Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jogosan érzem, hogy ez "hiba"...

Jogosan érzem, hogy ez "hiba" az óvónők részéről?

Figyelt kérdés
Kislányom szeptemberben kezdte az ovit, nehezen ment a beszokás, és sajnos őszi szünet óta még rosszabb a helyzet... a lényeg, hogy múlt héten arra mentem, hogy bedagadt szemmel, kipirosodott arccal, egyedül ül az asztalnál, sírdogál, én ránézésre láttam ,hogy valami nincs rendben, de oké, én gyermekem, én ismerem... mikor kérdeztem az óvónőt mi történt, olyan félvállról mondta, hogy rossz napja volt, egész nap sírt, nem aludt, nem evett... az öltözőben kislányom mondta, hogy nagyon fáj a füle, de szinte összeesett a fáradtságtól - kimerültségtől , ahogy beült az autóba, beájult... az óvónő másik kisgyerekkel kijött, s hallott mit mond a lányom, erre még ő panaszkodott, hogy nem lehet a lányommal kommunikálni, nem mond semmit... azért egy hőemelkedéses, egész nap síró, aludni nem tudó gyermeknél nem kellene gondolnia arra, hogy valami gond van? és az sem az én hibám, hogy ennyire nem találja a hangot vele... én úgy érzem, nem is foglalkoztak vele, elkönyvelték, hogy sírós, hadd sírjon... :( közben meg olyan középfül gyulladása volt, hogy a hallása is elment teljesen...ma ment azóta először, de olyan rossz érzéssel hagytam ott, elment a bizalmam az óvónőkkel szemben...
2014. dec. 3. 09:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%

Én is ki lennék akadva.

Érdekes módon, nálunk a 30 gyerek mellett (abból 19 iskola előkészítős, tehát kötöttebbek a foglalkozások), mégis oda tudnak figyelni mindenkire, kicsire-nagyra egyformán!

Szinte csodaszámba megy, de a fiam csoportjába egy hónap alatt beszokott az összes három éves! Miért? Mert az óvónéniken múlt a beszoktatás sikeressége! Persze, van itt is nyűgösebb, sírósabb gyerek, de nem az a megoldás, hogy üljél egyedül egész nap, hanem próbálják bevonni a játékokba (ösztönzik a nagyobbakat, hogy hívják, vonják be a kicsiket).

Nem hiszem, hogy olyan nagy dolog lett volna lázat mérni a kislánynál. Azt sem hiszem el, hogy egyetlen óvónő, dadus, senki sem képes kommunikálni a gyerekkel.

Biztosan beszélnék az óvónénivel, nem támadólag, de valahogy ki kellene egyezni velük, mert a kislányod érzi a te bizalmatlanságodat és már csak azért sem akar majd nyitottabb lenni. Esetleg hívjatok át egy-két kispajtást szülőkkel, ismerkedjenek, játszanak együtt a gyerekek, hátha attól jobban érzi majd magát az oviban.

2014. dec. 3. 15:15
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

lányok, ne írjatok hülyeséget :)

lázcsillapítót tartunk, más ovik is tartanak, nem gondoljátok hogy ha egy gyereknek felugrik 40fokra a láza, akkor nézzük majd bambán! van gyógyszer, igaz tabletta, de megoldjuk, összetörjük és beletesszük mézbe mondjuk...

és az se igaz, hogy az óvónő nem adhat be gyógyszert, én épp most tanulom az inzulin beadását mert már kötelező ezt elsajátítani, ugyanis egy cukorbeteg gyereknek már be kell adnunk az inzulint! igaz ez új dolog, de már él.

allergiások is tarthatnak calcium injekciót, azt is be kell adnunk ha megcsípi egy darázs, nem várhatjuk meg míg bedagad a torka és majd anyuka 20 perc múlva ér oda...

de az igaz, hogy hőemelkedést nem kezelünk, telefonálunk és várjuk a szülőt! kérdező, sajnálom, jobbulást

2014. dec. 4. 00:00
 13/22 anonim ***** válasza:
24%

Utolsó, nem tudom, te milyen óvodában dolgozol, de ne vezesd már félre a szülőket: milyen inzulinról meg lázcsillapítóról beszélsz?

Menjél be 10 óvodába, és kérdezd meg, adnak-e be gyógyszert, a válasz NEM lesz.

Mert ha mondjuk te okosan beadod a lázcsillapítót egy olyan gyereknek, aki allergiás rá, és belehal, akkor leülheted szépen utána....

meg inzulint.... ja, csak nézd el a belövőkén az értékeket, megint biztos halál....

Atyaég.

2014. dec. 4. 11:05
 14/22 anonim ***** válasza:
66%

utolsó, új törvény van, azért járunk megtanulni az inzulin beadást mert be KELL adnunk!!! :)

és hidd el, vagyunk ott 10 óvodából is, hogy megtanuljuk szakszerűen :)

mikor a gyereked elkezdi az óvodát, ki kell töltened egy kérdőívet, abba bele kell írnod, hogy milyen gyógyszerre allergiás...

2014. dec. 4. 12:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

3. válaszoló vagyok, akit jól lepontoztatok.

Pedig normálisan, korrekten válaszoltam.

A mi óvodánkban is VANNAK ALAPGYÓGYSZEREK és az ÓVÓNŐK ajánják fel, ha pl. délelőtt 11-kor mérnek egy kicsinek lázat (37,5-nél nagyobb hőt), hogy beadják-e?

Ha a gyerek lázas lesz, akkor nálunk AZONNAL értesítik telefonon a szülőt és megkérdezik, hogy beadhatnak-e neki XY lázcsillapítót vagy nem?

Nálam is volt már ilyen, megtörtént, hogy a gyerekem hirtelen belázasodott délutáni alvás utánra (természetesen NEM betegen vittem be!) és hálás voltam, hogy amíg odaérek (Budapest, így autóval is 20-25 perc kb.), addig is van egy IDŐLEGES megoldás a gyereknek, míg ellogisztikázom az orvoshoz, ahol aztán természetesen megvizsgálják, adnak neki a bajára gyógyszert és kiírják.

Ez teljesen normális, legális és bevett szokás- most kérdeztem itt a kollegáimnál hogy van- mindenki kivétel nélkül azt mondta, hogy láz- és fájdalomcsillapító szert (praktikusan nurofen szirup általában), kötszereket, fertőtlenítő szereket stb. az ő óvodáikban is tartanak, most így hirtelen 10 válasz érkezett, úgyhogy ez nem egy eszement dolog :)

Ahogyan sok szociális-, gyermekjóléti intézménynél, az oviknál is van egy szamai AJÁNLÁS miszerint ezek ajánlatosak, tarthatóak. Illetve minden óvodának van intézményi házi gyermekorvosa és körzetes intézményi védőnője, ők gondoskodnak ezekről a szerekről, amelyek természetesen zárható szekrényben, a gyerekek által hozzá nem férhető helyen (általában vezetői irodában stb.) vannak.

Ők nézik a szavatosságot, készletet is.

Szerintem ezt teljesen normális, akkor is, ha van, aki erről még nem hallott, vagy van olyan óvoda, ahol ezt nem tartják be.

Minden jót.

2014. dec. 4. 14:30
 16/22 anonim ***** válasza:
21%

Áruld már el, melyik TÖRVÉNYBEN van ez bent, hogy az óvónőnek inzulint és lázcsillapítót kell beadnia!

Másold ide be a törvényt, ami kötelez rá.

Mert hogy a 2011. évi CXC. Köznevelési törvényben, amely alapján működnek az óvodák, nincs ilyen, az tuti fix.

Milyen óvodában dolgozol? Magánóvoda?

2014. dec. 4. 19:57
 17/22 anonim ***** válasza:
2011 nem tegnap volt. :) Én emlékszem, még a híradóban is bemondták az új törvényt, mikor szabályzatba lépett, hogy kötelező az inzulosztás, a beteg gyereknek, az óvodákban. De tényleg, ne higgy több olyan embernek itt, akik óvodában dolgoznak, 2014(-15)ben! :)
2014. dec. 5. 03:33
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

Úristen, de sötét vagy....

A 2011.évi CXC.törvény alapján dolgozunk az óvodákban, azóta nincs frissebb törvény, ezt hozták legutoljára és felülírta az addigit.

Ez az alapja mindennek, ez alapján kellett új Pedagógiai Programokat írni az oviknak, ez a hatályos, ránk vonatkozó törvény.

Hallgassál már inkább, ha még ezzel sem vagy tisztában.

Úgy emlékszel, valamit hallottál a tévében?

Jaj, ez komoly??!!

Olvasgassad, ha fogalmad sincs, mi ez, amúgy ebből látszik, hogy te nem dolgozol óvodában, mert akkor tudnád, mi ez a törvény:

[link]

Nagyon mellé néztél, óvoda vezető vagyok. :)

2014. dec. 5. 08:54
 19/22 anonim ***** válasza:
51%

óvodavezető vagy? :D

na akkor ha ennyire benne vagy, kérlek magyarázd meg, hogy milyen indokkal nem veszitek be azokat az SNI-s gyerekeket akik állandó gyógyszerre szorulnak? tehát a cukorbetegeket, asztmásokat, hogy az említett példáknál maradjunk.

óvodavezetőként te azt mondod, hogy semmilyen gyógyszert nem is tartotok az óvodában? mégis, melyik település ez?

2014. dec. 5. 10:07
 20/22 anonim ***** válasza:
52%

Asztmás gyerekünk volt, bent is volt vele a pipája, minden alvás előtt pipáztattuk.

Elsősegély doboz van, ami minden óvodába kötelező felszerelés, benne sebfertőtlenítő, géz, leégésre spray, calcium, stb.

Gyógyszert nem adunk be, lázcsillapítót sem, ha valakinek hőemelkedése van, akkor értesítjük a szülőt, addig borogatjuk a gyerek csuklóját, bokáját, ha szükséges.

Olvasgattál a törvényben, ami szerint dolgozunk/dolgozol, ha egyáltalán óvodában dolgozol?? :)

Kapisgálod már, miért kellene ismerned, ha így lenne? :)

2014. dec. 5. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!