Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti szólnátok? Szerintetek ez...

Ti szólnátok? Szerintetek ez elhanyagolás?

Figyelt kérdés

Nem először fordul elő, hogy mikor megyek a gyermekemért az oviba azt látom, hogy nem abban van az udvaron, amiben kellene. Először a játszós nadrágja helyett a drága utcai nadrágja volt rajta, máskor pedig egyszerűen nem volt rajta kabát, pedig az összes többi gyereken igen, és az óvónő is kabátban volt, a szél pedig iszonyatosan erősen fújt! A gyermekem teljesen át volt fázva.

A legszörnyűbb az egészben, hogy mindkétszer ugyanaz a mondat volt a válasz az óvónőtől: "Nem tehetek róla, a gyermek ezt akarta/nem akarta felvenni"

Ettől a mentegetőzéstől annyira dühbe jövök, hogy komolyan azt fontolgatom, hogy bepanaszolom őt az óvodavezetőségnek. Ha a gyerekem kútba akarna ugrani, arra is azt mondaná, hogy jaj bocs, ő akarta?

Teljesen elhanyagolva érzem a gyermekemet ha ez az óvónéni van vele, ráadásul azt gondolom, hogy a vezető óvónő is a kollégája pártját fogná, hiába szólnék az ügyben. Pedig szerintem ez elhanyagolás.

Értem én azt is, hogy sokan vannak, és nem lehet minden gyerekre odafigyelni, és azt is tudom, hogy az én gyerekem is nehéz eset, mert sokszor akaratos, de mindezekkel együtt sem hiszem, hogy tisztességes azzal takarózni hogy a kicsi nem akart kabátot felvenni...

2015. máj. 27. 22:13
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, teljesen egyetértek veled.
2015. máj. 28. 15:01
 22/30 anonim ***** válasza:
52%
Mégse tettél semmit, hogy megoldd a helyzeted, nem beszéltél az óvónővel, eddig az egyetlen ötleted az volt, hogy bemártod az őt.
2015. máj. 28. 15:11
 23/30 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, mégis mit tehetnék az óvónők alacsony bére és a túl sok gyerek miatt? Kb annyit, amennyit te. Te miért nem tettél még ellene?

Az említett óvónő szerintem nem állja meg a helyét óvónőként, a mi helyzetünkben legalábbis nem. Ez ellen mi mást tudnék tenni, mint hogy jelzem?

Ez csak logika.

Egyébként mondtam neki, ott frissiben, de nem válaszolt.

És úgy döntöttem, nem panaszolom be a vezetőségnek, de neki fogom mondani ismét.

2015. máj. 28. 15:25
 24/30 anonim ***** válasza:
90%
Eleve olyan embereknek kellene óvodai pedagógusnak menniük , akik nem a fizetésért választják ezt a munkát , hanem azért , mert örömüket lelik benne...De én ilyennel még nem találkoztam...írtam már egy pár választ az imént...Én max abban látom a megoldást , mint már írtam is ...hogy az ember alájuk tol egy bizonyos összeget...hátha akkor normálisan végzik a feladatukat...de lehet ez se változtatna a dolgokon...ugyanis szerintem egy 3-4 éves gyerek nem tudja még 100%-osan elmondani töviről-hegyire , hogy pontosan mi is történik ott bent vele...mit mondanak neki , ő hogyan reagál stb...ezért is hőbörgök , hogy miért is annyira kötelező az ovi...mikor a szülő a saját gyerekének/gyerekeinek jobban oda tudja szentelni a figyelmét , mint egy vadidegen össze-vissza 5-10 gyerekre...szerintem otthon többet tudnának fejlődni...ha meg a szocializálódásról van szó...akkor ott van a játszótér meg a játszóház , családos programok stb.Csak ugye sok egyke gyermekesnek muszáj lepasszolni a gyermeket meló miatt...de pl , akiknek van otthon másik kisebb/kisebbek , és így is úgy is muszáj velük otthon maradni , nem értem , hogy miért ne dönthetnének így...nem vágyam az , hogy itthon kelljen izgulnom , hogy hogyan sz*rják le a gyerekem , aki még egyártalán nem olyan korban van , hogy teljességel felfogja mi is zajlik körülöttte és esetleg miért undok vele az óvónéni...(mondjuk menstruál éppen vagy ki tudja milyen otthoni , kapcsolati problémái vannak , amit ugye általánosságban az ember a munkahelyre is visz illetve az onnani stresszt haza...) csak ugye elég ciki , ha azt egy másik ember kisgyermekén tölti ki...És nem tudom , hogy mennyire jogos a te felháborodásod...de én szerintem a te helyedben ott az óvónénicske előtt próbáltam volna a saját gyerekemtől megkérdezni , hogy ez a kabátos dolog , hogy is volt...nem akarta-e felvenni , ha nem , akkor miért...mondta neki-e egyártalán valaki , hogy fel kell-e venni...Biztos kellemetlenül érezte volna magát.Ilyen korban még szerintem nem nagyon hazudgálnak a gyerekek , legalábbis én tapasztalatom szerint...
2015. máj. 28. 16:11
 25/30 anonim ***** válasza:
52%
Ha te az vagy aki mindenkire mérges vagy akkor sajnálak ,mert max kabát miatt szolhatnál ,de a nadrág miatt nem ne vigyél be olyan nadrágot amit féltesz egy kicsit is ,lányom csupa olyanba megy az oviba amit nem féltek annyira .
2015. máj. 28. 16:58
 26/30 anonim ***** válasza:

előző óvónő vagyok.nem a pénzért-gyerekszeretetből.

mindig is ezt akartam csinálni,otthon is kattog az agyam a benti dolgokon,programokon-DE-van,hogy mi is elfáradunk,kevesebb a türelmünk,pláne év vége fele,egyedül,25-30 gyerekkel.ezért irtam a dadusnénis megoldást.de azért értsétek meg néha a pedagógusokat is!

a külön étkezésről pedig annyit,hogy nem igazán megoldott,hogy valaki mást egyen-ha csak nem allergiás-

jobb helyeken úgy csinálják,hogy pl,ha a zsiros kenyeret nem eszi,hoznak be vajat is.ez óvónő függő.hol,mi a szokás.valahol meg kell kóstolni az ételt,valahol nem.én sosem eröltettem,mégis úgy ettek,hogy öröm volt nézni(talán épp ezért)

2015. máj. 29. 12:26
 27/30 A kérdező kommentje:

Én is rosszul tettem fel a legeleján a kérdést, illetve akkor még nem reflektáltam magamra, mostanra azonban kikristályosodott bennem, hogy mi is a probléma gyökere.

Valóban nem a kabát, senem az utcai nadrág.

Sajnálom is, hogy mindenki ezzel kapcsolatban kommentelt.

Mert igen, előfordul, hogy az óvónéni már fáradt, és elfelejti ráadni a gyermekemre a kabátot. A fiam megfázik, egy hét kúra, aztán meggyógyul. Nem örülök neki, de előfordulhat, és pár hét után már nem is fogunk emlékezni rá.

Viszont azt gondolom, hogy a szülő mellett az óvoda feladata is a nevelés. Én próbálok megtenni mindent, hogy a gyermekem szófogadó legyen (még ha ez nem is könnyű néha:) ) ÉS mivel az ideje nagyrészét az óvódában tölti, ezt várnám el az óvónéniktől is, hogy ne csak ellássa a szükségleteit, hanem nevelje is. Ehhez pedig szükséges egy olyan kapcsolat kialaktása, amely egyrészt szeretetre épül, másrészt pedig van benne egy alá-felé rendeltségi viszony. Én vagyok az óvónéni, te meg vagy a gyermek, én megmondom mi hogy legyen, te pedig követed. Ha azonban ez felborul, végzetes dolgok alakulhatnak ki, az ilyen helyzet termeli ki a hisztis, kezelhetetlen gyermekeket.

A hisztis gyerek pedig nem "gyógyul ki" a hisztijéből egy hét alatt, sőt sokszor egy élet alatt sem.

Mert azt gondolom, hogy ha az óvónéni folyamatosan "csatát veszt" a gyerekem ellen, az az én gyerekemnek nagyon nem fog jót tenni.

2015. máj. 29. 22:49
 28/30 A kérdező kommentje:
Úgyhogy én még mindig azt mondom, hogy ez elhanyagolás. Egy kicsit fizikai, de legfőképpen érzelmi/nevelési, konfliktuskerülésből fakadó elhanyagolás.
2015. máj. 29. 23:03
 29/30 anonim ***** válasza:
Igazad van...
2015. máj. 30. 15:51
 30/30 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek nem akarja felvenni, akkor nem adják rá. Rábeszélni rá lehet, de erőszakkal ráadni nem. Nálunk a hosszu ujjut nem akarta levenni, illetve amikor nagynehezen levették rola, 5 perc mulva: fázok, kérem a pulcsit. Persze nem adták rá a 30 fokba :D
2015. júl. 16. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!