Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha a gyereketekkel egy csoport...

Ha a gyereketekkel egy csoportba raknak menekült gyereket (ahogy tervezik, óvodában, iskolában), akkor átíratjátok máshova majd vagy elfogadjátok a helyzetet?

Figyelt kérdés
2015. aug. 13. 15:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%
Személy szerint, csak akkor íratnám át a gyereket, ha egyértelműen a bevándorló gyerekek vannak rá negatív hatással. Gondolom tapasztalat nélkül senki nem rohan és íratja át a gyerekét csak azért, mert a másik gyerek sötétebb bőrű. Nekem ez a véleményem( csak egy 2 gyerekes anya)
2015. aug. 13. 16:01
 12/28 anonim ***** válasza:
65%

"Tbc-s vagy leprás beteget nem találtak eddig az illegális bevándorlók között, viszont szifiliszt és hepatitis B-t többüknél is kimutattak, és HIV-, illetve hepatitis C-fertőzöttet, valamint hastífusz- és paratífusz-hordozót is azonosítottak már"

Gondolod, hogy megfelelő szűrővizsgálatok és oltások nélkül intézményesítenék őket? Még a magyar gyerekeknek is előírások vannak.

2015. aug. 13. 16:04
 13/28 anonim ***** válasza:
48%
És hova íratod át amúgy?? Valami elitista magánoviba egy fizunyi összegért havonta? :) Ha teheted alapból járasd oda.. Ha az egyik oviba raknak menekült gyereket miért gondolod hogy a többibe nem, kedves utolsó ezt azért nem sikerült túlgondolnod, bár gondolom, hogy az agyi kapacitás idáig terjedt :D. Vagy majd rakosgatod havonta más oviba ahol épp nincs se cigány, se menekült? :D
2015. aug. 13. 17:37
 14/28 anonim ***** válasza:
77%

Egy jó ideje nem írtam ide, mert bármit ír az ember, úgyis lepontozzák, de most kivételt teszek.

Öt iskolás gyermek édesanyja vagyok, meg olyan valaki, aki közel 20 éve foglalkozik külföldi diákokkal (is).

Elárulom Nektek, hogy a kutya sem törődik még a hivatalos úton idekerülő, miniszteri ösztöndíjas diákjaink egészségi állapotával sem.

Talán emlékeztek rá, egy éve tombolt az Ebola. Azt gondoltam, biztosan lesznek olyan diákok, akiket majd karanténba helyeznek, mielőtt hozzánk kerülnek. Hát nem így történt, simán bejöhettek még a fertőzött országokból érkező hallgatók is az országba!

Olyan is volt korábban, hogy ázsiai diák olyan fertőzéssel küzdött, amit nálunk senki nem tudott gyógyítani, még a László kórház szakambulanciája is csak a karját tudta széttárni. Jó néhány évvel ezelőtt még volt valami kontroll, volt egy hölgy, aki megjelent néha a széklettartályokkal és mintát vett, de ez megszűnt (pontosan nem tudom mikor, Gyeden voltam).

A kisgyerekek kérdése nyilván egy kicsit más, de a fentiek ismeretében egyáltalán nem vagyok nyugodt afelől, hogy nem hurcolnak-e be valami betegséget akár iskolába, óvodába, vagy akár a felnőtt közösségekbe. Ha szűrik is őket, egyáltalán nem biztos, hogy mindenre fogják. Kérdés, milyen oltásokkal rendelkeznek pl., ugyanis az mondjuk nem olyan dolog, hogy az esetleg oltatlan gyereket 1 hónap alatt minden ellen, ami nálunk kötelező, beoltanak. Ismétlem: a felnőtt diákok mindenféle egészségügyi kontroll nélkül kerülnek be a magyar felsőoktatásba.

Szóval olyan nagyon nem lennék nyugodt. (Gyerekeimet nem érinti, az ő iskoláikba nem fognak menekültek érkezni).

Mielőtt félreértitek, szeretem ezeket a diákokat, ha nem szeretném a munkámat, nem csinálnám közel 20 éve.

2015. aug. 13. 17:44
 15/28 anonim ***** válasza:
51%
biztosan nem vnném ezért mádjova.
2015. aug. 13. 18:25
 16/28 Netre járó lélek ***** válasza:
80%

Az illegális bevándorlóknál, megvan annak a lehetősége, hogy betegséghordozók, vagy bűnöző elemek szivárognak be velük. Ha már átlépték azonosítatlan területen a határt, már veszélyfaktornak tekinthetők. Mire bekerülnek egy tranzitállomásra, vagy menekülttáborba, már útközben 50-100 emberrel találkoztak. Ez sajnos tény. Ez így van. Ha illegalitásba maradnak, az a probléma nagyobbik fele. (Most ne ecseteljük, hogy milyen a magyarországi EÜ. Olyan, amilyen, ez van). Viszont az illegálisan itt tartózkodók nincsenek benne a rendszerben. Nem kapnak orvosi ellátást, nem tanulhatnak. Nem adóznak. Nem jogosultak semmilyen ellátásra, s nem folyamodhatnak letelepedésiért.

Akik lebuknak a határátlépést követően, ők valamennyire ezekből részesülhetnek (ami az eü ellátást és étkezést illeti), s folyamodhatnak menekültstátuszért.

mindenki azt hiszi, hogy tudatlan parasztok jönnek csak így ide. Közel sem. Szíriában, Irakban, az ISIS üldözöttjei az értelmiségiek is. Mindenki aki gondolkodni mer, s felmeri tenni a kérdést, hogy mez most miért is lenne nekünk jó?

A menekültek közt, sok a diplomás, van amelyiknek kettő vagy több is van. Egyetemi oktatók, mérnökök, sőt orvosok is vannak. Az ISIS szemében ők bűnösök, mert csak egyetlen igazság létezik. Allah igazsága, egyetlen tudással kell csak rendelkezni, s azaz a tudás, hogy Allah, hatalmas és mindenható!

A menekültkérdést, nem itt kéne kezdeni. A szomszédos befogadó országok, mint Libanon és Törökország, sőt még Irán is szó szerint belefulladnak a menekültekbe.

Libanon rendelkezik a világ legnagyobb palesztín menekülttáborokkal, amelyet igyekszik fenntartani, ahogy tud. de mióta kitört a polgárháború Szíriában, megjelentek a szír palesztinok is és a szíriaiak is. Libanon kénytelen volt kvótát bevezetni már, mert a meglévő Izraelből elmenekült palesztinokhoz, újabb 2 millió fő érkezett. Libanon többször is jelezte az ENSZnek a helyzet komolyságát. Amelyre az ENSZ kidolgozott egy határozatot, vagy egy tervezetet, amelynek megvalósításán még csak el sem kezdtek munkálkodni, mert még tervezési fázisban van. S ha el is fogadják, akkor sem fog nagyon semmi sem változni.

Törökország is hasonló cipőben jár, ráadxásul bekapcsolódott az ISIS elleni háborúba, amelyben a tTörök vezetés lehetőséget lát, hogy ne csak az ISIS-t törölje el, hanem a Kurd ellenállási hadsereget, amely jelenleg egyedül küzd az ISIS ellen.

Szíriába a kormány hű erők, az ellenzéki fegyveresekkel küzd. Az ellenzéki pedig a Aszad csapati ellen és az ISIS ellen. A Kurd fegyveresek az egyetlenek akik valamicske segítséget jelentenek nekik. De ők is csak addig segítenek, míg az ISIS elleni hadjáratokról van szó. Ők nem szólnak bele az ellenzéki és Aszad csapatai közt dúló polgárháborúba.

Irakban is hasonló a helyzet. Kurdok az ISIS ellen, Iraki hadsereg az ISIS ellen. A civilek meg menekülnek, ahova tudnak. Először azokba az országokba, amelyekbe működik valamiféle menekülttábor rendszer. De mivel ott már telítve van minden, miközben az ENSZ tagországok meg mossák kezüket, hogy nem mi vagyunk a szomszédaik, semmi közünk hozzá. A menekültek így kénytelenek továbbmenni.

A nagy igazság az, hogy a befogadó országok magukra lettek hagyva a menekültkérdés megoldásának feladatával. Ők meg már csak egyet tehetnek, tovább engedik őket, mert nincs hova elhelyezni őket. S ezért nem hibáztathatóak, hogy nincs több erejük még több embert ellátni.

2015. aug. 13. 21:51
 17/28 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk lehet, hogy hamarosan aktuális lesz a kérdés, mert a közelbe tervezik az egyik menekülttábort.

Én lehet, hogy keresnék olyan intézményt a gyermekeimnek, ahol nincsenek menekült gyerekek. Rettegnék a betegségektől, a más habitustól, a más kultúrától. Sokat hallottam róluk, férjem Kurdisztánban dolgozott.

Kövezzetek meg, de én vinném a gyerekeimet minél messzebb tőlük!

2015. aug. 13. 22:29
 18/28 anonim ***** válasza:
41%
ha egynél is több lenne a csoportjában ,akkor íratnám ki.
2015. aug. 13. 23:17
 19/28 anonim ***** válasza:
54%

Látni a válaszolók közül kinek volt konkrét tapasztalata nem európai fajta gyerekekkel egy csoportban.

Akinek volt, az menekülne nyilvánvalóan.

Akinek nem volt, az még naiv, és idealista, mindenki egyforma, stb.

Nem a "menekülttel" van a probléma, hanem hogy pl. az első lépés a beilleszkedéshez, hogy az iskolai könyvtár betűrendes rendszere helyett a Korán NEM maradhat a k betűsök között, hanem a legfelső polc kivételezett helyén KELL lennie.

2015. aug. 14. 18:40
 20/28 Netre járó lélek ***** válasza:
20%
Minthogy a biblia is. :)
2015. aug. 14. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!