Mit tegyek ebben a helyzetben?
Szerintem pont ez az a rész, amikor az ovonö aki felpofozta a gyerekedet, a bántalmazott gyerek anyukája a vezetö ovónö, és az ovónö aki elmondta neked, (esetleg a csoportotok veztö ovonöje) össze ültök. Még esetleg ilyenkor nagyon jó egy köztes kívülálló személy pl a szülöi munkaközösségböl valaki.
Össze ülni, és kezdje el az ovónö mesélni aki látta az egészet, majd az aki mondta, hogy a gyerekedet felpofozta...
Ezzel átbeszélitek a történetet, és megnyugszanak a kedélyek.
Most csak mindenki pletyka pletyka után megy, és te sem tudod pontosan mi történt, mindenki csak sértve érzi magát. Ez hosszútávon csak rosszabb lesz, egy átbeszélés kell. Ha tényleg felpofozták a gyermekedet akkor az óvoda vezetönek mindenképpen tennie kell tovább.
Nem értem.
A gyerekek összebunyóztak valami hülyeségen, történetesen az egyik résztvevő a vezetőóvónő gyereke.
Erre büntetésül (?) a te gyereked állítólag kapott egy pofont az egyik óvónőtől (melyiktől?). Vagy a pofon ettől független?
Hogy jönnek ahhoz, hogy elvetessék a gyereket tőletek?? Azért, mert összebalhézott egy csoporttársával?? Vagy van előzménye a dolognak?
Vagy csak az óvónők téged nem komálnak, ezért furkálódnak, pletykálnak?
fura az egész történet. leírtak alapján úgy tűnik, hogy veled bármit meg lehet tenni, még a gyerekedet is bántalmazhatják...
azt tudod, hogy ilyen esetben azonnal ki kell rúgni az óvónőt? mit tettél eddig? mert én egyből mentem volna a vezetőhöz majd onnan a fenntartóhoz!
azért fenyegetnek mert mindent meg lehet tenni veled... látod azt is elérték, hogy ne mondj el egy olyan dolgot amiért kirúgás jár...
Azonnal fordulj a vezetőhöz és mondd el a történteket.
Bármi történik, az óvónő soha, ismétlem, soha nem emelhet kezet a gyerekre, akármi történt is!
Egy képzett pedagógusnak ezt tudnia kell! Neki, abban a helyzetben óvónőként kellett volna fellépnie, nem pedig önbíráskodó anyukaként.
Ezek után biztos, hogy kivenném az adott csoportból a gyerekemet, talán még az intézményből is.
Nem azért, mert az én gyerekem ártatlan bárányka, a büntetéssel, ha rosszat csinál, egyetértek, de nem a testi fenyítéssel. Innentől megrendülne a bizalmam az óvónőben, az intézményben, ezek után hogy bízzam rá nap, mint a nap a gyerekemet?!
Téged, a kis mulyát még be is fenyítettek... Ugyan, miért is menne ki rátok a gyermekvédelem? Nem ti bántottátok a gyereket, hanem az óvónő! Mégis milyen alapon küldené ki? A fenyegetések, a kötekedés és a történtek miatt én lépéseket tennék, de sürgősen! Valószínűleg az óvónő azért fenyegetőzik, mert te hagyod, és mert tudja, hogy ha kiderül a dolog, az ő állása ugrik.
Voltam bent tegnap és szóltam az óvoda vezetőnek.Természtesen megnyugtatott,hogy nem szólnak a gyermekvédelemnek.Az óvónő tegnap reggel is nekem tartott kiselőadást,hogy Én nem köszönök,holott köszöntem,s engem oktatott ki természetesen a kisfiam társaságában.Hiába kértem,hogy ezt ne tegye.Mondtam az óvónőnek,egy bajom van vele,hogy kezelt emelt a gyerekemre.Nagy ribiliót csapot,s a szinjátéka folytatódott tovább.Hatalmas sértett fejjel,mondta tovább a magáét.Folytatása,az óvónő válasza na majd...
A kisfiam délután haza jött az óvodából és megkérdeztem,hogyan telt a napja válasza ez volt:azt mondta rám az óvónéni,hogy ne hazudjak.Na most a kisfiam a hazudni nem szokott,a hazugság fogalmát sem ismeri.Valahol Én is azt gondolom,hogy értelme nincs,hogy a gyerekemet tegyem ki olyannak,ami pláne nem szükséges számára.Óvoda váltás lesz,de így nyári szünet kapcsán ez nem lesz egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!