Nagy baj, ha óvodás fiú lányos játékokkal szeret játszani?
Mi szamit lanyosnak? (egyebkent barmi is, nem gond, ha azzal jatszik)
Az én fiam fozocskezik, bevasarol, gyöngyöt is fuz. Nem ez befolyásolja a gyerek nemi identitását es főképp nem ebben a korban 😊 ha 15 évesen rózsaszínre lakkozna a körmét jobban megijednek 😊
Szerintem egy-két alkalommal kisgyerekkorban meg az is belefér, neki az csak erdekes meg újdonság, hogy mas színű az egyik körme. 😊
Nekem a fiam a gyurmabol is mindig fozocskezost, cukraszdasat jatszik es eszébe sem jut, hogy o lányos. 😊 amugy a legtobb mesterszaakcs es cukrász mind pasi 😊
A gumikarkotozes szerintem kulon hasznos egy kisfiúnak, mert a finommotorikat nagyon fejleszti.
A 3. osztályos fiaméknál ősszel dúlt a gumikarkötő készítés. Fiúknál is. Sőt még a hatodikos nagylányom fiú osztálytársai is meg voltak vele fertőződve.
Nagycsoportos korában körmöcskézni szeretett, az egész családot ellátta karkötőkkel és nyakláncokkal. Első előtti szülői értekezleten a tanítónő javasolta, hogy az írás segítése céljából minél többet gyurmázzanak, fűzzenek gyöngyöt stb. Ez mind eddzi a kis kezüket, ügyesednek tőle.
Akkor en is mondok egy peldat a csaladombol. A batyam mindig is egy vadoc fiu volt. Folyamatosan kint rohangalt, a sarban hempergett, focizott, kezizett, fara maszott es sohasem jatszott a jatekaimmal. Nem erdekeltek a noies jatekok. Aztan mit ad Isten, megiscsak melegkent szuletett. Nem mondtad volna meg kiskoraban, semmiben nem kulonbozott mint a tobbiek, nem afektált, nem mozgott lanyosan.
Szerintem egyaltalan nem attol fugg, hogy mivel jatszunk gyerek korunkban. Ezzel egyutt szuletunk, es nem lehet terelgetessel megvaltoztatni ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!