Kérdező, ekkora kamut már régen olvastam. Történetesen én pont egy megyei szakértői bizottságnál dolgozom, és pechedre nagyon jól tudom, hogy ilyenkor NEM is foglalkoznak iskolaérettségi vizsgálatokkal, főleg nem a most kezdődő tanévre vonatkozóan. Ha egy gyerekről el kell dönteni, hogy iskolaérett-e, vagy sem, annak az eredményét nem augusztus utolsó két hetében közlik a szülővel, és pláne nem telefonon.
De amúgy gratulálok, állati jól játszod a hülyét, csak hát egy minimálisan utánanézhettél volna annak, hogy ez hogy működik.
Főleg annak fényében, hogy te kérdezted meg, hogy hova kell vinni a gyereket, és a szakértői bizottság neve is ismeretlenül hangzott a számodra (hiszen visszakérdeztél, hogy mi a neve, miközben ha már belekezdtetek volna egy ilyen vizsgálatba, akkor tudnád, hogy a szakértői bizottság neve simán csak szakértői bizottság).
Egyébként meg ajánlom figyelmedbe az írásjelek használatát. Sokat segítene abban, hogy tudni lehessen, hol végződik az egyik mondatod, és hol kezdődik a másik, mert így sokszor alig lehet értelmezni azt, amit ide próbálsz írni. Javasolnám, hogy a gyerek helyett inkább te ülj be az első osztályba, hidd el, rengeteget tanulnál ott.
Persze, megtörténhet olyan, hogy valaki betöltött hatodik életév előtt elkezdi az iskolát, csak éppen meglehetősen ritka. Olyankor szokták kérni, ha pl. őszi születésű a gyerek, hiszen ha mondjuk egy hónappal korábban születik, akkor simán mehetne iskolába. Ilyenkor megvizsgálják a gyereket, és ha tényleg iskolaérett, akkor mehet suliba.
Vagy olyan is van, hogy tényleg sokkal fejlettebb a gyerek a koránál, és ha ez például a feladattudatában is megmutatkozik, akkor is engedni szokták, de azért ez meglehetősen ritka.
Olyan is megesett már, hogy valamilyen tartós betegség miatt nehezen volt kivitelezhető az iskolába járás, óvodába sem járt a gyerek, viszont otthon nagyon sokat foglalkoztak vele, és magántanulóként kérték, hogy előbb elkezdhesse az iskolát, mivel a szülők előre sejtették, hogy később viszont lehetnek majd lemaradások a betegségéből kifolyólag, de szerették volna, ha azért 18-19 éves kora körül befejezi a középiskolát, a kortársaival együtt. Mivel otthon tanulni elég más helyzet, mint egy osztályteremben, így ezt simán megengedték, hiszen ha nem úgy sikerül, akkor sincs probléma. De egyébként nem volt gond a kissráccal, ahogy hallottam, simán elvégezte az első osztályt magántanulóként.
De a kérdező nem ilyesmit szeretne, hanem ő kitalálta, hogy az ő gyereke iskolaérett, és iskolába akarja küldeni a gyerekét hatéves kora előtt, csak mert a barátnője is iskolába megy. Ez nem indok, ez semmi.
A kérdező még mindennek a tetejébe le is bukott,hogy vagy kamu volt a kérdése,vagy sík hülye.Állítólag neki tegnap telefonàltak,hogy mehetcaxgyerek iskolàba.Nem szàmít a 4 napos hosszú hétvége.Plusz,koràbban megkérdezte,hol lehet kérvényezni a koràbbi iskolamenetelt.
Esküszöm könnyesre röhögtem magam,miutàn lebukott.Nem is írt azóta egy betűt sem,meg nembis igen fog màr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!