Szülők! Mit tennétek ha a 6 éves gyermeketeknek az óvodai legjobb barátjának a szülei egy azonos nemű pár lenne?
Igen korlátolt szülők lehetnek, ha tényleg emiatt kiközösítik még azt is, aki a kisfiúval barátkozik... Nem tudom elképzelni, és kicsi a statisztikai valószínűsége, hogy minden szülő ennyire buta lenne a csoportban. AKi meg tényleg ennyire szűk látókörű, azzal nem is akarnék barátkozni. Felnőtt vagy, el tudod dönteni, kivel akarsz kapcsolatot tartani. Ezt nem idegen emberek vélt jövőbeli reakciója kellene meghatározza.
De hogy egyszerűbb legyen a kérdés: mégis mit mondanál a kisfiadnak? Tudod Sanyika, azért nem megyünk el Lacikáékhoz a zsúrba, mert Lacikának két apukája van, és szerintem emiatt a többi gyerek anyukája megutálna engem akkor, ha megengedném, hogy Lacikával barátkozzál. Inkább üljél továbbra is magadban és nem szóljál senkihez, nem számít, az a fontos, hogy engem ne szóljanak meg.
Bocs a sarkításért, de a lényeg végül is valami efféle.
Nem érdekelne mit csinál a többi szülő, elmennék, a gyerekem barátsága fontosabb, mint pár IQmentes előítéletes ember véleménye.
Ahogy a meleg szülőket kitárgyalja az óvónő a szülőkkel, ugyanúgy téged is biztos kitárgyal a beteg gyereked miatt, csak az a pletyka nyilván hozzád nem jut el, a hátad mögött teszik.
Saját tapasztalatom: én fogyatékos vagyok és csak a legjobb barátom érti meg a kirekesztettség érzésemet, mert ő meg a melegsége miatt éli meg ezt a társadalomban. A családtagjaim is szeretnek, de aki nincs benne, hogy összesúgnak folyamatosan a háta mögött stb... nem érti, el se tudja képzelni.
Sajnos én azért nevelem egyedül a gyermekemet, mert a párom intoleráns volt, egyszerűen szégyellte, hogy az elsőszülött fia, asperger-szindrómás, egyik nap összecsomagolt és elment, végül elváltunk. Nem tudtam megmenteni a házasságunkat, ráadásul a szülei is engem hibáztattak, miközben én mindenre oda figyeltem.
Én különlegesnek tartottam az egykori középiskolai meleg barátomat is és a fiamat is annak tartom, mert sok mindent tud, de sajnos az asperger-szindróma, egy kemény dolog. Sőt hálás vagyok a meleg párnak, hogy toleranciára nevelték a gyermekeküket, egyébként most hívtam át őket, egész szimpatikusak.
Az is kiderült, hogy valami kedves nő segített a pár egyik tagjának, hogy biológiai gyereke legyen, de a másik is vágyik biológiai gyerekekre, csak hogy az illető, hölgy már nem tud kihordani gyermeket, bár a hölgynek is van saját családja, csak a kora miatt már, nem lehet több gyermeke.
Szerintem ne csak a kisfiad a kissráccal, hanem te is a szülőkkel barátkozzál! Biztos jó fejek.
Én a helyedben viszont nem szerveznék rá a bulijukra, hogy a többi szülő is elmenjen- ezt szervezzék ők. Aki magától elmegy, azok lesznek azok az emberek, akik elfogadóak ebben a helyzetben.
Ha a kisfiaddal ilyen nehéz és van egy kissrác aki fele tud nyitni- akkor szerintem nem kérdés, hogy elmentek.
Majd írj, milyen volt a buli!!!
Haza jöttünk :).
Elsőnek elmentünk enni egy Mekibe, ott jól meg ünnepeltük a kisfiút, majd a szülei lakására mentünk.
Jófejek voltak, a gyerekek ették a tortát, utána meg razoltak, mi meg felnőttek beszélgettünk több mint 3 órát. Azt hiszem ilyen jól még nem éreztem magam.
A nem biológiai apukát megsajnáltam, tökre komolyan elgondolkodtam azon, hogy én fiatal vagyok és talán szülnék a kisfiúk számára egy kistestvért, annyira vágynak még egy gyerekekre, csak nem nekem szegezik a kérdést, gondolom ők is tartanak.
Ez utóbbi ötlet azért meredek.
Ettől függetlenül örülök, hogy jól érezted magad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!