Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szinte egyforma ovis jel....

Szinte egyforma ovis jel. Csak én vagyok most ideges, vagy mást is zavarna?

Figyelt kérdés

Februárban kezdtük az ovit, csiga a jelünk. Most jöttek újak a csoportba, egy új kisgyereknek is csiga lett a jele. Úgy különböztetik meg, hogy a miénknek kék a háza, az övé zöld.

Mindezzel ma reggel szembesültünk, mikor is már kezdettől fogva zöld alkoholos filccel van minden ruhában, minden tárgyán a jele (az a kedvenc színe). A másik gyerek is kisfiú. A dadus volt ott reggel, kérdeztem, azt mondta, nem lesz keveredés.

Egyébként nagyon jól kijövünk óvónénivel-dadussal, szereti őket a kisfiam, az ovit is és én is bízom bennük.

De most mérges vagyok, mert nem örülök, hogy "elvették a jelét". Más jel sem lenne praktikus, már mindenben benne van, az ágyneműn hímezve, és a gyerek is szomorú lenne szerintem. Úgyis mosáskor szokott kopni a filc, majd ezután kékkel rajzolom át, meg írok nevet, monogramot. És szerencsére van egyfajta csiga-rajz, mindig ugyanúgy rajzolom, varrom.

De nekem ez furcsa és érthetetlen, hogy miért nem lehetett szólni, hogy a jel foglalt. És minket nem kérdeztek, nem szóltak... A gyerek tudni fogja persze , mi az övé. De szomorú vagyok, hogy a jelén "osztoznia" kell.

2015. szept. 1. 12:37
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
49%

Csak kibújt a szög a zsákból, azért itt is az élő példa, hogy a szülők olykor NEM NORMÁLISAK! :D

Tehát nem az ovi, nem az óvónő, hanem az idióta szülő ragaszkodik a jelhez....

2015. szept. 2. 08:58
 32/48 anonim ***** válasza:
66%

Mondjuk nem tudom,így azért több "hiba" is van. Egyrészt a szülő ne legyen már óvodás szinten. Gondolok itt arra, hogy nekik csak az a jel kell, másrészt az óvónőnek meg lehetne mondani, hogy az már foglalt, ezek közül lehet választani, és kész.

Nálunk nem volt hiszti a jelekkel, az óvónők "sorsolták" ki, mikor mentünk első nap mondták, hogy kinek mi lesz, és kész. Lehet hogy mentek oda üzletelni ezzel kapcsolatban, nem tudom, én nem foglalkoztam ezzel.

Nem is gondoltam, hogy máshol komoly vita van ebből, meg hogy egyes szülők úgy kezdik az ovit, hogy nekünk ez a jel kell, és punktum, nem számít, hogy mennyire foglalt...

2015. szept. 2. 09:05
 33/48 anonim ***** válasza:
72%
Kedves 29-es válaszoló! Fogadd ismeretlenül is részvétemet. Nem kérdés, hogy a két problémát nem lehet egy napon említeni. De az élet mégsem így működik. Ha a Te gyermekeid keseregnek valami apróságon, biztosan megvigasztalod őket, megbeszéled velük, hogy mi lenne a legjobb megoldás, és még véletlenül sem mondanál olyat - feltételezem - , hogy ez a probléma semmi a család nagy tragédiájához képest. Vannak helyzetek, amikor nem szabad az almát a körtével összehasonlítani. Azt hiszem, akkor vagyunk jó szülők, ha a gyerekeink kis bánatait és a nagy bajokat is empátiával tudjuk kezelni. Nem biztos, hogy a kisgyerekes kérdésekre feltétlenül most válaszolnia kell annak, aki ilyen mély fájdalmon megy keresztül, mint Te. Nem lesz itt olyan probléma, kérdés, ami összemérhető a Tiéddel, de így nem is lehet hasznos választ adni....
2015. szept. 2. 10:49
 34/48 anonim ***** válasza:
0%

Az ilyen előfordul. Nem tudhatod miért lett a másik fiúnak is csiga a jele.

Nekem anno katica volt a jelem. Nagycsoportos voltam, év közben költöztünk, ovit váltottam. Amikor az óvoda vezető mondta hogy kalap lesz a jelem mert csak az van, irgalmatlan hiaztit-üvöltést vágtam le hogy márpedig nekem katica a jelem. Oda vitt a szekrényehez hogy bizonyítsa, a katica foglalt. Ránéztem a jelre, abba hagytam a hisztit és komoly nyugodaággal közöltem: Annak a katicának 5 pöttyje van és csápja, az én jelem viszont igazi katica 7 pöttyel csáp nélkül. 😊 Erre nem tudott mit mondani, megkaptam az igazi katica kelet. 😃

2015. szept. 2. 11:24
 35/48 anonim ***** válasza:
93%
29-es, részvétem. Nem tudom viszont, hogy jön ez ide. Másnak is vannak problémái, nyilván nem ehhez fogható. Ez egy ilyen oldal, lehet kiírni problémákat ide.
2015. szept. 2. 13:24
 36/48 A kérdező kommentje:

Sajnálom a férjét elvesztő anyukát, de nem értem, hogy jön most ez ide, az teljesen más dolog. Én a húgom vesztettem el 17 évesen, ő 16 volt akkor. Nagyon megviselte a családot. A szüleim fájdalmát el sem tudom képzelni.

Maradunk kék csiga, a fiam már nem szeretne másik jelet. Max. jobban figyelünk.

2015. szept. 2. 14:44
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Az én jelem is csiga volt az oviban anno :)

Ha kisfiad nem akar változtatni és nem lesz keveredés az oviban a két hasonló jel miatt, akkor szerintem hagyjátok most már így. Kisfiadé a kék csiga, a másik kisfiúé a zöld ennyi.

A lányom régi ovijában is több egyforma jel volt, pl. két eper, két virág, csak arra figyeltek, hogy ne egy csoportba legyenek és ott is igyekeztek más színeket adni pl. a virágoknak,vagy egyik eper szára világoszöld volt, míg a másik jelen sötétzöld, gondolom a keveredések elkerülése végett.

2015. szept. 2. 14:58
 38/48 anonim ***** válasza:
0%
Ezt a jel dolgot nem értem miért kell enyira felfújni... A másik gyerek lehet hogy szinténn csigát akart volna de mivel volt egy csináltak egy más színűt meg azért a másik gyerek szülei sem reklamáltak, hogy kettő egyforma van és azért mert gondolták senki nem fogja megszólni ezt. Gondolj bele mi lenne ha a te fiad akarna minden áron egy olyan jelet amit már más "birtokol" te mit csinálnál? Mondanád hogy legyen az csak más színben vagy halgatnád a fiad hisztijét. Ott sem a szülők vagy az ovónők voltak a hibásak sőt senki nem hibás ebben mert egy kis 3-4 éves nem fogja fel ezt.
2015. szept. 4. 12:57
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
De akkor ennyi erővel lehetne mindenkinek csiga a jele, csak mindenkinek más színű. Akkor minek a jel?
2015. szept. 4. 13:03
 40/48 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Én megkérdeztem a gyereket, hogy ne változtassunk-e, de talán érthető módon így fél év megszokás után már nem akart. Belenyugszunk ebbe a helyzetbe.

Anno meg mi nem úgy mentünk oda, hogy ez lesz a jelünk, azt punktum, hanem voltak jeles tarisznyák ajándékba, megkérdeztük, hogy a csiga szabad-e, az volt. Választottunk volna mást egyébként. És mi már egy éve beiratkoztunk, mert februárban kezdtünk, ők meg most áprilisban iratkoztak.

Érdekes, hogy másik anyukát-kislányt sikerült meggyőzni, hogy ne katica legyen, hanem lepke, még a két kislány neve is ugyanaz...

És a másik azoknak, akik leszóltak: Én nem ragaszkodhatok hozzá, hogy a jel a gyerekemé, nem számít, ne hisztizzek. De hogy ők nem akartak mást, "kihisztizték", az rendben van, azt lehet.

2015. szept. 5. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!