Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 5 Évesen mehet a gyerek...

5 Évesen mehet a gyerek iskolába ha iskolaérett?

Figyelt kérdés

2015. aug. 21. 09:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

Én 7 évesen kezdtem az iskolát, mivel év vesztes voltam, viszont 6 éves koromban (amikor is nagycsoportos voltam) már tudtam írni, olvasni, számokat írni, minden jobban érdekelt, mint a kortársaimat, fogékonyabb és fejlettebb is voltam, ennek ellenére képzeld el, hogy 7 évesen tartott a szakember iskolaérettnek!:) Na, nem akartak a szüleim előbb iskolába adni, szó se róla, az óvoda küldött mindenkit annak idején 6 évesen szakemberhez, hogy felmérjék, hogy az adott gyerek mehet-e iskolába vagy sem. És képzeld, bár kerek-perec megmondták, hogy nagyon ügyes, fejlett voltam, viszont ideig-óráig lekötöttek a dolgok, aztán játszani akartam, vagyis ebből azt szűrték le, hogy hiába vagyok fejlettebb a korosztályomnál, az iskola még kemény dió lenne a számomra, mert elfáradnék. Arról nem is beszélve, hogy az összes barátom maradt még egy évet az oviban, őket is visszatartották nagycsoportba, így maradtam én is. Felnőtt fejjel is azt mondom, hogy jó is volt így, nagyon is!

Szóval hidd el, hogy a te gyerekednek is még ott jó!

5 éves még csak! Neki még a játék való és nem a tanulás! És melyik gyerek nem unja magát néha az óvodában? De az nem azt jelenti, hogy mehetne még az iskolába!

2015. aug. 21. 11:02
 12/63 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom miket tud már a gyereked,de szerintem hagyni kell még ovisnak.Hogy az enyém iskolaérett-e,nem tudom,lehet.Tovàbbra is segítem ha kérdez,meg akar tanulni olvasni,írni nem csak a rövid szavakat.Én még örülök,hogy egy évig ovis lesz.Nincs testvére.
2015. aug. 21. 11:02
 13/63 A kérdező kommentje:
Nálunk volt a faluba egy kislány anyám barátnője volt az ovoda visszaakarta tartami 1 évig. Gondolom a kislány otthon panaszkodot otthon hogy nemlehet a legjobb barátnőjével igy a kislány összel az elsö nap nagycsoportba kezdet az anyja meg intézkedet beállitót az ovodába és átvitte a gyereket az iskolába
2015. aug. 21. 11:12
 14/63 anonim ***** válasza:
90%
De mi miatt szeretnéd iskolàba adni?
2015. aug. 21. 11:36
 15/63 anonim ***** válasza:
86%

komolyan nem szoktam senkit piszkálni a helyesírással, de valahogy mindig úgy képzeltem el, hogy egy 5 évesen iskolaérett gyerek szülei intelligensek, tanultak, művelt emberek. ahogy te írsz és fogalmazol, el is hiszem, hogy hozzád képest iskolaérettnek tűnik a gyerek :(

kicsit műveld magad, mert bajba leszel mikor segítséget kér a gyerek a tanulásban, ráadásul már az első osztályban sem fogsz tudni segíteni! pont te írod, hogy ha olyanok a szülők... hát te sajnos pont nem olyan képet alkotsz magadról :(

2015. aug. 21. 12:14
 16/63 anonim ***** válasza:
89%

Remélem a helyesírásban nem akarsz neki segíteni majd :)

Egyébként a megyei szakértői bizottság dönti el, hogy iskolaérett-e, de ha nem akarod kiröhögtetni magad, akkor nem viszed oda ötévesen. Egy ekkora gyerek még fizikailag sem elég érett az iskolához, például a kezének a csontjai sem elég fejlettek még az íráshoz. Megtanulni persze meg tudja, de sokat árthat neki, ha annyit íratják, mint amennyit egy elsős gyereknek kell. Különben meg mostanság mindenki arra hajt, hogy minél később kezdje a gyereke az iskolát (ezzel sem értek egyet maradéktalanul) és így az első osztályok szeptemberben tele vannak hétéves körüli gyerekekkel. Az enyém tavaly volt elsős, októberben töltötte a hetet (így ő előbb nem is mehetett volna, hiszen előző évben még nem volt 6 szeptemberben), és még így is a kisebbek között volt. Egy csomó olyan gyerek volt, aki már tavasszal meg télen betöltötte a hetet, sőt, volt olyan, aki már nyolcéves volt. Ez még azokra a gyerekekre is negatívan hathat, akik időben kezdik az iskolát, tehát nem futnak még plusz kört az oviban. De egy olyan gyerekre meg pláne, aki egy évvel korábban kezdi a sulit, így akár 2-3 évvel idősebb gyerekek is lehetnek az osztálytársai. Hidd el, ez nem jó a kisebbeknek.

2015. aug. 21. 12:17
 17/63 anonim ***** válasza:
82%

Nem mertem szóvà tenni a helyesíràst,de szomorú.Engem amúgy is mindig elkeserít ha rossz helyesírót làtok,mert ez alap dolog.Mindegy.

De nem vàlaszoltál,hogy miért akarnàd iskolàba adni,vagyis miben tűnik úgy neked,hogy iskolaérett? 8-as voltam

2015. aug. 21. 12:37
 18/63 A kérdező kommentje:
Ne kössetek bele e helyesírásomba nemtehetek róla ha ilyen barátnője végett nagyon akar iskolába menni mert ö is most megy szeptemberben
2015. aug. 21. 12:46
 19/63 anonim ***** válasza:
90%

És akkor egy barátnő miatt kell iskolába menni?

Meg akkor tulajdonképpen nem is arról van szó, hogy iskolaérett a gyerek, csak unja magát az oviban és a barátnője iskolába megy.

Hát, aztán meg összevesznek netán úgy, vagy az a bizonyos másik barátnő meg az iskolában összebarátkozna valaki mással, a te gyereked meg ott maradna éretlenül, fáradtan, kimerülten, rossz kedvűen, csak mert anyuka úgy gondolja...Gondolkodj már egy kicsit el a dolgokon!

2015. aug. 21. 12:55
 20/63 sandrachnologic ***** válasza:
64%
De tehetsz rola. Van helyesírási hagarozo, tanulni Sosem késő. A gyerek meg ne a barátnője miatt akarjon iskolába menni, mert ha a masik kislány új barátnőt talál es a lanyoddal mae nem baratkozik, akkor késő, az oviba nem veszik vissza 😊
2015. aug. 21. 12:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!