Mikortol kotelezo az ovoda?
Kislanyom 2016 oktober vegen tolti a 3 evet.
A vedono szerint ahogy betoltotte a 3 evet okt vegen azonnal mennie kell ovodaba.
A torveny szerint
annak a gyereknek kotelezo 3 evesen ovodaba menni aki aug.31-ig betolti a 3 eletevet.
Viszont o utana tolti be, akkor jol ertelmezem hogy akkor neki csak a kovetkezo 2017 szeptemberetol lesz kotelezo?
eldöntheted h csak szeptembertől megy vagy ha szeretnéd akkor már októbertől is
nekem januári a lányom ö onnantól járt oviba
vagyis betöltött 3 éves kortól felvehetik az oviba
de kötelezően a köv szeptemberétől kell járnia
Akkor szuperul tajekozott a vedononk :)
Valaki tud arrol vmit ha beiratom 2016 tavaszan akkor csinalhatom azt hogy 1-2 napot megy csak ovodaba (a nem kotelezo ido alatt),vagy a masik variacio hogy beiratom es valamikor ev kozben viszem csak mondjuk 3,5 evesen?
Előző vagyok. 2016 szeptembertől kell mennie mindig. Beíratás után még jó 1 hónap mire kapsz határozatot.
Április-májusban van a beíratás, előtte nem viheted csak úgy oviba. 2016 szeptemberében kezdhet.
Vagy, idén tavasszal kellett volna beíratni és akkor október végén kezdhetett volna, ha van hely.
Kislányom májusi, de jöttek a csoportba gyerekek még októberben és novemberben is.
persze azt ertem hogy beiratkozas nelkul nem vihetem csak ugy.
De pl. ha beiratom 2016 tavaszan a 2016/17 evre,azt csinalhatom hogy pl. csak 2017 jan.1 viszem oviba(neki ez az ev nem kotelezo meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!