Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Panaszlevelet adtam be az...

Panaszlevelet adtam be az óvoda vezetőjének az óvónő viselkedése miatt, amelyet az óvoda bizottsága fog kivizsgálni. Ti is hasonlóképpen cselekedtetek volna? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Sokat gondolkodtam, hogy jól tettem-e, remèlem hogy nem fog semmi hátrányom származni belőle se a gyermekemnek, se nekem. A törtènet röviden annyi, hogy van a csoportunknak egy internetes zárt fóruma, ahol mi szülők ès óvónők beszèlgetni szoktunk, kèrdèseket feltenni, szóval minden, ami az ovival kapcsolatos, szóba kerül. Nem règiben èn is feltettem egy kèrdèst, amire az egyik óvónő elèggè sèrtődött ès gúnyós stílusban válaszolt, amit tovább folytatott, ezáltal uszítva a többi szülőt ellenem ès igen kellemetlen helyzetbe hozott. Nem èrtettem, hogy ezt mièrt teszi, hiszen èn nem adtam rá okot, nem bántottam meg. A dolog, amikor már kezdett elfajulni ès nem tudtam rendezni az óvónővel, úgy tartottam a legjobbnak, ha a vezetőhöz fordulok ès elmondom neki, hogy mi törtènt. A vezető nagyon kedves volt ès megèrtette a problèmámat. Elmondta, hogy sajnois erre az óvónőre már èrkezett panasz a stílusa miatt ès beszèl vele hogy ne forduljon elő többè ilyen. De ezek után sem èrt vèget a törtènet, ugyanis az óvónő minden szülő előtt újból megalázva közölte, hogy èn beszèltem a vezetővel ès ès bepanaszoltam. Na itt újból elszakadt a cèrna, mert egy óvónőnek is van titoktartási kötelezettsège ès ilyet nem tehet. Ezek után írtam egy panaszlevelet, amelyet az óvoda most fog kivizsgálni. Mivel mindennek nyoma van, kinyomtattam minden beszèlgetèst, ezèrt semmit nem tud letagadni.

#óvoda #óvónő #titoktartás #panaszlevèl #emberi mèltóság
2015. ápr. 3. 14:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
81%
Vérig sértett? Hogyan? Nem hihető, bocs. Felfújod, úgy érzem.
2015. ápr. 3. 14:52
 12/36 anonim ***** válasza:
76%

Ez most komoly? :D

Ez nem is szakmai dolog, ezért bepanaszoltad a főnökénél? :D

Jó foglalkozásokat tart? A gyerekeddel jól bánik? Szereti a gyermeked az óvónőt? Szereti a csoportját?

Ha ezekre a kérdésekre a válasz igen, akkor rosszul tetted, hogy bepanaszoltad.

Akkor panaszolnám be, ha kiabálna a gyerekemmel, sarokbaültetné állandóan, vagy hagyná, hogy bántsák stb.

Azért mert én személyesen cicaharcot folytatok vele kommentelve a facebookon (ez nem gyerekes kicsit?), azért nem panaszolnám be a főnökénél.

Ez a ti személyes konfliktusotok, semmi szakmai nincs benne, szerintem kár volt a vezetőt belerángatni ebbe.

2015. ápr. 3. 14:57
 13/36 A kérdező kommentje:
Pont az lènyeg, hogy nem èn folytattam, hanem az óvónő hergelte tovább a hangulatot. Èn egyszer sem szóltam neki sèrtően, nem reagáltam neki, de ő mègis folytatta. Ha ezek után a gyerekem látja kárát, akkor ez őt minősíti. Vèlemènyem szerint, az aki nem tud az emberekkel bánni, ne válasszon magának ilyen foglalkozást. Egy pedagógusnak pèldát kell mutatni ès igen, neki is lehetnek rosszabb napjai, de ennek ellenère tudni kène tisztelettudóan viselkedni.
2015. ápr. 3. 14:58
 14/36 anonim ***** válasza:
80%

De olyanokat írsz, hogy emberi méltóság, vérig sértett, stb.

HOGYAN?

2015. ápr. 3. 15:00
 15/36 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es! Az emberi mèltóság számomra azt jelenti, hogy ne alázzon meg mások előtt, akik aztán az óvónővel jól kibeszèlnek engem. Aki úgy állít be engem mások előtt, hogy èn egy negatív, összefèrhetetlen, hülye vagyok ès nekem azon kívül, hogy beviszem a gyerekem az oviba, semmi jogom nincs.
2015. ápr. 3. 15:11
 16/36 anonim ***** válasza:
90%
Hála a jó Istennek, hogy a mi 2 óvónőnk és egyik szülő sem talált ki ilyen Fb-os baromságot. Én már évek óta SZMK-s vagyok, személyesen kell beszélgetni.
2015. ápr. 3. 15:15
 17/36 A kérdező kommentje:
Igen kedves 16-os, igazad van! A mai világban sajnos már minden az interneten zajlik. De a törtèntek után megfogattam, hogy soha többet nem veszek rèszt ilyen internetes szülői beszèlgetèseken, tanulópènz volt. Egy előnye volt, így nem tudja letagadni, hogy mi törtènt nyoma van.
2015. ápr. 3. 15:20
 18/36 anonim ***** válasza:
86%
Egyetértek. Az internet ilyen. Így a gyakori is. Néha nem úgy megy át az üzenet, ahogy szeretnénk. Akár az sms. Nagyon meg kell gondolni, mit írunk.
2015. ápr. 3. 15:22
 19/36 anonim ***** válasza:
88%
Istenem! Én lerendeztem volna vele személyesen, és ennyi. Komolyan, szerintem felfújod kicsit ezt az egészet. Magam is tapasztaltam, már, hogy mindenki zsörtölődött az öltözőben, szülői értekezleten meg mindenki édesen csacsogott az óvónénikkel, én voltam az egyedüli, aki elmondta, mi nem tetszik. Na akkor megtanultam, hogy nem érdekelnek az öltözői torzsalkodások, nem foglalkozok tyúkperekkel, beadom a gyereket reggel, elhozom délután, 2-2 perc és kész. Szülőkből, óvó nénikből bőven elég ennyi. Most komolyan, panaszlevél, meg kivizsgálás, meg titoktartás...
2015. ápr. 3. 15:29
 20/36 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem kimondottan szakmai volt a panaszom, de azèrt arra kíváncsi lennèk, hogy ha Benneteket nyilvánosan megaláznak a gyermekem csoporttársai előtt, akkor Ti simán lenyelnètek ès hagynátok, hogy egy idióta hülyènek legyetek elkönyvelve mindenki előtt? Ès igen, sajnos nagyon sok a báb ès "nyalizó" szülő, aki azt csinálja, amit az óvónő mond, helyesel, bólogat, mert azt hiszi, hogy ettől kiváltságosan fognak vele ès a gyerekèvel viselkedni. Na ezeket a szülőket igen is lehet uszítani.

A gyerekemnek meg rèszben akár lehet hátránya is belőle, mert a csoporttársaival, akiket szeret, lehet nem tud menni akár egy szülinapi zsúrba, mert nem fogják meghívni, mert az anyukáját a kedves óvónő egy hülyènek állította be.

Egy óvónőnek nem csak a gyerekekkel kell jól bánni, hanem a szülőkkel is meg kell találni a megfelelő hangnemet.

2015. ápr. 3. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!