Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 5 Évesen mehet a gyerek...

5 Évesen mehet a gyerek iskolába ha iskolaérett?

Figyelt kérdés

2015. aug. 21. 09:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
3%
Elvileg mehet. De én nagyon meggondolnám. Fiam decemberben lesz 7 éves, most megy elsőbe, de sokat adnék érte, ha még lenne egy gondtalan ovis éve. Ne siettessük őket, hadd legyen gyerek még egy évet.
2015. aug. 21. 20:50
 52/63 anonim ***** válasza:
55%
Lányom 5.5 éves. ÉRdeklődik az irás,számok után de ez nem jelenti azt hogy suliba kell mennie. Ő még 2 évet marad előreláthatólag az oviba..
2015. aug. 21. 21:42
 53/63 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, ekkora kamut már régen olvastam. Történetesen én pont egy megyei szakértői bizottságnál dolgozom, és pechedre nagyon jól tudom, hogy ilyenkor NEM is foglalkoznak iskolaérettségi vizsgálatokkal, főleg nem a most kezdődő tanévre vonatkozóan. Ha egy gyerekről el kell dönteni, hogy iskolaérett-e, vagy sem, annak az eredményét nem augusztus utolsó két hetében közlik a szülővel, és pláne nem telefonon.

De amúgy gratulálok, állati jól játszod a hülyét, csak hát egy minimálisan utánanézhettél volna annak, hogy ez hogy működik.

Főleg annak fényében, hogy te kérdezted meg, hogy hova kell vinni a gyereket, és a szakértői bizottság neve is ismeretlenül hangzott a számodra (hiszen visszakérdeztél, hogy mi a neve, miközben ha már belekezdtetek volna egy ilyen vizsgálatba, akkor tudnád, hogy a szakértői bizottság neve simán csak szakértői bizottság).

Egyébként meg ajánlom figyelmedbe az írásjelek használatát. Sokat segítene abban, hogy tudni lehessen, hol végződik az egyik mondatod, és hol kezdődik a másik, mert így sokszor alig lehet értelmezni azt, amit ide próbálsz írni. Javasolnám, hogy a gyerek helyett inkább te ülj be az első osztályba, hidd el, rengeteget tanulnál ott.

2015. aug. 21. 23:34
 54/63 anonim ***** válasza:
93%
Ja, azt kifelejtettem, hogy természetesen ilyenkor egyik szakszolgálatnál sem dolgoznak, mivel a mai nap NEM MUNKANAP, úgyhogy neked senki nem tudott volna ma telefonálni. De ezt már előttem is leírták. Gondolom erre már nem lesz semmiféle magyarázatod.
2015. aug. 21. 23:36
 55/63 anonim ***** válasza:
11%
Én nekem egyik szülőm mondott valamit, hogy szerinte Xy még 6 éves nem volt, amikor elkezdte az iskolát. Szóval szerintem kérvényezni kell valahol. Lehet, hogy már előttem leírták, én sajnos nem tudom.
2015. aug. 21. 23:37
 56/63 anonim ***** válasza:
30%
*"Xy" bátyám egyik osztálytársa volt. De lehet az is, h tőle hallottam már nemtom, régen volt.
2015. aug. 21. 23:38
 57/63 anonim ***** válasza:
6%
*most jut eszembe, nekem is volt egy osztálytársam elsőbe, aki 5 évesen kezdte, ha igaz, amit mondott, kijárta az elsőt kétszer, utána volt egyszer másodikos, aztán apja átíratta másik iskolában megint elsőbe, és egyel volt több nálunk.
2015. aug. 21. 23:42
 58/63 anonim ***** válasza:
87%
Na mi a helyzet:)))Kezditek a sulit?
2015. aug. 22. 14:25
 59/63 anonim ***** válasza:
81%

Persze, megtörténhet olyan, hogy valaki betöltött hatodik életév előtt elkezdi az iskolát, csak éppen meglehetősen ritka. Olyankor szokták kérni, ha pl. őszi születésű a gyerek, hiszen ha mondjuk egy hónappal korábban születik, akkor simán mehetne iskolába. Ilyenkor megvizsgálják a gyereket, és ha tényleg iskolaérett, akkor mehet suliba.

Vagy olyan is van, hogy tényleg sokkal fejlettebb a gyerek a koránál, és ha ez például a feladattudatában is megmutatkozik, akkor is engedni szokták, de azért ez meglehetősen ritka.

Olyan is megesett már, hogy valamilyen tartós betegség miatt nehezen volt kivitelezhető az iskolába járás, óvodába sem járt a gyerek, viszont otthon nagyon sokat foglalkoztak vele, és magántanulóként kérték, hogy előbb elkezdhesse az iskolát, mivel a szülők előre sejtették, hogy később viszont lehetnek majd lemaradások a betegségéből kifolyólag, de szerették volna, ha azért 18-19 éves kora körül befejezi a középiskolát, a kortársaival együtt. Mivel otthon tanulni elég más helyzet, mint egy osztályteremben, így ezt simán megengedték, hiszen ha nem úgy sikerül, akkor sincs probléma. De egyébként nem volt gond a kissráccal, ahogy hallottam, simán elvégezte az első osztályt magántanulóként.

De a kérdező nem ilyesmit szeretne, hanem ő kitalálta, hogy az ő gyereke iskolaérett, és iskolába akarja küldeni a gyerekét hatéves kora előtt, csak mert a barátnője is iskolába megy. Ez nem indok, ez semmi.

2015. aug. 22. 15:44
 60/63 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező még mindennek a tetejébe le is bukott,hogy vagy kamu volt a kérdése,vagy sík hülye.Állítólag neki tegnap telefonàltak,hogy mehetcaxgyerek iskolàba.Nem szàmít a 4 napos hosszú hétvége.Plusz,koràbban megkérdezte,hol lehet kérvényezni a koràbbi iskolamenetelt.

Esküszöm könnyesre röhögtem magam,miutàn lebukott.Nem is írt azóta egy betűt sem,meg nembis igen fog màr.

2015. aug. 22. 15:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!