Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tetűkérdés!? Többi lent

Tetűkérdés!? Többi lent

Figyelt kérdés
Kislányom ovistársa és annak testvérei is állandóan tetvesek.sajnos ez a szülei hibája.személy szerint be tudom ezt jelenteni valahol?annyit tudok,h a védőnő már volt családlátogatáson náluk,kaptak ingyen írtószert,de nincs változás.nagyon sajnálom a kislányt hogy így el van hanyagolva.
2015. febr. 23. 22:24
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!nekem is ez a bajom.állítólag nem küldhetik haza napközben.érthetetlen számomra.hisz aznap simán átfertőzhet még 5gyereket.és ugye az ágyneműjük is egy szekrényben van.anyukának mutatta délután az óvónő,h nézze meg megint mekkora tetűk vannak a hajába.anyuka odakapott,lehúzta majd ledobta a szőnyegre.úgy,ahogy volt élve.ennyire sötét.egyszerűen nem értem,h ez egyeseknek nem ciki!!!
2015. febr. 24. 12:50
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

Mivel indokolják, hogy nem küldhetik haza napközben?

Ha valamelyik gyerek hányni és fosni kezd délelőtt 10kor, őt sem küldhetik haza, ott marad délután 4-ig, abban az állapotban?

2015. febr. 24. 14:18
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Próbáljatok a gyerekorvossal (aki az oviért tartozik felelősséggel) beszélni, hogy csak akkor engedje a gyereket oviba, ha már nincs tetű.

Nálunk anno nem is lehetett addig vinni oviba a gyereket, amíg nem volt igazolása arról, hogy mentes, közösségbe mehet. Talán anyuka akkor észbe kap, ha nem mehet a gyereke oviba huzamosabb ideig.

Sajnos, ez tényleg rettenetes helyzet, mert te hiába teszel meg mindent, hogy megelőzd, kiirtsd, ha valaki ugyanúgy beviszi a tetűt az oviba, cseszheted.

2015. febr. 24. 16:48
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Óvodában dolgozok, nincs jogunk hazaküldeni tetves gyereket, de még csak azt se tehetjük meg, hogy nem vesszük be. Már ÁNTSZ igazolást se kell hozniuk, mint régen kellett. Szólnunk kell, hogy kezeljék le, akár nap mint nap, de nem tehetünk semmit azon kívül, hogy esetleg mi lekezeljük...
2015. febr. 28. 20:30
 15/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!de nem értem,h ez miért van így.egyszerűen felháborító.főleg az h ezzel még vissza is élnek az ilyen agyatlan szülők.
2015. márc. 1. 00:25
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Megdöbbentem az óvodai dolgozó szavain... Amikor én votlam iskolás, ez nem így volt, az osztálytársamat simán hazaküldték, az öccsét meg az oviból.
2015. márc. 1. 00:44
 17/22 anonim ***** válasza:
Az óvodai dolgozó vagyok. Az okát nem tudom, az ÁNTSZ-ből még szóltak is, hogy ne küldjük már oda őket állandóan, de igazából a családgondozó is csak szólhat, illetve adhat nekik szert, amivel lekezelHETIK... védőnő kijön kb 3 havonta egyszer és átnézi őket, és ha talál, akkor szólunk a szülőnek... vagy ha mi találunk. De igazából tenni semmit nem tudunk azon kívül, hogy tépjük a szánkat... sajnos
2015. márc. 2. 20:38
 18/22 A kérdező kommentje:
hát ez nagyon durva dolog.nem tudom már én sem mit lehet tenni,ha tényleg ennyire carnak az egészre.az a baj,h a kislány még csak középsős.annyira jóban lettek a lányommal,eltiltani sem lehet.de már a múltkor kérdezte a két gyerkőc,h mikor jöhetne át,vagy mi hozzájuk.de erre sosem kerülhet sor így.én be nem enfedem a lakásba,az biztos.az anyja hülyesége miatt...nagyon szomorú vagyok :(
2015. márc. 2. 21:53
 19/22 anonim ***** válasza:

Óvodapedagógus hallgató vagyok. Mi úgy tanultuk, hogy szólni kell az észrevétel napján a szülőnek, hogy mi a helyzet, és megmondani, hogy addig nem hozhatja a gyereket oviba, amíg a védőnőtől nem hoz egy papírt, hogy nem tetves már a gyermek haja.

Ez a gyakorlatban nem így van?

2015. márc. 17. 15:52
 20/22 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag úgy van,h a gyerekem mondja délután,h a kislánynak serke van megint a hajában,de ne aggódjak,mert az nem mászik át...elvileg így van,ahogy írtad.DE!a gyerekorvos is meg volt lepődve,h ha teszem fel 8.30-kor észreveszik az óvónők,akkor délután5-ig megfertőzhet még másik öt gyereket.lefekszik az ágyba,amit összecsomagolnak a többi ággyal...
2015. márc. 23. 19:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!