Nem "elég" iskolaérett a gyereked? Elhiszed az óvónőnek és marad még egy évet, vagy ha kételyeid vannak, akkor otthon "fejleszted" a gyereked?
Főleg, ha a gyerek meg menni szeretne.
Nyilván nev.tan-ba lehet vinni, de most nem erre a helyzetre gondolok, hanem ha kicsi elmaradása van néhány apróságban, akkor erőltetés nélkül, játékos szinten fejlesztenéd, hogy megfeleljen a kritériumoknak?
Nem tudom miért kell annyira lepontozni ezeket a válaszokat, pl. a 10-esnek is tökéletesen igaza van!
Az iskolaérettségi vizsgálat egy összetett vizsgálat:
-kognitív képességek szintjének vizsgálata, amely majd a tanuláshoz kell: számolási készség, finommotorika, beszédhanghallás, ok-okozati összefüggések értése, emlékezet stb.
-szociális érettség vizsgálata
-testi,fizikai fejlettség.
A gyerekek különbözőképpen fejlődnek, ha most még elmaradása van néhány apróságban, májusig még sokat fejlődhet, erőltetés nélkül, játékos szinten én mindenképp foglalkoznék vele mint szülő.
Ha az óvónő véleménye tavasszal sem változik, bennem meg kételyek vannak, elvihetem a Nevelési Tanácsadóba, ahol szakvéleményt kapok. Addig még kár rágódni a sorsán, de ha a legkisebb kétely is felmerül, jobb egy évet visszamaradni, mint túl korán menni az iskolába.
Az meg, ha egy óvónő jóslásokba bocsátkozik, nem szerencsés dolog. Nekem a nagyobbik fiamra azt mondta az óvónő már középsős korában, gyenge lesz, örüljek ha lesz közepes tanuló, mert nem tudott szépen rajzolni, ügyetlen volt, csendes, visszahúzódó.
Most már ötödikes, hát a jóslás ellenére jeles tanuló volt alsóban, csak a rajz és a nyelvtan volt 4-es, mivel tényleg nem rajzol és ír túl szépen, ez a gyengéje.
Ja, és abszolút nem csendes...
A gyerekek sokat változnak!
7-es, és 10-es vagyok
A 12-esnek köszönöm!
Kérdező te pontozol le? miért?
egyszer megírtam a véleményemet, mivel ez volt a kérdés, utána meg megírtam a tényeket
ha nem értesz egyet más véleménnyel, akkor minek teszed fel a kérdést?
Senkit nem pontoztam le, őszintén szólva még senkit nem pontoztam. Nem az a fajta vagyok, aki azonnal lepontoz, ha nem ért egyet. Én azért kérdezek, hogy véleményt, tanácsot kapjak, nem azért, hogy pontozgassak.
Mindenkinek nyomom a zöld kezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!