Ti szólnátok? Szerintetek ez elhanyagolás?
Nem először fordul elő, hogy mikor megyek a gyermekemért az oviba azt látom, hogy nem abban van az udvaron, amiben kellene. Először a játszós nadrágja helyett a drága utcai nadrágja volt rajta, máskor pedig egyszerűen nem volt rajta kabát, pedig az összes többi gyereken igen, és az óvónő is kabátban volt, a szél pedig iszonyatosan erősen fújt! A gyermekem teljesen át volt fázva.
A legszörnyűbb az egészben, hogy mindkétszer ugyanaz a mondat volt a válasz az óvónőtől: "Nem tehetek róla, a gyermek ezt akarta/nem akarta felvenni"
Ettől a mentegetőzéstől annyira dühbe jövök, hogy komolyan azt fontolgatom, hogy bepanaszolom őt az óvodavezetőségnek. Ha a gyerekem kútba akarna ugrani, arra is azt mondaná, hogy jaj bocs, ő akarta?
Teljesen elhanyagolva érzem a gyermekemet ha ez az óvónéni van vele, ráadásul azt gondolom, hogy a vezető óvónő is a kollégája pártját fogná, hiába szólnék az ügyben. Pedig szerintem ez elhanyagolás.
Értem én azt is, hogy sokan vannak, és nem lehet minden gyerekre odafigyelni, és azt is tudom, hogy az én gyerekem is nehéz eset, mert sokszor akaratos, de mindezekkel együtt sem hiszem, hogy tisztességes azzal takarózni hogy a kicsi nem akart kabátot felvenni...
én is óvónő vagyok-itthon
igen,valóban nehéz meggyőzni egy dacos kisgyereket-de ,ha a többi 26 kész van,akkor esetleg a dadus nénire szoktuk az "ilyen eseteket" rábizni.
kabát nálkül semmiképp nem jöhet ki,és azért jó lenne,ha a gyerek is tudná,ki a "góre
ha kihisztizte magát,felveszi,és egy felnőtt utánunk kiséri.nekem még sosem volt gondom ilyenből,bár volt,hogy egy kisfiú fél órát ült a padon,mire hajlandó volt a koszos nadrágot bent levenni.
azt,hogy miben jön ki,azt neki is-és az óvónőnek is mondd el(bár ennyi gyereket is nehéz számon tartani,nem,hogy a nadrágokat)-ill a hazamenőset tedd be a zsák mélyére,ne akadjon az kézbe.
azért egyszer beülhetnél egy órára -ennyi gyerekre vigyázni :-)
ez nem elhanyagolás szerintem,csak konfliktus elkerülés-bár ezt sem tartom helyesnek
No, fejtem ki tovább a szituációt, mert látom akartak viszontkérdések:
Nekem mennyi ideig tart, amíg ráveszem, hogy de bizony kabátot veszünk, ha ki akarunk menni? 15 másodperc. Vagy nem megyünk ki. Lehet, hogy csak azért, mert én az anyja vagyok, de nekem felveszi a kabátot.
Ugyanúgy "felveszi a kabátot" a másik óvónéninek is. Csak ezzel az eggyel dacoskodik mindig, és igazából itt a probléma lényege.
"Vagy nem megyünk ki." - akkor maradjon bent felügyelet nélkül, vagy pedig miatta maradjon bent az egész csoport, vagy hogyan?
Nemtom amúgy, gondolkoztál már azon, hogy azért a gyerekben vagy az ő nevelésében is vagy pici hiba, ha az összes gyerek fölveszi kabátját csak ő nem? Akkor miért is az óvónő a ludas?
De ha megoldani is akarod a helyzetet, nemcsak kibeszélni magadból, akkor továbbra is azt javaslom, vigye le magával a gyerek a kabátot AZTÁN KÉSZ!!! Vagy esetleg rá is vezetheted őt, hogy amit az óvónő mond, azt úgy kell csinálni, mert egy óvodásnak ez a dolga... hogy szót fogadjon. Így te is jobban járnál, mert nem kellene bűnbakot keresned a gyereked szófogadatlansága miatt.
Kedves Utolsó!
"ha kihisztizte magát,felveszi,és egy felnőtt utánunk kiséri.nekem még sosem volt gondom ilyenből,bár volt,hogy egy kisfiú fél órát ült a padon,mire hajlandó volt a koszos nadrágot bent levenni."
Teljesen egyetértek. Én éppen ezt hiányolom a mi esetünkben.
"azért egyszer beülhetnél egy órára -ennyi gyerekre vigyázni :-"
Voltam óvónő. Igaz nem itthon, de ahol én voltam sem volt sokkal jobb a helyzet.
És pont ezért is akadtam fenn a dolgon. Azt gondolom, hogy a rám bízott gyerekekről úgy kell gondoskodjak, mintha az enyémek lennének. Pl. Ha én az enyémre ilyen szélben adnék kabátot, akkor ha bármelyiket is kiengedem megfelelő öltözet nélkül, az az elhanyagolásnak egy formája - szerintem.
Nem keresek bűnbakot a szófogadatlansága miatt.
Tessék elolvasni az egészet egy pillanatig nem védtem a gyerekemet: tudom, hogy akaratos gyermek.
De hogy lehet az, hogy én tudom kezelni, az egyik óvónő tudja kezelni a másik meg mentegetőzik?
Egyébként ha tényleg elolvasod az egészet abból az is kiderül, hogy szerintem nem hangzott el a "gyere vegyük fel a kabátot, mert szél van mondat sem".
Vagy ha mégis elhangzott, akkor az óvónő miért nem érvényesítette a gyerekem felett az akaratát, és adta rá a kabátot? Vagy ültette le a dada néni mellé kabáttal a kezében, hogy "majd ha felveszed utánunk jöhetsz".
ismerem a fiamat, 10 másodpercen belül rajta lett volna a kabát, annyit nem ért volna neki a hiszti sem, hogy kihagyja az udvart.
Kedves utolsó, én nem voltam ilyen előítéletekkel az óvódák meg az óvónénik iránt, ahogy te írod, és igazából nem is vagyok még most sem, mert a másik óvónénivel szívesen hagyom ott a gyerekemet.
A szóban forgóval viszont nem. Mert szerintem nem látja el rendesen a feladatát. és nem azért, mert lusta, hanem mert egyszerűen nem tudja.
Nagyon nehéz dolog óvónőnek lenni, (említettem, voltam én is), és aki ezt nem tudja csinálni, akik felett a fiam féle gyerekek érvényesítik a saját akaratukat, azok nem valók óvónéninek, mert ez sem nekik sem a gyerekeknek nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!