Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire engeditek meg a...

Mennyire engeditek meg a kisfiatokat lányos játékokkal játszani?

Figyelt kérdés
2015. júl. 10. 18:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A kisebbik fiam kedvenc foglalkozása is a főzés.Már a bölcsiben is odament először,és az oviban is,itthon is mindig ott ült mellettem a pulton kiskorától.Ez teljesen normális.Egy azonos korú kislány barátnőnk is van,ha náluk vagyunk,ott is előkerülnek a lányos játékok,babák,ilyesmi.Nem hinném,hogy kóros :)
2015. júl. 11. 08:43
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért Barbie és Pony nem. :)

Viszont főz, babázhat is, ha akar (szokta ringatni, eteti, tologatja babakocsiban, ahogy tőlünk látja), ezektől nem lesz baja. Előbbiektől sem lenne, csak nem akarom, hogy kinevessék a nagyok, ha látják.

2015. júl. 11. 20:17
 13/22 anonim ***** válasza:
83%
Előző vagyok, félreérthetően fogalmaztam. Nem tiltom meg, nem igazán érdeklik a Barbie-k, meg hasonlók. Megnézte, kipróbálta, letette azzal, hogy ez a nővérének való, én meg nem bántam (egyetértettem). A babázást sem tiltom, macival is szokott.
2015. júl. 11. 23:18
 14/22 anonim ***** válasza:
44%
Konyha nem csak lányos ha nem rozsaszin.
2015. júl. 12. 08:30
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Fiú létemre én is barbiztam a lánytesómmal, még sem lettem bzi. A konyha meg unisex játék, tudtommal több a férfi szakács mint női.
2015. júl. 12. 09:54
 16/22 anonim ***** válasza:
96%
Azzal játszik nálam minden gyerek, amivel akar. Angol tudósok kutatása nemrégiben bebizonyítota, hogy senki nem lett még homár a főzéstől vagy a pelenkázástól, sőt bármennyire is próbálják a férfiak az ellenkezőjét állítani, még a porszívózástól sem.
2015. júl. 13. 09:22
 17/22 anonim ***** válasza:
95%
Kisfiam szeret konyhásat játszani. bölcsibe állandoan sütött főzött! Aztán a legszebb kislányt leültette az asztalhoz és jokat ettek. A gondozójának a haját mosta száritotta. Oviba babakocsi tologatás ment. Otthon nincs baba. Akartam neki, de ő azt mondta neki nem kell.
2015. júl. 13. 12:31
 18/22 anonim válasza:
94%
Valójában szerintem a férfiasságát vagy a nőiességét a gének meg a hormonok határozzák meg. A játék mint az állatok esetében is a tanulás és az ügyességfejlesztés része. Bármilyen szokásokat is vesz fel a gyermek korában, elhagyja őket ha úgy érzi mást szeretne amikor elkezd önállóan gondolkodni. Én például mély vallásos nevelést kaptam, ahhoz képest tök ateista lettem :) Pedig nem kényszerítették rám, hogy mondjuk ellenérzést keltsenek vele... Szóval szerintem tök mindegy. És mivel felmerült itt a nemi hovatartozás kérdése is, szerintem az sem nevelés kérdése hanem szintén hormonok meg gének határozzák meg! Szóval nem tehetsz róla! És szerencsére olyan világ felé haladunk, hogy ez már nem is nagyon számít! Mind emberek vagyunk
2015. júl. 15. 06:41
 19/22 Tom Benko ***** válasza:
91%
Mitől lesz egy játék lányos? Ez maga egy nemi sztereotípia. Mindkét fiunk azzal játszik, amivel szeretne, nem értem, miért kellene bármit is megtiltani nekik.
2015. júl. 17. 08:50
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi számít lányosnak

szerintem minden játékot engedni kell a gyereknek. A babázást a kisfiúk nagyon szeretik, ha nem azt tanítják nekik hogy az lányos dolog, és a babázós kisfiúkból jobb apukák lesznek.

ezek a kategorizálások szörnyűek hadd játsszon a gyerek szabadon

2015. júl. 18. 03:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!