Óvodás illetve óvodába készülő gyerekek anyukái! Ti milyen szempontok alapján választottatok ovit?
Én is ilyen dilemmában voltam, mint Te, hogy elit magán ovi, vagy állami.... (jómódúak vagyunk, a kisfiúnkért 8 évet küzdöttünk)
Bölcsödébe magánba járt. Mégis úgy gondoltam, hogy már elég érett annyira, hogy oviba már tapasztalja meg, hogy van hátrányos helyzetű gyerek, van, aki frusztráltabb, stb. Mert előbb -utóbb úgyis szembesülni kell a világgal, és később rosszabb lesz. Nagyon jól döntöttem, az elmúlt fél év legalábbis azt bizonyítja. A kisfiam nagyon elfogadó, kiegyensúlyozott gyerek lett... Nem hiszem, hogy jó ötlet egy bizonyos kor felett üvegbúrában tartani, mert a buszon is lesz kisebbség aki lehet, hogy beleköt, tanulja meg már most a konfliktusokat rendezni. És megtanulta...
Nálunk 3 óvoda van. Az utcában lakó gyerekek szülei ajánlották az egyiket anno, amikor a nagy volt 3 éves. Elsétáltunk előtte, megnéztük az udvart, az óvónéniket. Oda mentünk, be is vált. Most a kicsi jár oda.
Ami számított: az óvónénik, a felszereltség, a szokásrendszer, későbbi lehetőségek délutáni foglalkozásokra, sok mozgás. Nekünk mind a 3 ovi messze van, mindenhová kocsival kell menni, szóval ez nem volt szempont. Az egyik nemzetiségi óvoda, azt nem akartam a nyelv miatt, mert nem látom értelmét ilyenkor és ezen a szinten. A másik meg nem igazán tetszett, így maradt az ajánlás szerinti, ami a legszimpatikusabb is volt.
Nekem sokat számít mások tapasztalata, szerintem az volt a legfontosabb akkoriban a választásnál, amíg semmit sem tudtam konkrétan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!