Ti szólnátok? Szerintetek ez elhanyagolás?
Nem először fordul elő, hogy mikor megyek a gyermekemért az oviba azt látom, hogy nem abban van az udvaron, amiben kellene. Először a játszós nadrágja helyett a drága utcai nadrágja volt rajta, máskor pedig egyszerűen nem volt rajta kabát, pedig az összes többi gyereken igen, és az óvónő is kabátban volt, a szél pedig iszonyatosan erősen fújt! A gyermekem teljesen át volt fázva.
A legszörnyűbb az egészben, hogy mindkétszer ugyanaz a mondat volt a válasz az óvónőtől: "Nem tehetek róla, a gyermek ezt akarta/nem akarta felvenni"
Ettől a mentegetőzéstől annyira dühbe jövök, hogy komolyan azt fontolgatom, hogy bepanaszolom őt az óvodavezetőségnek. Ha a gyerekem kútba akarna ugrani, arra is azt mondaná, hogy jaj bocs, ő akarta?
Teljesen elhanyagolva érzem a gyermekemet ha ez az óvónéni van vele, ráadásul azt gondolom, hogy a vezető óvónő is a kollégája pártját fogná, hiába szólnék az ügyben. Pedig szerintem ez elhanyagolás.
Értem én azt is, hogy sokan vannak, és nem lehet minden gyerekre odafigyelni, és azt is tudom, hogy az én gyerekem is nehéz eset, mert sokszor akaratos, de mindezekkel együtt sem hiszem, hogy tisztességes azzal takarózni hogy a kicsi nem akart kabátot felvenni...
a gyerekek az oviban egyedül öltözködnek, kis segítséget persze kaphatnak. az, hogy a gyereked a szép nadrágját szeretné felvenni és azt veszi fel, miközben van bent rongyos is, az teljesen normális. az is, hogy ezért nem áll le veszekedni az óvónő, pláne egy akaratos gyerekkel. ne vigyél be olyan ruhát amit ennyire féltesz, képtelenség 30 gyerekre ilyen szinten figyelni. szóval ezt te rontottad el, emiatt ne tegyél panaszt, mert a vezető valóban nem fogja megróni az óvónőt!
az, hogy nem adták rá a kabátot az tényleg gáz! még ha akaratos is, ha hideg van, kell rá kabát. emiatt szólnék az óvónőnek, sőt elmondanám milyen taktikával lehet rávenni a gyereket, hisz te ismered jobban, ez segítség lenne neki is. de egy ilyen "baki" miatt nem mennék a vezetőhöz és végképp nem gondolnám elhanyagolásnak
Az utcai nadrág külön volt téve, elvileg olyan helyen, ahol a gyermekem nem érheti el.
De nem is ez a lényeg, hanem inkább a kabát, meg a kibúvó, hogy "ő mondta".
Én azt sejtem a dolgok mögött, hogy az óvónéni valójában nem is nézte meg, hogy miben van a gyerek, csak kiterelte őket az udvarra. Sőt, azt gondolom, hogy az a kérdés sem hangzott el, hogy "figyel drága, szépen felöltöztél, de ne vegyünk fel még egy kabátot is még...? Nézd én is felveszem az enyémet..."
Nem gondolom, hogy egy ovis gyerek képes felmérni bentről, hogy kint mennyire fúj a szél, kabát kellene.
Elnézni kabát nélkül egy gyereket 2 órán át az óvódaudvaron.... hááát...
Meg mi ez hogy ő nem akarta?
Most komolyan ki a "főnök" a gyerekem és az óvónéni közül? Mert ha nem az óvónéni, akkor iszonyat nagy baj van.
És a dolgot inkább erre szeretném kiélezni: hogy lehet az, hogy a gyerekem (immár nem először!) megmondta az óvónéninek, hogy mi legyen, és az óvónéni ezt eltűrte, sőt még takarózott is vele előttem, hogy a gyermek akarta...???
Tehát tulajdonképpen az én 3 éves gyermekemen van a felelősség?
Hát tök jó:/
(u.i: jut eszembe énrám is mindig rámlőcsölte a felelősséget anyám, lehet ezért lettem ideges...:) )
Kedves Gizi néni, tesék szíves lenni, ha ilyen gond van, megengedni, hogy Lacika a kezében lehozza a kabátját, és akkor föl tudja venni, ha rájön, hogy tényleg hideg van.
Szerintem ez a megoldás többet ér a feljelentgetősdinél, de te tudod. Egyébként ha Lacika egyszer átfagy az udvaron, még az is lehet, hogy rájön, hogy legközelebb érdemes lenne akár szót is fogadni Gizi néninek és fölvenni tényleg a kabátot.
De te tudod, be is panaszolhatod az óvónőt, ha szerinted az a megoldás.
Ezen en is ki vagyok akadva, van bent egy csomo ruhank, megis tegnap es tegnapelott is poloban volt a gyerek az udvaron. Mig az ovonok kabatban reszkettek, mas gyereken is volt pulcsi v kabat.
Mi is szolunk meg a negyedikes gyerekeknek is, h menj vissza kabatert, mert megfazol, szoval az ovono is nyugodtan visszaparancsolhatna a gyerekemet. Az egy dolog, h fiu, es rohangal, attol meg nagyon hideg volt tegnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!