Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Most nagyobb a düh, mint a józan ész.

Figyelt kérdés
4,5 éves a nagyobbik lányom, a kicsi 2,5. Tehát még gyesen vagyok vele, de mellette dolgozom, heti 30 órában délután. Szerettük volna, ha az ovis még július közepéig járna ügyeletet. Május elején kértem szóljanak,ha kell munkáltatói. Nem szóltak, majd most júniusban, hogy azonnal vigyem. A munkáltatóm rendes volt, átküldte e-mailben,míg postán meg nem kapom. Ma reggel elfogadja óvónéni, délután apának bejelenti a másik, gyerek nem jöhet hétfőtől.
2015. jún. 12. 23:51
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
2015. jún. 13. 10:38
 12/36 anonim ***** válasza:

Beleolvastam abba, amit a 11-es válaszoló belinkelt.

Az agyam eldobom. Én meg itt vergődók, hogy hogyan érjek oda 16/30-ig az oviba a gyerekmért, hogyan fogjuk megoldani a szüneteket!

Hogy a 3 éveseket összeteszik a 6 évesekkel egy csoportba, stb.

Kedves kérdező! Menj el az atyaúristenig, lehet, hogy én is azt fogom tenni!

2015. jún. 13. 12:27
 13/36 anonim ***** válasza:

A belinkeltuk oldal egy nagy baromság , kb annyi értelme van arra hivatkozni, mint erre az oldalra. H érdekel, akkor koznevelesi torvenyt kell elolvasni. Bár ott pont az ellenkezője lesz leirva, mint amire linkelt oldal után számítasz.

A fenntartó dönt a nyitvatartasrol és a csoportok összetételéről is, nem a szülő.

[link]

2015. jún. 13. 12:46
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez pl egy eget rengető baromság, nem is értem, épeszű ember hogy képes elhinni

"

Az óvodai nevelés  államilag finanszírozott időkerete (61 óra) magába foglalja a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokhoz szükséges időkeretet is, ezért értelmezésünk szerint a települési önkormányzatoknak (budapesti kerületek is) az óvodába felvett gyermekek óvodai foglalkoztatását legalább a hét munkanapjain –– a munkavállaló szülők igénye alapján - reggel öt órától este tíz óráig biztosítani kell, szükség szerint akár hétvégén is"

2015. jún. 13. 12:48
 15/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem fogom magam hagyni. Eddig teljesen meg voltam elégedve velük, de ez most nagyon rosszul esett. Azt hiszik, jó kedvemből dolgozok délután? Hétfőn okosabb leszek.
2015. jún. 13. 18:49
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha az ovi nem együttműködő menj a fenntartóhoz (önkormányzathoz). Nálunk egyáltalán nem csinálnak belőle ügyet, ha nyáron is mennek a gyerekek. A mi ovinkban csak a kötelező 5 hét leállás van, amikor a tisztasági festés és takarítás van (ez mindig július utolsó vagy utolsó előtti hete és az augusztus 20.-i hét között van, ahogy kijön). Tehát idén július 20 - aug. 23-ig lesz. Ilyenkor lehet másik oviba vinni a gyerkőcöt (de ez nálunk nem szokott igazán lenni).

Egyébként ahogy elmondják minden szülőin az ovi 6-18-ig tart nyitva. Az óvónő pedig 7-17-ig van. DE ha valaki hamarabb kezd vagy később tud csak a gyerkőcért jönni, meg lehet beszélni és felügyeletet biztosítanak (van olyan szülő, aki 7-től már dolgozik). Hivatalosan szept.1-máj. 31-ig tart az oviév nálunk, vagyis ekkor vannak a törvényben meghatározott foglalkozások, ezen kívül is persze vannak, de már szabadabbak. Nálunk soha fel nem merült, hogy az 5 hét kivételével ne vigye valaki a gyerkőcöt, akkor is azért, hogy a másik ovival tudjanak egyeztetni ha szükséges. Nálunk természetesnek veszik, hogy az 5 hét kivételével mennek a gyerekek. Inkább pont az ellenkezője szokott lenni, hogy az szóljon aki nem hozza.

2015. jún. 14. 13:46
 17/36 A kérdező kommentje:
Nos úgy néz ki, hogy tényleg hülyének néznek. Reggel bementem a vezető óvónénihez,hogy beszéljünk. Bejelentette, ha a kicsi lány felügyeletét meg tudom oldani évközben, oldjam meg a nagyét is nyáron. S különben is milyen dolog az, hogy mi nem megyünk táppénzre, mikor beteg a nagy évközben. Na itt nálam megállt az ész. Összeszedtem a gyerek cuccot, és eljöttem. Holnap jegyző.
2015. jún. 16. 01:18
 18/36 A kérdező kommentje:
A kicsire a szomszéd néni vigyáz, mikor dolgozok és apa még nem ért haza a munkából, ingyen, szívességből. Nagy segítség. Nem kérhetem, hogy 2 gyereket vállaljon bé.
2015. jún. 16. 01:26
 19/36 anonim ***** válasza:
25%

Nos, egyrészt igaza van az óvónőnek. Ha a kicsit el tudod helyezni, a nagyot is el kellene tudni. Mellesleg szerintem a gyereknek se esik jól, hogy a kicsinek nem kell oviba mennie, neki viszont igen.

Másrészt viszont valójában semmi köze hozzá, hogy miért akarod az ügyeletre vinni, jogod van hozzá.

A jegyzőt bevonni szerintem nem egy jó döntés. Ha a vezető ilyen hozzá állású, a gyerekednek nem lesz jó sora az ügyeletben, de később a rendes csoportban sem. Sőt, a rosszindulat varhatoan a kicsit is eleri majd, ha óvodába kerül.

Én a helyedben meg próbálnám megoldani a nyarat és jövő évre új óvodát keresnék

2015. jún. 16. 06:08
 20/36 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem is lépj az ügyben. Nehogy az ovi ossza be az idődet!

Az utolsó válaszoló meg mit nem ért? A kérdező dolgozik.

Nálunk is a z egyik gyerek megy csanába néhányszor, a nagy meg nem így tudjuk megoldani a nyarat. Egy gyereknek meg tudom oldani az egész nyarát, de kettőt már nem tudok kire bízni.

Ez nem hozzáállás kérdése, megvannak a lehetőségeink.

Az óvoda meg nem vizsgálóbizottság hogy belemásszon egy család életébe.

Nyilván az óvoda nem a gyerekek érdekeit nézi, hanem a sajátját.

Van egy pont, amikor már tenni kell valamit, és szerintem ez az a pont.

2015. jún. 16. 07:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!