Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 2014. 09-tol kotelezo lesz a...

2014. 09-tol kotelezo lesz a 3. eletrvet betöltött gyerekeknek az ovoda?

Figyelt kérdés

Abban az esetben is, ha otthon vagyok a par hónapos kistesoval?

Megtagadhatjak a beiratkozasnal a felvételt?

Jelenleg bölcsibe jar, én meg dolgozom. Februárban érkezik a tesó. Nem szeretnem, ha kiesne a kozossegbol, mivel nagyon szereti. Eleg hamar beszokott es megszokta az új helyzetet.

Oviba kell ugyanugy a munkáltatói igazolás?

2013. dec. 5. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Jelenleg úgy van, hogy csak akkor utasíthatják el, ha nincs elég hely az adott oviban/ ovikban. Attól függ, hogy hányat írsz be. A körzetibe főleg fel kell venniük, de ha túltelítettség van, akkor onnan is elutasíthatják rád hivatkozva. Erre kicsi az esély. 2014. szeptemberétől ELVILEG óvodakötelese lesz, ezért ELVILEG kötelező neki helyet biztosítani. Aztán majd meglátjuk hogy is lesz. De mivel előtte bölcsis volt, így őt biztos előrébb veszik akkor is, ha túl sok jelentkező lenne, szerintem nincs miért aggódnod, nektek biztos a helyetek.
2013. dec. 5. 15:50
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos csak 2015. szeptembertől kötelező felvenni a 3 éveseket, ez nemrég változott, valóban úgy volt, h már jövőre de nem. Helyhiány miatt valóban elutasíthatják. Mikor tölti a 3at?
2013. dec. 5. 16:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Julius 15-én lesz 3 éves.
2013. dec. 5. 17:19
 4/6 anonim ***** válasza:
nálunk nem kell munkáltatoi,csak bekellet íratnom a lányomat.
2013. dec. 5. 17:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nyáron tölti a 3at, írasd be májusban nyugodtan, sztem nem lesz gond, esetleg lehet, h kérdezik majd, h elvinnéd-e délben. Ami mondjuk megint csak törvénytelen mert ez nem feltétele a felvételnek, de sajnos vannak ilyen ovik. Nem tudom merre laktok de a mi kerületünkben mindig igyekeznek megoldani, h mindenkinek legyen helye még ha nem is ott ahova szeretne menni.

Óvónéni

2013. dec. 5. 19:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha megváltoztatták, hogy 2015. szeptemberétől kötelező felvenni, akkor igen, helyhiányra hivatkozva elutasíthatják, illetve azért is, mert te gyeden vagy gyesen vagy a kisebbel. Ez saját tapasztalat. Fiam idén áprilisban töltötte a 3. évét. Lányom idén májusban volt 2 éves. Mikor áprilisban beírattam a fiam az óvodába, a lányommal még gyeden voltam, de kértem a munkáltatómtól munkáltatóit, hogy 2013. május 30. után munkába állok. Erre megkaptam a határozatot június elején, hogy fiamat visszautasították helyhiány miatt, illetve a kisebbik gyerekemmel gyeden vagyok otthon, így a nagyobbik gyerek nappali ellátása biztosítva van. Ez volt a hivatalos indoklás a levélben. Pedig júniusban már lejárt a gyedem, mentem vissza dolgozni, erre azt mondta az óvoda vezetője, hogy gyesen még mindig otthon maradhatok, ha nem tudom megoldani a nappali felügyeletet, az lényegtelen, hogy abból a pénzből nem tudunk megélni. Végül írtam egy jó kis fellebbezést a jegyzőnek és hirtelen lett helye a fiamnak.

Amúgy körzeti óvodánk. Volt egy 2 hét hercehurcánk, mire felvették a fiam.

Egyébként ugyanabba a helyzetbe kerültem most, mint te. Nyáron kiderült, hogy terhes vagyok, én is február végén szülök, a lányom május végén lesz 3 éves. Nem tudom felveszik-e? Ha nem lesz kötelező az ovi szeptembertől a 3 éveseknek, akkor visszautasíthatják a lányom, mivel most pici babával leszek otthon gyeden. Elég helyhiányra hivatkozni. Igaz, mivel végül nagy nehezen a fiamat felvették, talán felveszik a lányomat is, állítólag testvére is előnyben részesül. Majd kiderül.

2013. dec. 6. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!