Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szülők! Miért jó, hogy az...

Szülők! Miért jó, hogy az iskolaérett gyerekeket ott tartják az oviban még 1 évet?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, és már az én korosztályomban is nagyon ritka az, hogy valaki "időben" van. Most kezdtem az egyetemet, és mindeki rácsodálkozik, hogy én mennyire fiatal vagyok, az évfolyamon a legfiatalabb, holott én vagyok pont jó helyen. Minden évfolyamtársam ki van akadva attól, hogy 20-21 évesen kezdték az egyetemet, mert későn fognak végezni. Azért ennyi idősek, mert a szüleik ott tartották őket az oviban, aztán meg mondjuk 5 éves gimibe jártak. A testvérem óvónő, és többször is mondta, hogy a szülők nem akarják, hogy a gyerekük suliba menjen, akkor sem, ha már rég iskolaérett. Mindig meséli, hogy az ilyen gyerekek már unatkoznak az oviban, az iskolában van a helyük. Most nem azokra a gyerekekre gondolok, akik nem tudnak egyhelyben megmaradni, és szükségük van még 1 évig az ovira, hanem tényleg olyanokra, akik nyugodtan mehetnének iskolába. Az egyik ismerősöm is azért maradt még 1 évet az oviban, mert hogy '"jajj szegény hadd legyen még 1 évig gyerek"... Nem értem.
2014. nov. 13. 09:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Nállam még nem aktuális a téma mert még csak középsős a fiam de én is már olvasgattam utánna ezeknek a dolgoknak!

Most azt mondom,hogy szinte 99%-ék,hogy még 1 évet akarom tartani az oviban!

Hogy miért??

Egy tanító anyukától olvastam pár érdekes dolgot,hogy ő miért nem tartja jónak ha 6 évesen megy a gyerek suliba!

-az újjpercek csontosodása kb 7 éves korra fejeződik be!Ez ugye tudjuk,hogy nagyon fonmtos írásnál!

-a figyelem-koncentráció 6 évesen kb 10-15 perc!Szintén nem kell kommentálnom,hogy a 6 évesnek akkor a 45 perc borzasztó sok!

-ha 6 évesen bekerül sok 7 éves közé,nagy az esély,hogy ő mindíg hátrányba lesz a többiekkel szemben!Ez kudarc neki mert nincs vagy nem lesz neki sikerélménye!Ez több évre is visszavetheti a tanulásban,érzelmileg nagyon megviselheti!

De ami a legfőbb legalábbis szerintem,hogy borzasztó nagy a követelmeény a mai oktatási rendszerben!Pont tegnap beszéltem egy barátnőmmel,a lánya elsős és két hete(!!!!) olvasni tanulnak!!Mondom mi????Két hónapja járnak suliba és könyörgöm már olvasnak???Minek??hajtja őket a Tatár???Könyörgöm,én úgy emlékszem mi korunkban 2.-ik osztályba keztünk el olvasni tanulni!!Hova ez a siteés?,nem ráérnek még olvasni??

na én többek között ezért nem akarom majd 6 évesen iskolába vinni mert(közhely de igaz!) HAGY LEGYEN MÉG 1 ÉVIG GYEREK ÉS HAGY JÁTSZON MÉG 1 ÉVIG KÖTETLENÜL,FELHŐTLENÜL!!!!

..és ne egy versenyistállóba szorongjon,hogy iskolakezdés után 2 hónappal még nemtud olvasni!!

Szerintem egy okos szülő ezeket az érveket megérti a gyereke érdekébe!!

2014. nov. 17. 12:09
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
11-es, nem tudom hány éves vagy, de mi 30 éve is elsőben tanultunk olvasni. Mégis mit csináljanak az iskolában olvasás-írás-számolás helyett? Ezek az alap dolgok. Bár ahogy a helyesírásodat látom, neked maradtak alapvető hiányosságaid...
2014. nov. 17. 13:32
 13/15 A kérdező kommentje:
Nekem nem is egy ovistársam már tudott olvasni az oviban, és igen, én is elsőben tanultam olvasni...
2014. nov. 17. 17:08
 14/15 A kérdező kommentje:
9es válaszoló: Nem tudom mit akarsz mondani, ugyanis, a mondat tagolását nem igazán tudom nyomonkövetni. Pedig nem egyszer olvastam el amit írtál. Hát igen. Mert hogy 1 évet ott marad az oviban, legrosszabb esetben úgy, hogy még évvesztes is. Aztán jajj hadd menjen 5 éves gimibe, mert a nyelvtanulás fontos, pedig az az 1 év további pazarlás, nekem nem egy ismerősöm van, aki 5 éves gimibe járt, és már bánja. Sőt, egy olyan sincs, aki ne bánná. Aztán meg nem veszik fel elsőre az egyetemre, itt el is csúszik 4 évet. Ennyi. És a szülő azzal, hogy ottartja az oviban, még vissza is húzza a fejlődésben. Én bekerültem elsőbe, nem tudtam olvasni, és tökre irigykedtem, hogy mások már tudnak, gyorsan fel is zárkóztam...
2014. nov. 17. 17:12
 15/15 anonim ***** válasza:

11-es vagyok:

Részlet Vekerdy Tamás,gyerekpszihológus egyik riportjából:

"– Milyen egy frissen iskolába került kisdiák ideális napja ön szerint?

– Először is, az ideális iskola, ahova jár, gyerekközpontú. Nem kell megtanulnia karácsonyra írni, olvasni, de még első osztály végére sem, mert a gyerekek fejlődési üteme különböző. Zsófika úgy jön az iskolába, hogy ír, olvas, mert három nővére volt és mind a három tanító nénit játszott vele, Lackó esetleg csak harmadikra fog stabilan megtanulni írni, olvasni. Zsófika zseni, Lackó hülye? Esetleg pont fordítva."

Igen lehet hogy már elsőben olvasnak,írnak,de ez nem jó sem a gyereknek sem a tanárnak sem a szülőnek.És ha én még 1 évig kihagyhatom ebből a "versenyistállóból" akkor már nyertem én is és a gyerek is!!

Egyébként a fent említett riportotban elmondja Vkerdy hogy borzasztó ami a magyar ktatásban folyik!Egyáltalán nem gyerekközpontú!

2014. nov. 19. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!