Mit tennétek a helyemben? Most nagyobb a düh, mint a józan ész.
Beleolvastam abba, amit a 11-es válaszoló belinkelt.
Az agyam eldobom. Én meg itt vergődók, hogy hogyan érjek oda 16/30-ig az oviba a gyerekmért, hogyan fogjuk megoldani a szüneteket!
Hogy a 3 éveseket összeteszik a 6 évesekkel egy csoportba, stb.
Kedves kérdező! Menj el az atyaúristenig, lehet, hogy én is azt fogom tenni!
A belinkeltuk oldal egy nagy baromság , kb annyi értelme van arra hivatkozni, mint erre az oldalra. H érdekel, akkor koznevelesi torvenyt kell elolvasni. Bár ott pont az ellenkezője lesz leirva, mint amire linkelt oldal után számítasz.
A fenntartó dönt a nyitvatartasrol és a csoportok összetételéről is, nem a szülő.
Ez pl egy eget rengető baromság, nem is értem, épeszű ember hogy képes elhinni
"
Az óvodai nevelés államilag finanszírozott időkerete (61 óra) magába foglalja a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokhoz szükséges időkeretet is, ezért értelmezésünk szerint a települési önkormányzatoknak (budapesti kerületek is) az óvodába felvett gyermekek óvodai foglalkoztatását legalább a hét munkanapjain –– a munkavállaló szülők igénye alapján - reggel öt órától este tíz óráig biztosítani kell, szükség szerint akár hétvégén is"
Kérdező, ha az ovi nem együttműködő menj a fenntartóhoz (önkormányzathoz). Nálunk egyáltalán nem csinálnak belőle ügyet, ha nyáron is mennek a gyerekek. A mi ovinkban csak a kötelező 5 hét leállás van, amikor a tisztasági festés és takarítás van (ez mindig július utolsó vagy utolsó előtti hete és az augusztus 20.-i hét között van, ahogy kijön). Tehát idén július 20 - aug. 23-ig lesz. Ilyenkor lehet másik oviba vinni a gyerkőcöt (de ez nálunk nem szokott igazán lenni).
Egyébként ahogy elmondják minden szülőin az ovi 6-18-ig tart nyitva. Az óvónő pedig 7-17-ig van. DE ha valaki hamarabb kezd vagy később tud csak a gyerkőcért jönni, meg lehet beszélni és felügyeletet biztosítanak (van olyan szülő, aki 7-től már dolgozik). Hivatalosan szept.1-máj. 31-ig tart az oviév nálunk, vagyis ekkor vannak a törvényben meghatározott foglalkozások, ezen kívül is persze vannak, de már szabadabbak. Nálunk soha fel nem merült, hogy az 5 hét kivételével ne vigye valaki a gyerkőcöt, akkor is azért, hogy a másik ovival tudjanak egyeztetni ha szükséges. Nálunk természetesnek veszik, hogy az 5 hét kivételével mennek a gyerekek. Inkább pont az ellenkezője szokott lenni, hogy az szóljon aki nem hozza.
Nos, egyrészt igaza van az óvónőnek. Ha a kicsit el tudod helyezni, a nagyot is el kellene tudni. Mellesleg szerintem a gyereknek se esik jól, hogy a kicsinek nem kell oviba mennie, neki viszont igen.
Másrészt viszont valójában semmi köze hozzá, hogy miért akarod az ügyeletre vinni, jogod van hozzá.
A jegyzőt bevonni szerintem nem egy jó döntés. Ha a vezető ilyen hozzá állású, a gyerekednek nem lesz jó sora az ügyeletben, de később a rendes csoportban sem. Sőt, a rosszindulat varhatoan a kicsit is eleri majd, ha óvodába kerül.
Én a helyedben meg próbálnám megoldani a nyarat és jövő évre új óvodát keresnék
Szerintem is lépj az ügyben. Nehogy az ovi ossza be az idődet!
Az utolsó válaszoló meg mit nem ért? A kérdező dolgozik.
Nálunk is a z egyik gyerek megy csanába néhányszor, a nagy meg nem így tudjuk megoldani a nyarat. Egy gyereknek meg tudom oldani az egész nyarát, de kettőt már nem tudok kire bízni.
Ez nem hozzáállás kérdése, megvannak a lehetőségeink.
Az óvoda meg nem vizsgálóbizottság hogy belemásszon egy család életébe.
Nyilván az óvoda nem a gyerekek érdekeit nézi, hanem a sajátját.
Van egy pont, amikor már tenni kell valamit, és szerintem ez az a pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!