Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem "elég" iskolaérett a...

Nem "elég" iskolaérett a gyereked? Elhiszed az óvónőnek és marad még egy évet, vagy ha kételyeid vannak, akkor otthon "fejleszted" a gyereked?

Figyelt kérdés

Főleg, ha a gyerek meg menni szeretne.

Nyilván nev.tan-ba lehet vinni, de most nem erre a helyzetre gondolok, hanem ha kicsi elmaradása van néhány apróságban, akkor erőltetés nélkül, játékos szinten fejlesztenéd, hogy megfeleljen a kritériumoknak?

2013. okt. 9. 15:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Elhiszem az óvónőnek, marad még egy évet de itthon játékosan fejlesztem , fejlesztő pedagógus tanácsai szerint.
2013. okt. 9. 15:15
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Természetesen marad az óvodában ,bízom az óvónőben és tudom,hogy jót akar
2013. okt. 9. 15:18
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
Tökéletesen egyetértek az első válaszolóval, és akkor az az egy év hasznosan telik, és nem válik kárára, kap egy évet ajándékba a gyermekkorából. És ha én még fejlesztem is, akkor megerősödve kerül az iskolába, és még az anya-gyermek kapcsolat is szorosabbá válik. Ezzel, és csakis ezzel alapozom meg, hogy sikerei legyenek az iskolában.
2013. okt. 9. 15:21
 4/16 anonim ***** válasza:
61%
Csak a magam peldajat tudom irni, mikor engem nem akart engedni az ovono iskolaba. Anyam total kikelt magabol es nem is ertette miert nem? Mert 1 ertelmes ervet nem tudott az ovono felsoroni a nyilvanvalo tenyen kivul - miszerint tul alacsony vagyok. Anyam a gyerekorvost is meginterjuvolta aki ugyancsak nem ertette az ovono erveit mert szerinte erett voltam ra es elkezdtem az elso osztalyt. Igen, en voltam a legkisebb megis az alacsonyabb kepesseguek buktak hozzank vissza akikkel a szuleik sem foglalkoztak...ha ugy erezed, el tudod erni gyermekednel azt, hogy elvezze a tanulast es ne erezze magat megszegyenitve amiert nem tudja tartani az "iramot" az osztallyal, akkor semmi de semmi akadalya sincs annak, hogy elkezdje az iskolat.
2013. okt. 9. 16:14
 5/16 anonim ***** válasza:
60%

Engem érettnek talált anno a nevelési tanácsadó, pedig szeptemberben töltöttem a 6. évet. A baj az volt, hogy tanulási képességekben hiába voltam jó, szociálisan nem voltam egyáltalán érett, főleg, hogy alig 2 évet voltam ovis... Ez a része viszont senkit nem érdekelt, vagy nem tulajdonítottak neki jelentőséget, nem tudom.

Ezek után, ha a gyerekeimmel ilyen kérdés merül fel, biztosan nem "erőltetem" az iskolakezdést.

2013. okt. 9. 16:22
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Iskoláig még van majd 1 év. Nálunk az oviban van fejlesztő pedagógus is, és ha valakinek van egy pici 'lemaradása'. Azért tettem idézőjelbe, mert úgy vettem észre, hogy elég széles skálán mozog az, hogy mi számít lemaradásnak az egyes ovikban. Persze nyilván van valami alap elvárás, de azon túl elég eltérőek az elvárások. Nálunk pl. el kell tudnia mondania a gyereknek egy általa kitalált mesét, aminek van eleje, közepe, vége, választékosan, hibátlan ragozással. Más oviban meg ha megül 20 percig egyhelyben a gyerek, már iskolaérett. Ha ki tudja törölni a fenekét, már majdhogy nem egyetemre küldik.

Amúgy nem, nem feltétlenül hiszek az óvónőnek. A miénk 2 éve nem képes megérteni, hogy a gyerek bal kezes. Számára két variáció van. Valaki vagy jobb kezes, vagy még nem dőlt el. Mikor mondom, hogy a lányzó bal kézzel rajzol, és eszik, akkor az a válasz, hogy ő már látta, hogy jobb kézzel is megfogta 1x a ceruzát...

2013. okt. 9. 17:18
 7/16 anonim ***** válasza:
73%

biztos hogy hagynám az oviban

az enyém júliusi születésű, még csak 4 éves, de már most azt gondolom, hogy nem szeretném 6 évesen iskolába küldeni

sokkal nagyobbat szív szegény, ha idejekorán suliba megy, mintha marad még egy évet

a kezdetben elszenvedett sikertelenségek, kudarcélmények rányomhatják a bélyegüket az egész iskolás korra

meg minek siettetni? az baj, ha 1 évvel tovább tart a gyerekkora? :)

2013. okt. 9. 19:46
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

6-os: "A miénk 2 éve nem képes megérteni, hogy a gyerek bal kezes. Számára két variáció van. Valaki vagy jobb kezes, vagy még nem dőlt el."

Mi ugyanezt játsszuk a védőnővel immáron 4 éve :)) A kisfiam születése pillanatától egyértelműen balkezes, mindent csak balban fogott, tehát kézkezes sem volt soha, mégsem hiszi el nekem :)

2013. okt. 9. 19:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút gyerektől függ. Engem pl. visszatartottak egy évvel az oviban, mert szeptember első napjaiban születtem, egyébként teljesen iskolaérett voltam (de pl. tudtam olvasni is). Az eredmény az volt, hogy egy évig szétuntam a fejem az oviban, majd még egy évig az első osztályban is, mert már mindent tudtam... Ugyanakkor az öcsémnek nagyon jót tett a plusz egy év és az itthoni fejlesztés, mert ő abszolút nem volt iskolaérett. Szóval gyerekfüggő, és óvónőfüggő is, mert valamelyik óvónőben megbízom, de sajnos van olyan is, akiben egyáltalán nem...
2013. okt. 9. 20:40
 10/16 anonim ***** válasza:
71%

nem attól iskolaérett ám egy kisgyerek, hogy pl tud olvasni, számolni, vagy ismeri sz összes autómárkát

a képességeket nézik, pl finom mozgások, szocializációs képesség, meg egy halom más dolog

2013. okt. 9. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!