Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti is észrevettétek már, hogy...

Ti is észrevettétek már, hogy az oviban a nem túl tehetős szülőket szinte semmibe veszik az óvónők?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk túl tehetősek és kb. mint egy véres rongyra úgy néz ránk gyermekem egyik óvónője. Tiszták vagyunk, nem romák és dolgozunk a férjemmel. A módosabb szülőkhöz meg szinte odarepül széles mosollyal ugyanez az óvónő. Nem tudom, hogy miért kell ennyire látványosan lesz_rni azt, aki nem bmw-vel megy a gyermekéért....
2015. ápr. 18. 15:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván a te gyereked is lehet hibás, csak otthon nem mondja el neked. Azért elvakultnak sem kell lenni.. mert ez a szitu kicsit fel van fújva már.
2015. ápr. 18. 15:49
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

És szerinted, ha tényleg kivételez, akkor annak kizárólag az anyagi különbség lehet az oka?

Ez inkább rólad mond sokat.

2015. ápr. 18. 15:55
 13/27 A kérdező kommentje:
nem elfogult vagyok, hanem épp akkor mentem az oviba a fiamért, mikor ez történt, de biztos én láttam rosszul.....
2015. ápr. 18. 16:28
 14/27 anonim ***** válasza:
67%
Igen észrevettem, nálunk is ugyanez van. Még a köszönés hanglejtése is más, ha tehetősebb szülő érkezik. A mi ovinkban amúgy is a gazdagabb réteg gyerekeit pártfogolják jobban, de nemhogy csak az óvónők, hanem az óvoda vezető is.
2015. ápr. 18. 16:42
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs ilyen. Szerencsére egyáltalán nem sznob se a környék, se a társaság, sőt inkább az ellenkező véglet. Az óvónénik végtelenül kedvesek mindenkihez, pedig vannak "díszmadarak" a gyerekek meg a szülők között is.
2015. ápr. 18. 17:31
 16/27 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk is pont az ellenkezője a jellemző. Mondjuk igazán szegények és nagyon gazdagok sincsenek, a legtöbben a középosztályból vagyunk, talán 2 BMW-s szülő van csak...

Az óvónők azokkal a szülőkkel a legkedvesebbek, akik aktívan részt vesznek az ovis ügyekben, pl. felújítás, kertészkedés, kirándulások stb.

2015. ápr. 18. 19:34
 17/27 anonim ***** válasza:

Nem, nálunk nem tapasztaltam még ilyet.

Sőt, ha már ennyire az autónál ragadtunk le, már majdnem egy éve az oviba járt a lányom, mikor az óvónéni számára kiderült hogy nekünk két autónk van-igaz egyik sem milliós autó.

2015. ápr. 18. 20:45
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy sok embernek hihetetlen, de van ilyen. Pl. az én 1 éves lányom egyidős a polgármester gyerekével. Számtalanszor volt rá példa, hogy mikor mentem a nagyért oviba, az én kicsimet le se tojta az óvónő, míg a polgármesterét majdhogynem körbenyalta. Hányinger kerülget komolyan. Most akkor ez miért van? Úgy érzem, lehetőségeimhez mérten mindent megteszek az óvodának, felajánlás, segítség....
2015. ápr. 18. 20:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi kisvárosba élünk, itt nagyon észre lehet venni, kik azok a családok akiknek van nevük, kik azok, akik "számítanak". Korábban egy megyeszékhelyen laktunk, ott nem nyilván nem körvonlazódott ez ennyire.Itt is van különbségtétel, de nem ennyire élesen, mint nálatok- talán. De észrevehető volt pl nyílt napon, hogy egy-két gyerek akármit csinálhatott. :) de annyira azér nem akadok ki ezen, mert az én gyerekemmel is jól bántak, szerették és ő is szeretett oda járni. Ez, hogy ilyen mértében tesz különbséget ember és ember között az ovonénitek ez őt minősíti. :(
2015. ápr. 18. 21:26
 20/27 anonim ***** válasza:
56%
Én a másik szemszögből vagyok- mi tehetősek vagyunk. (egyébként gyerekként szegények voltunk mind a ketten a férjemmel). Én egyáltalán nem tapasztaltam ilyet, sőt az elején még velünk szemben voltak távolságtartóak az óvónénik, ami mára már megszűnt. Az sem igaz, hogy mi nem állnánk szóba a szegényebbekkel.. Van egy nagyon szegény anyuka, aki egyedül neveli a két kicsi gyerekét, azzal pl. csak én állok szóba a szülők közül. Ez az óvónőt minősíti, ez nagyon csúnya dolog, amit csinál. NÁlunk szerencsére nincs ilyen, sőt még a gazdagság a hátrány...
2015. ápr. 18. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!