volt a jele bár lehetett változtatni bármikor öcsém most 6 éves.
2015. szept. 2. 02:52
 29/48 anonim ***** válasza:
15%
Kívánom nektek, hogy ez legyen a legnagyobb problémátok. Nekem 3 hónapja halt meg a drága férjem. Remélem soha nem kell megtudnotok mi az igazi probléma. Én 2 gyerekkel maradtam egyedül...
2015. szept. 2. 04:24
 30/48 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk az elég gáz, ha a szülő köti az ebet a karóhoz, és nem érti meg, hogy már másé az a jel, erre neki is az kell. De az óvónők is lehettek volna határozottabbak, ha nekem patáliázik ezen egy szülő, simán megmondtam volna, hogy azért nem lehet a gyereke jele csiga, mert azt már nem lehet választani, és felsoroltam volna, hogy mik azok, amiket viszont választhat.
2015. szept. 2. 07:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!