Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák, vinnétek oviba a...

Anyukák, vinnétek oviba a náthás gyereket?

Figyelt kérdés
Múlt héten 3 nap ment volna oviba, de kicsit náthás volt, meg köhögött ( utóbbit allergia gyanú miatt). Ezért itthon tartottam, gyerekorvos adott igazolást ( nem vizsgálta meg, csak kitöltötte.) Úgy volt, az allergia vizsgálat után bemegyünk hozzá. De későn értünk haza, nála meg tömve volt a váró. Így szóltam az oviban, pénteken még nem megy. Eddig nagyon folyt az orra, de vizes volt. Most már beszárad neki, ileltve folyós, de zöldes sárga. Hőemelkedése nincs, a köhögése megmaradt. Utóbbi már több hónapja. :( Bevinnétek oviba, vagy menjek vele ügyeletre?
2015. febr. 7. 16:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Most voltunk allergia vizsgálaton, ott is megvizsgálták alaposan, utána megkérdezték, hogy visszaviszem-e még az oviba... Szóval ott sincs semmi... Itt már 1 kivételével az összes gyerekorvos vizsgálta, illetve most Veszprémben is, és mindenki azt mondja, semmi baja. ( bár azért a hónapok óta tartó köhögése is zavar, és nem tudom, mit tegyek, hova vigyem..) :(
2015. febr. 7. 17:07
 12/21 A kérdező kommentje:
Amúgy lehet, hülye a kérdés, de akkor mindig fájna neki, nem? Mert tegnap mondta, ma meg már nem.
2015. febr. 7. 17:08
 13/21 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak is volt fülgyulladása, az egyik nap azt mondta, hogy fáj, aztán meg hogy nem. Ettől még be volt neki gyulladva.

Vagy most volt neki torok és mandulagyulladása, egyszer mondta, hogy fáj, aztán meg hogy nem.

Ettől még gyulladása volt.

De mondom, én a helyedben elvinném egy normális orvoshoz, akkor is, ha fizetni kéne érte, elmondanám, hogy a gyerek köhög, folyik az orra, az orrváladéka zöldes-sárgás és mondogatja, hogy fáj a homloka és az arca. Amelyik orvos erre nem írna fel antibiotikumot, legalább antibiotikumos orrspray-t-orrcseppet, illetve váladékoldót, akkor az adja vissza a diplomáját!

2015. febr. 7. 17:17
 14/21 anonim ***** válasza:

bevallom, nekem azért kikerekedett a szemem.

zöld orrváladék, orvos által igazolt hörghurut és fáj az arca, homloka. ez hol megfázás??? ez egy hörghurut ami felülfertőződött mert nem kezelitek és lehet egy arcüreg/homloküreg lett belőle.

és igen, én még az ügyeletre is elvinném mert ha jól értem, a ti orvosotok 5 óra várakozás után meg se vizsgálja a gyereket...

antibiotikum kéne, mert a zöld orrváladék az baktérium. a hörghurutra hörgőtágító, mondjuk ventolin. az arcára/homlokára meg gyulladáscsökkentő ha be van gyulladva.

nem, oviba semmiképpen!

egyébként a helyedben fülorrgégészetre is elvinném. én gyerekem is hörghurutos, allergia miatt, kiderült a mandulája meg van duzzadva.

cetirizint szedett 1 évig, igaz most volt hörghurutja, de előtte több mint félévig nem volt. tavaly télen meg 9x! volt.

és ami a legrosszabb, hogy a kezeletlen hörghurutból tüdőgyulladás lesz. nem ijesztgetni akarlak, de komolyan kéne venni, ugyanis ez egy komoly betegség. ha meg az orvos csak a vállát rángatja és kiadja az igazolást, akkor orvost kéne váltani, mert a gyereked egészsége mindennél többet ér :)

jobbulást!

2015. febr. 7. 17:34
 15/21 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ebben a városban szerintem már 1 normális sincs. :( De köszi, akkor beviszem...
2015. febr. 7. 17:44
 16/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Holnap bevisszük, bár az eredmény kérdéses. Nem vártunk 5 órát, csak egyet, mivel akkor csak picit volt náthás .Ez kb tegnapra lett ilyen :( A hörghurutot a doki még november/decemberben mondta. De a papíron is az van, hogy negatív. Tegnap is látta a pulmonológus a tüdő rtg eredményét, ő sem mondott semmit. Szóval most van egy taknyos gyerekem.

Amit viszont beismerek, sosem gondoltam volna, hogy ennyire rossz lesz, ha oviba kerül..

2015. febr. 7. 19:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Arcüreggyulladása van, valószínű. Nekem is az volt/van. Inhaláljatok, minél többet szívd az orrát és csöpögtess neki l, hétfőn pedig vidd ke az orvoshoz.
2015. febr. 7. 19:19
 18/21 A kérdező kommentje:
Ez a zöldes váladék+ a fájdalom tegnap kezdődött. ( vagy csütörtök este).
2015. febr. 7. 19:36
 19/21 anonim ***** válasza:
Nagyon jó, korrekt orvost tudok ajánlani, nem csak amiatt, hogy beteg, hanem a köhögés miatt is, rá kellene jönni, mitől van. Budapesten. Nem tudom, mennyire vagytok messze..
2015. febr. 8. 08:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérj egy arcüreg röntgent,abból minden kiderül.de a legfontosabb,légy határozott.mert ha nem vagy az a doki semmibe vesz.állj a sarkadra és követelj ki megfelelő kivizsgálást.labort,röntgent,antibiotikumot.
2015. febr. 8. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!