Ti is észrevettétek már, hogy az oviban a nem túl tehetős szülőket szinte semmibe veszik az óvónők?
Nem értem mért jöttök elő a bmw-vel, lassan már mindenkinek bmw-je van, miért olyan nagy szám ez. Nem az dönti el hogy milyen vagy hogy mid van.
Mi átlagos szülők vagyunk, se szegények, se gazdagok. De pl ismerek egy jómódú családot, ahol a férj csak hétvégén megy haza külföldről, de akkor se foglalkozik a gyerekével. Hát nekem ebből nincs semmi irigylésre méltó.
De ez csak egy példa, tisztelet a kivételnek. Szóval nem tudni mi van otthon.
Nem, én nem vettem ilyet észre, és nem is hiszem, hogy ez ezen múlik. Nálunk aki barátságos az óvónőkkel, néhanapján megkérdezi tőlük (mondjuk évente egyszer-kétszer), hogy te figyelj és a te gyereked hogy van, azzal ők is barátságosak. Ha igyekszel együttműködni, igyekszel részt venni a családi programokon, megteszed, amit kérnek tőled, akkor simán ki lehet alakítani egy normális emberi kapcsolatot. Bár hozzám az életben nem jött röpködve egyik óvónő sem, de sose merült fel bennem emiatt semmilyen hiányérzet...
Lehet, hogy (ne haragudj, Isten bizony nem bántani akarlak) neked van picit önértékelési problémád az anyagi helyzetetek miatt. Talán ha elfogadod, hogy nem a pénz tesz valakit azzá, aki igazából ő, akkor nem fogod azt gondolni, hogy mások a bankszámlád alapján ítélnek meg. Te egy lakatlan szigeten is te lennél meg a Buckingham palotában is te lennél, hiszen felnőtt ember vagy már, kilalakult gondolkodással, személyiséggel. Aki meg az anyagi helyzet alapján tart másokkal kapcsolatot, az nagyon felszínes kapcsolatokat tart fenn, amiket egyébként sem lehet sokra értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!