Az óvoda nem akarja egy csoportba engedni az ikreimet. Megtehetik?
4,5 éves egypetéjű ikerlányaim vannak. Eddig egy csoportba jártak az oviban, de költözés miatt óvodát kell váltanunk. Az új helyen ikreket ELVBŐL nem engednek egy csoportba. Másik ovi nincs a településen.
A gond az, hogy a lányok bár barátkoznak másokkal is, meg az érdeklődési körük is sokban eltér, mégis nagyon kötődnek egymáshoz, és főleg az egyikük nagyon elveszett a másik nélkül.
Az szeretném megtudni, hogy joga van-e az óvodának ilyen szinten felülbírálni a szülőket, és semmibe venni a gyerekek érdekeit, vagy van lehetőségünk tenni a döntésük ellen?
Leteszem a nagyesküt, hogy nem pontoztam le senkit. Mondjuk fel sem, eddig csak az írással foglalkoztam. Tudod, más is pontozhat, nem csak a kérdező!
Amúgy meg a kérdésem nem az volt, hogy külön, vagy egybe csoport, hanem az, hogy megteheti-e ezt az ovi!!!
És most mindenkinek nyomom a zöld kezet.
Köszönöm, nem kérek több választ. Mindenkinek nyomtam egy zöld kezet, még azoknak is, akik nem a kérdésre válaszoltak.
Annyit írnék még, hogy rugalmas vagyok, és eddig is mindent megtettem azért, hogy megfelelően fejlődjenek, szocializálódjanak. Nem az ujjamból szoptam, hogy jobb nekik együtt, átbeszéltem a kérdést a mostani óvónőikkel is.
Felhívtam az Önkormányzatot, hallottak már a problémáról, más is reklamált már miatta. Nem a közös vezetés szabálya, nincs sehol leírva, ennek az ovinak a vezetőnője gondolja így. Azt javasolták, vigyek az oviba pedagógiai jellemzést a gyerekekről, esetleg támasszam meg pszichológus véleményével, ugyanis ha a szülők nem hagyják magukat, engedni szokott.
No, erről ennyit! köszi minden választ!
kérdezz rá az önkormányzat jegyzőjénél ...
de ha ez pl az ovi szabályzatában is benne van vagy az alapelvei között akkor jobb ha másik ovit keresel
már ha van a környéken ..
ellenben suliba tuti jobb ha külön osztály - az összehasonlíttatás miatt !
és ha az oviban ez felmerül akkor is jobb ha külön vannak ...
persze a Olívia meg tudja csinálni te miért nem hiszek ikrek vagytok ?
hmm akkor nevelési tanácsadó
ott van pszichológus
17-es!
A csoportokban van hely, ez nem gond. Megérteném, hogy az ovi dönt, ha ez lenne az általánosan elfogadott szabály, mert az azt jelentené, hogy csak így, vagy csak úgy jó. De sok helyen, pl. a mostani ovinkban is az adott testérpárt nézik.
18-as!
Nos, az iskola is érdekes kérdés, ugyanis csak 1 osztály van minden évfolyamból. 3 ovis csoport nem is adna ki többet, hiszen kb harmaduk ballag el évente. Így meg még érthetetlenebb az egész, mert suliba úgyis együtt fognak járni. Az összehasonlítgatásról csak annyit, hogy remélem normális pedagógust fogunk ki, aki nem így működik. Ehhez meg amúgy ikernek sem kell lenni, a 4 évvel fiatalabb húgomnak mindig velem példálóztak.
Pszichológus: ezt intézni tudom a mostani oviban a pedagógiai véleménnyel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!