Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák, vinnétek oviba a...

Anyukák, vinnétek oviba a náthás gyereket?

Figyelt kérdés
Múlt héten 3 nap ment volna oviba, de kicsit náthás volt, meg köhögött ( utóbbit allergia gyanú miatt). Ezért itthon tartottam, gyerekorvos adott igazolást ( nem vizsgálta meg, csak kitöltötte.) Úgy volt, az allergia vizsgálat után bemegyünk hozzá. De későn értünk haza, nála meg tömve volt a váró. Így szóltam az oviban, pénteken még nem megy. Eddig nagyon folyt az orra, de vizes volt. Most már beszárad neki, ileltve folyós, de zöldes sárga. Hőemelkedése nincs, a köhögése megmaradt. Utóbbi már több hónapja. :( Bevinnétek oviba, vagy menjek vele ügyeletre?
2015. febr. 7. 16:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Nem, nem vinném egyértelműen!

A gyereked beteg és lehet ettől függetlenül allergiás is, de konkréten a zöldes-sárga orrváladékot bakteriális fertőzés okozza, amit ki kell kezelni, illetve ha beviszed az oviba, akkor körbefertőzi a többit!

Szóval ha nincs különösebben rosszul, nem lázas, akkor nem feltétlenül muszáj ügyeletre menni, de holnap mindenképpen óvoda helyett vidd orvoshoz a gyereket!

Jobbulást!

2015. febr. 7. 16:11
 2/21 anonim ***** válasza:

Zöld takonnyal szépen maradjon otthon.

Ügyeletre nem feltétlen mennék, hacsak nem lázasodik be, hanem inkább hétfőn mennék a saját dokihoz.

2015. febr. 7. 16:13
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Az a helyzet, hogy a mi orvosunknál sajnos több órát kell várni az influenzás, stb nagyon beteg gyerek között. Szerdán pl odamentünk fél 12-re ( déltől van rendelés 4-ig), akkro voltunk kb 20.-ak. Fél 1-kor jöttünk el, még nem volt ott. Valamikor 5 óra körül jöttek ki azok, akik nem sokkal utánunk mentek. Ráadásul az heppje, hogy "mehet a gyerek oviba". Mikor a köhögése elkezdődött, itthon volt 1 hetet. Hiába kapott gyógyszert, nem használt. Pénteken visszavittem, mondtam, hogy ugyanúgy köhög, és éjjel is hányt. Erre az orvos szerint vigyem oviba. Persze óvónőnek jeleztem, hogy mehetne, de látom, hogy beteg. Megbeszéltük, hogy még itthon tartom. Erre másnap közel 39 fokos lázzal mentünk az ügyeletre, ahol alig állt a lábán, és sikerült lehánynia. Vissza kellett vinnem a saját dokihoz utána, aki azt mondta "oviba kell mennie". Na, a miénk ilyen. ( a másik ügyeletes doki azt mondta, hogy a nátha eltart iskolás korig, nyugodtan vihetem oviba. De a nyugtató nem ártana neki. mivel nem dőlt ki a lányom....) .
2015. febr. 7. 16:21
 4/21 A kérdező kommentje:
Ja, több hét után eljutottunk oda, hogy elküldte a köhögés miatt tüdő rtg-re, ahol kiderült, hörghurutja van. Dokink szerint nem kell vele foglalkozni...
2015. febr. 7. 16:22
 5/21 anonim ***** válasza:

Ügyeletre akkor megy az ember, ha valami hirtelen egészségromlás/baleset következik be, amit azonnal kezelni kell, és nem ér rá, hogy megvárjuk a normál rendelési időt. Mivel írod is, hogy hetek-hónapok óta beteg, ha ezt elmondod az ügyeleten, biztos, hogy nem fognak a keblükre ölelni. Benne van az elnevezésben is: "Sürgősségi ügyelet".

Én a helyedben megvárnám a hétfőt és elvinném a körzeti orvoshoz.

2015. febr. 7. 16:28
 6/21 anonim ***** válasza:

Ha a gyerek beteg, akkor nem érdekelne, hogy mennyit kell az orvosnál ülni, mert inkább üljek az orvosnál ott egy huzamosabb időt, mint mondjuk ne vigyem el, és legyen egy szövődményes betegsége a gyerekemnek mondjuk egy tüdőgyulladással fűszerezve.

Szóval nálam ez nem lenne indok.

És valóban, a zöldes-sárgás orrváladék egyértelműen baktériumra utal, amit meg kezelni kell. Ha ennyire felelőtlen és semmirekellő orvosa lenne a gyerekemnek, akkor pedig elgondolkoznék azon, hogy ne váltsam inkább le!

2015. febr. 7. 16:34
 7/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Most nem a köhögés a lényeg. ( azzal már nem tudom, mit csináljak, hogy vigyem...)

Hanem a zöldes sárga orrváladék. Ja, és fájt az arca+ a homloka is... A saját orvosánál meg nem szívesen várok több órát azért, hogy közölje, muszáj oviba vinni..

2015. febr. 7. 16:34
 8/21 A kérdező kommentje:

Az előző az utolsó előttinek szólt. Utolsó! Gondolom, te se szeretnéd, hogy a náthás gyereked mondjuk összeszedjen a 2-3-4 órás várakozás alatt egy influenzát, vagy a most tomboló hányós hasmenéses vírust is.

Váltáson gondolkodtunk ( más anyukák is), de senki nem vállal már :( Így marad vagy ő, vagy az ügyelet...

2015. febr. 7. 16:37
 9/21 A kérdező kommentje:
Poén, hogy állítólag ő az egyik legjobb a városban, neki van a legtöbb beteg :(
2015. febr. 7. 16:37
 10/21 anonim ***** válasza:

"Hanem a zöldes sárga orrváladék. Ja, és fájt az arca+ a homloka is... "

Akkor ugyan nem vagyok orvos, de megmondom mi a gyereked baja! Bakteriális fertőzés, illetve arc és homloküreg gyulladás! Vagyis baktérium "tombol" a szervezetében, a váladék mivel besűrűsödött, nem tudott távozni, plusz felgyűlt neki a homlok, illetve arcüregébe és azért fáj neki és ha még nem lázas, akkor ez kezdődő, de ha ez kialakul úgy teljesen, akkor lesz itt még láz is, de a gyerek még akár nagyon rosszul is lehet!

És igen, rászedhet még egy csomó dolgot az orvosnál, de ez benne van a pakliban, viszont ha nem viszed el egy normális orvoshoz, akkor ennek nagyon rossz vége lesz! Ez nem játék! A gyereked beteg és nem kicsit!

Antibiotikumra van szüksége, plusz szerezz be inhalátort, ha nincs és inhaláld ezerrel, hogy tisztuljon az arc és homlokürege.

Plusz az állandó köhögést is okozhatja az, hogy a felgyülemlett váladék ingerli, mert nem tud távozni. Szerintem ez már egy régóta húzódó kezeletlen betegség miatt van, és mondhatni hogy szövődménye.

Ha a rendes gyerekorvosotok sz...ik rá, akkor nem sajnálnék 5-6 vagy 10.000 Ft-ot és elvinném a gyerekemet privátba, hogy végre kezeljék ki!

2015. febr. 7. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!