Előírhatja az óvónő, hogy minden reggel meg legyen csinálva a kislányunk haja? Mit tennétek ebben a helyzetben?
Kislányunk 4 éves, nincs hosszú haja, kb a válláig ér. Elől le van neki vágva, nem lóg a szemébe, nem zavarja evésnél, arcmosásnál. Amikor tornaórájuk van, azokon a napokon megcsinálom neki, de egyébként max 1-2 csatot teszek bele neki.
Természetesen fésülve és rendszeresen mosva van.
Az óvónő emiatt többször szólt, hogy mennyivel csinosabb "frizurával" és a többi kislánynak is olyan. Beszéltem erről a lányommal, ha kéri, megcsinálom neki.
Az óvónő nem szál le a témáról. Ma reggel már a lányomnak szólt, hogy "de kár, hogy a többiek csinosabbak nálad, olyan csúnyácska vagy ilyen hajjal". Nem előttem mondta, nyitva volt az ablak, úgy hallottam. Legszívesebben bementem volna lekiabálni a fejem, de gondoltam inkább lenyugszom.
Mit tegyek hétfőn? Hogy beszéljek vele? Vagy forduljak a vezető óvónőhöz?
Azonnal vissza kellett volna menned. Mi az, hogy lecsúnyácskázza a kislányt, noooormális?
Persze utólag könnyű okosnak lenni, de még most is szóvá tenném, akár délután vagy napokkal később, ha találkoztok, először is mondja el, miért kell összefogni, "megcsinálni" agy frufrus, elcsatolt, vállig érő hajat, azon kívül, hogy neki úgy tetszik jobban. Aztán persze megkérném, hogy nem illesse negatív jelzőkkel a kislányt, mert az elcsatolt haj sem "csúnyácska" (biztos ráismer a saját szavaira), és semmi szükség rá, hogy egy négyéves gyerek önbizalmát aláássuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!