Mekkora kamu :D
És milyen ostoba a kérdés kiírója, szánalmas.
Ha a gyerek érdeklődik a számok-betűk iránt, vehetnél neki foglalkoztató füzeteket, ilyen jellegű játékokat, és foglalkozhatnál vele te magad. Az óvónőkben pedig bízz meg, ha a gyerek érdeklődő, ők is többet foglalkoznak majd vele.
Nem értem különben az egész műsort. Augusztusban nincs már lehetőség iskolába küldeni egy ötévest, elvileg persze lehet, de csak előző tanév során, amikor a többi gyereket iskolázzák be. Nekem volt osztálytársam, aki augusztus 31-i volt, és velünk már másodszorra járta az elsőt, mert épp csak 6 évesen nem bírta a kiképzést, pedig őt még iskolaérettnek is találták. Én 4 évesen ismertem a nyomtatott betűket, 5 évesen megtanultam folyékonyan írni-olvasni, kisebb meséket 6 évesen egyedül olvastam fel, felvétel is van róla, 100-ig számoltam, tudtam alapszinten szorozni, osztani, végigunatkoztam később az egész alsót, mégsem mehettem előbb iskolába, mert évvesztes voltam. Persze, valószínűleg én kibírtam volna a terhelést, ismerve magamat, de utólag nem bánom, hogy így alakult, pedig akkor sírtam, hogy nem mehetek még iskolába (majdnem 6 évesen). A legnagyobb fiam pl. szintén őszi, és majdnem 7 évesen ment suliba, szintén unta és utálta az ovit, tudott olvasni, alapszinten írni és kiemelkedően számolni (pl. négyzetre emelt, tudta mi a prímszám,3 jegyű számokat osztott-szorzott, területet, térfogatot számolt egyszerűbb testeknél), mégis megterhelő volt neki az, hogy mindennap 5-6-7 órát a fenekén üljön, még 7 évesen is. A nagy tudása (amit az érdeklődésének, a jó képességeinek és az itthoni foglalkozásnak köszönhet) miatt jó eredményeket ér el azóta is országos versenyeken, és ennek örülünk, de könyörgöm, attól ő még csak egy kisfiú, akit a korának megfelelően kell terhelni, hogy élménynek és ne tehernek/kudarcnak élje meg az iskolát. Láttam én már kis zseniket felnőttként elvérezni a felvételiken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!