Igaz, hogy a még nem beszélő gyerekek az óvodában gyorsabban tanulnak meg beszélni?
Szia!
A fiunk is most kezdte az ovit, eléggé le van maradva beszédileg (külön fejlesztésre is kell járnia). Amióta elkezdte az ovit nagyon sokat fejlődött a beszéde.
Azért érdemes a logopédussal felvenni a kapcsolatot, hogy esetleg fejlessze őket. Nálunk a szülőin ezt el is mondta a logopédus, hogy melyek azok az esetek, amikor érdemes már a kicsiknél is logopédia pl. ikreknél az "ikerbeszéd" miatt.
Én a lányomnál pont az ellenkezőjét tapasztaltam. :(
Elég szépen beszélt, de az oviban eltanulta a selypítést, azóta l-nek mondja az r betűt is.
A ragokat mintha elfelejtette volna.
Latolgatom, hogy lassan keresnem kell egy logopédust.
Vagy igen vagy nem.
Ha valami probléma miatt nem beszélnek, akkor ezután sem fognak.
De ha nincs problémájuk, akkor már csak a koruk végett is hamarosan elkezdenek beszélni, nem csak az ovi miatt.
Az én fiam tavaly szeptemberben kezdte az óvodát, és nagyon el voltam keseredve, mert alig-alig mondott valamit, mondatokat egyáltalán nem. Már beszédfejlesztésre akartam vinni, a gyerekorvos beszélt le róla.
Az óvónő is azt mondta, hogy kár aggódnom, karácsonyra folyamatosan beszélni fog. És láss csodát, nemhogy karácsonyra, októberre be sem állt a szája. Ahogy azóta sem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!