Az óvodavezető a szülő telefonszámát, annak megkérdezése nélkül kinek adhatja ki?
A lista, amit kikerestél nem jó, mert itt a nevén kívül semmilyen más adatát nem adták meg a gyereknek. A te telefonszámod meg teljesen jogosan. (egyébként akár magánházhoz is kimehetnek ellenőrzést végezni)
Tanulmányozd ezt: [link]
Érdekes a gondolkodásod. Én pont elégedett lennék, hogy ebben az országban valami még működik, és viszonylag gyorsan és hatékonyan intézkednek egy gyerekek egészségét veszélyeztető ügyben.
Nem tudom, hol tanítasz és mit, de furcsa hozzáállás ez egy pedagógustól.
Én sem értem miért kell ezen felháborodni!?
Még jó, hogy megadták a telefonszámod az ANTSZ-nek, a járványveszély miatt. Hidd el, mást is felhívnak ez miatt, nem te vagy az első.
Nekem is volt mind a 2 gyerekem rotás, még bent voltunk a kórházban, mikor felhívtak az ANTSZ-től. Mert ugye, teszem azt, ha pl. a párom egy élélmiszer boltban dolgozik, akkor az ANTSZ azonnal telefonál a boltba, hogy a párom nem dolgozhat. Ez egy példa. Eszembe nem is jutott a mai napig, hogy honnan tudhatták a telefonszámom. Vagy a kórház adta ki v. a védőnő. De én természetesnek vettem, hogy felhívtak és jótanáccsal is elláttak, hogy otthon jó alaposan fertőtlenítsünk ki. Régen még ki is ment az ANTSZ (régen KÖJÁL) és környezettanulmányt csinált.
11-es! A gyerek adataként van számon tartva a szülő telefonszáma is.
11- 14-esnek: Nem hogy nem háborodtam fel azon, hogy dolgozik az ANTSZ, de ahogy tudtam, visszahívtam őket, és készséggel feleltem minden kérdésre.
Úgy látszik, nem írtam le világosan, mi volt a történetben, ami elgondolkodtatott, és felvetette bennem az adatvédelem problémáját. Az a tény, hogy az óvónők döntötték el, hogy szerintük ki volt érintett, és orvos, vagy szülő megkérdezése nélkül adták ki a számokat. Több olyan is volt közte, aki nem volt érintett.
Mindenesetre én már túlléptem a dolgon, nem tettem szóvá az óvodában.
Szép napot mindannyiótoknak!
Adri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!