Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves ovis, apa hozza viszi az oviba. Tegnap este mikor talalkoztam a fiammal, nagyon meg volt szeppenve, az ovó néni állíttólag veszekedett vele elvette a játélát és kidobta akukába-Így mesélte. A mi ovinkban kimondottan kérik, hopgy vigyenek otthonról a gyerekek játékot... nekem nem tetszik, de ha a többi visz az enyémnek is kell. Új játék volt, 3 napja kapta. + még jobb:Mama nagyon szomjas vagyok, az ovo néni nem adott inni mert nem fogadtam szót. Szép lassan kiszedtem belőle, h a játékkal játszott mikor mentek volna ki az udvarra, emiatt nem öltözött és emiatt lett ideges az ovónő. Megigértem neki, hogy ma bemegyek reggel vele. Bementem, de nem jöttem rá melyik ovó néni volt, helyettesítés is van, hozzáteszem , kedvesen, jószándékkal...baba meg is lett, de szárnyak nélkül, anélkül meg sírás lesz otthon, megigérték, hogy majd keresik, történetet enyhénszolva finomítva dták elő, h a gyerek elvesztette...(picikém nem az a kamuzos fajta)Annyira feszélyezve éreztem magam, h a a lényeget el se mondtam , h nem kapott vizet, emrt nem akarom én őket kérdőre vonni, nem akarom, h haragudjanak, nehezteljenek ránk, fillérekért vállalnak oriási felőséget, tudom én... csak a játékát elvtteék, megrongálodott+és nem kapott vizet amikor szomjas volt... Bocsi ha hosszú voltam, remélem érthető voltam... ha nem lesz meg a szárnya a 20cm es babának oriási dráma lesz a hétvégén,én meg nem akarom megvenni ujra 3000ert...
2015. márc. 27. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg tart az ügyelet, tennék a gyerek zsákjába egy üveg sportkupakos vizet. Aztán ha szóvá teszik, akkor elmondod, miért. Kidobni se kellett volna ajátékát(főleg úgy, hogy ott is hagyja), de a szárnyak valóban leeshettek még ezt megelőzően, így tényleg könnyen elképzelhető, hogy a gyerek hagyta el őket. Inkább olyan játékot vigyetek, aminek nem leszedhetők az alkatrészei. Biztos sokszor szólt a kisfiúra az óvónő, hogy öltötzzön, így a gyerek felé azt koomunikálnám, hogy máskor elsőre szót kell fogani és akkor senki sem lesz mérges meg szmorú. Persze azt nem mondanám neki sem, hogy egyetértek a játéka kidobásával.

Amúgy azza, hogy mindenki vigyen otthonról egy játékot, nem plüss alvókára gondolhattak inkább?

2015. márc. 27. 09:34
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Én azonnal kivenném abból az óvodából, sőt, ha van más kisgyerkes ismerősöm, Őt is figyelmeztetném, hogy abba az óvodába ne adják gyermeküket. A vízivás ügy miatt elvileg akár föl is jelenthetnéd Őket, de azt gyakorlatban nem érdemes, mert egy 4 éves gyerek vallomása alapján a hatóságok valószínűleg nem járnak el.

Az, hogy a gyerekeknek saját játékot kell bevinni önmagában elég fura. Az, hogy elveszik a játékot bizonyos helyzetekben egy gyerektől, még indokolt lehet, de akkor azt este át kéne adni a szülőnek.

De ez még kevésbé súlyos. De az, hogy nem kap vizet súlyos dolog, komolyan veszélyezteti a gyerek egészségét; semmivel nem indokolható. És ilyet nem valószínű hogy kitalálna egy kisgyerek, szinte biztos, hogy igaz...

2015. márc. 27. 09:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valasozkat, ki venni nem tudom, mert lehetetlen mas oviba bejutni... Kis kope is biztos hibas volt, de a draga jatekat nem kellene kidobni, ha mar direktbe kerik, vigyunk be jatekokat, nem plusst, babat autot barmit vihtnek, kifejezetten kerik.... Mindenesetre mar az megnyugtatott, hogy itt leirtam, delutan en megyek ma erte es aki bent lesz rakerdezek a viztemara finoman. A szarnyakat meg remelem megtalaljak... es tobbet nem visz be draga jatekot.
2015. márc. 27. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Néha a fiam is visz be játékot. De csak olyat vihet, amit nem sajnálok, ha tönkremegy. Ott nem csak ő játszik vele, hanem elveszik egymástól, a másik 5 gyerek nem biztos, hogy vigyázni fog rá. Ment már tönkre pár autó, transformers robot, könyvet is téptek már szét. Volt már, hogy az ő autóját is elvette az óvónéni és berakta a szertárba, mert hiába szóltak rá, nem ott játszott vele, ahol lehet. Ebből fogja csak megtanulni, hogy legközelebb fogadjon szót.

Nálunk a pisiléssel volt gond még év elején, hogy pl. ebéd után kézmosás, fogmosás, wc. Az én fiam nem ment, mert nem kellett neki. Így alvás időbe nem engedték ki és többször is bepisilt egy héten. Aztán szóltunk, hogy legyenek szívesek kiengedni vagy párszor rászólni, hogy igenis menjen, egy 5 éves ne pisiljen már be, mert ez a büntetés, hogy nem mehet ki... De volt, hogy nem alvás ideje alatt, hanem pl. verstanulás közben akart kimenni, és nem engedték... Már megoldódott ez a probléma, megtanulta, hogy ha azt mondják, hogy menjen, akkor megy.

2015. márc. 27. 16:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a vaalszokat, ment a zoldkez! Nagy siras lesz, de en nem veszem meg megegyszert azt a muanyag szemetet ennyiert.... tanulopenz(na nalunk sem az elso...) Azeert a viz ivassal resen leszek... tegnap is beszelgettunk a fiatalemberrel, de fogunk meg errol beszelni, az ovo neni szot kell fogadni, amikor a tobbi oltozik neki is kell, nem jatszunk...es draga jatekot nem vihet be tobbet... ez van !
2015. márc. 27. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:
nálunk is lehet be vini játékot alváshoz ,illetve ha olyant visznek be mint kisauto ,repülö, akkor azal mindenki játszhat .
2015. márc. 27. 17:08
 7/7 anonim ***** válasza:

szülői értekezleten meg kell beszélni a többi szülővel,hogy ne lehessen játékot bevinni,csak plüss alvóst

nálunk így van,így nincs probléma,mert a plüssöket nem könnyű tönkretenni,ráadásul nem drágák

azt,hogy nem kamuzós a fiad,és igazat mondott,azt elhiszem.DE!!!

az én fiam 5,5 éves,nem hazudik soha.múlt héten bábszínházban voltak,nagyon sok gyerek volt.és ő elkeveredett a csoporttól,felment valami lépcsőn.szerencsére pont jött le az egyik óvónéni,így nem lett baj.ahogy mentek vissza,a dajka néni mérges lett,hogy elkeveredett,és megfogta a fejét,és úgy indította el a többiek után.ez volt az igaz sztori

a fiam azzal fogadott az oviban,hogy ő elveszett,a dajkanéni meg fejbeverte

olyan ideges lettem,hogy csak na,tudván,hogy nem hazudós.nem is hazudott,mert valóban elkeveredett,de azonnal észlelték,és fél perc után meg is lett.a fejét meg megfogta,gondolom volt benne egy kis erő,de nem ütés volt.így nyilván átértékeltem én is a dolgokat

te is keresd meg az óvónőt,ahogy én tettem,és beszéld meg vele a dolgot

2015. márc. 27. 17:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!