Előírhatja az óvónő, hogy minden reggel meg legyen csinálva a kislányunk haja? Mit tennétek ebben a helyzetben?
Kislányunk 4 éves, nincs hosszú haja, kb a válláig ér. Elől le van neki vágva, nem lóg a szemébe, nem zavarja evésnél, arcmosásnál. Amikor tornaórájuk van, azokon a napokon megcsinálom neki, de egyébként max 1-2 csatot teszek bele neki.
Természetesen fésülve és rendszeresen mosva van.
Az óvónő emiatt többször szólt, hogy mennyivel csinosabb "frizurával" és a többi kislánynak is olyan. Beszéltem erről a lányommal, ha kéri, megcsinálom neki.
Az óvónő nem szál le a témáról. Ma reggel már a lányomnak szólt, hogy "de kár, hogy a többiek csinosabbak nálad, olyan csúnyácska vagy ilyen hajjal". Nem előttem mondta, nyitva volt az ablak, úgy hallottam. Legszívesebben bementem volna lekiabálni a fejem, de gondoltam inkább lenyugszom.
Mit tegyek hétfőn? Hogy beszéljek vele? Vagy forduljak a vezető óvónőhöz?
Lehet hogy visszamentem volna és a megigazítottam volna a frizuráját az óvónéninek.
Ha nem lóg a gyerek szemébe, nem rángatja a haját egész nap a kislány, akkor mi a fene jogon szól bele????
"Az én gyerekem nem szereti se a csatot, se a hajgumit, de ettől még ugyanolyan szép mint a hajgumis-csatos kislányok." - én ezt mondanám neki.
És mondtam is anno, ui egyik lányom sem bírja az ilyesmit a hajában. Nincs összefogva a hajuk, akkor se, ha a feje tetejére áll az óvónő.
Anyaként és pedagógusként is felháborodnék rajta. Azon nyomban szóvá tettem volna. Nem szólnék a felettesének, csak ha ezek után sem száll le a témáról, vagy bármi jelét látom, hogy emiatt rossz a gyereknek.
Az már egy másik kérdés, hogy én imádom a 2évesem göndör loknijait, ami a válláig ér és van, hogy csatot sem teszünk bele, ápolt a haja, hiszen nem lóg a szemébe, mossuk és fésüljük.
Inkább elszomorító ez a dolog, nálam egy ilyennel elvágná magát az óvónő, mert sajnos következtetéseket vonok le ezekből a dolgokból. Csak az segítene rajtam, ha beszélnék vele, nem mással, vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!