Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák! Szabad ilyet igérni...

Anyukák! Szabad ilyet igérni a gyereknek?

Figyelt kérdés
Középső lányomnak holnap lesz a harmadik napja az oviban. Sajnos sír, keres engem. A nagytesóval közös csoportban vannak. Beszoktatás nincs, tehát egy percet sem tudtam vele bentmaradni. Ma megigértem neki, ha holnap nem sír akkor ehetnek egy fagyit. Csak így estére esett le, hogy talán nem kellett volna. Hülyeséget csináltam?
2014. okt. 2. 19:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
36%

Az ígérettel nincs baj.

A gondolkodás menettel annál nagyobb.

Mit gondolsz,jó kedvéből sír?

Nyilván szorong.A sírás feszültség oldó.mennyivel lesz jobb ha nem sír mert meg akar neked felelni , majd pszichés alapon lesz beteg, az elfojtott szorongástól?

Én azt erősíteném hogy ott biztonságban van , ha hiányzom akkor vinnék be valami párnát vagy játékot amit megölelhet,anya illatú.Ha úgy érzi sírnia kell sincs semmi baj.ne fojtsa el. Attól nem lesz boldog hogy nem sír és beszokni sem fog , csak neked könnyebb a lelked,neki meg adsz egy életre való lelki gubancot.

2014. okt. 2. 22:17
 12/28 anonim ***** válasza:
Ó,de jó hogy kiírtad ezt a kérdést (én is írtam ki ma egyet válaszoltál is) én is azon filóztam,hogy igérjek-e be egy kis gumicukrot ha hétfőn ügyes lesz (első nap) mert nálunk az az amit nagyon-nagyon ritkán kaphat ,de nem voltam benne biztos,hogy jó taktika-e.De akkor megpróbálom hátha bejön :)
2014. okt. 2. 22:19
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem volt beszoktatás. Az első három héten sírt utánam, minden héten kicsit kevesebbet, a negyedik héten kezdek reménykedni, hogy megszokja, hogy anya nincs vele. Már volt olyan nap, hogy csak elalvásnál volt pár perces pityergés. Minden reggel megbeszéljük, mikor megyek érte (mindig ugyanakkor, de jó, ha hallja), megígérem, hogy sietek érte, és viszek valami apróságot. Az első hétvégén mi is fagyizni voltunk, de inkább egy rudi vagy egy-két keksz a dobozból, amit viszek neki. Nem is mindennapos, ha elfelejti, nem emlékeztetem rá, de ha kéri, akkor viszem neki, mindegy, hogy otthon eszi meg, vagy hazafelé. Ja, még azt is ajándéknak tüntetem fel, ha pénteken apával tudunk érte menni.

Ne csinálj ebből gondot magadnak, a kislányodnak meg biztosan jól esik majd, hogy amit megígértél, be is tartod.

A nagytesó is sokat segít majd azon, hogy megszeresse az ovit, de a legtöbb gyereknek kell idő, hogy megszokja, feldolgozza az anyahiányt.

2014. okt. 2. 22:24
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom attól a naptól kezdve nem sír az óvodban, hogy megígértem neki, hogy kap egy túrórudit, ha legalább megpróbálja jól érezni magát. Addig mereven elzárkózott mindentől és mindenkitől, nem volt hajlandó részt venni a közösségi játékokban. Semmi, csak sírt.

Egy nap leültem vele, és elmagyaráztam, hogy mennyi mindenről marad le, ha így viselkedik. Megkrdeztem, higy látta- e ezt a játékot, vagy amazt. Nem... De miért nem? Hiszen jaátszhatna vele, ugyanannyi joga van azzal játszani, mint a többieknek. Ő már a csoport, egy közösség tagja, hát élvezze! Sírni szabad, de csak ha oka van rá, de én bizony úgy látom most nincs oka sírni. Az ovi egy csuda jó hely, ahol játszhat a saját barátaival, anya pedig jön érte! És ha legalább megpróbálja, hogy egy picit is nyit mások felé, én megjutalmazom egy túrórudival.

És láss csodát, aznap csak kicsit pityergett reggel, meg is kapta a finomsáot. Másnap máregyáltalán nem sírt, harmadnap már mosolyogva jött kifelé. Azóta mindennap az az első mondata otthon, hogy kéri a túrórudit.

2014. okt. 2. 22:54
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

14-es vagyok. Azt hozzátenném, hogy nem csak nekem akar megfelelni. Az óvónői is látják a változást. Míg kezdetben begubózott, nem nyitott senki felé, most csacsog, be sem áll a szája, ő kezdeményez. Nem mindenki felé, de van már 2-3 barát, akivel szívesen játszik. És bizony mosolyog nap közben.

Harmadik hezét kezdte meg az oviban.

2014. okt. 2. 23:01
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
De miért vitted 3 évesen ha jól értem otthon vagy a testvérével?
2014. okt. 3. 05:07
 17/28 anonim ***** válasza:
az én lányom középsős és nem szeret ott aludni igy megegyezünk ő ott alszik és nem szomorkodik és délután kap vagy egy üditőt vagy egy péksütit.illetve csütörtök péntek nem kell ott aludnia .
2014. okt. 3. 05:33
 18/28 A kérdező kommentje:
Miért ne vinném oviba, már ne haragudj. Ne legyek már meghurcolva...
2014. okt. 3. 06:16
 19/28 anonim ***** válasza:
én óvónőként azt mondom,hogy nem pont ezt kellett volna-de most már igy történt.igen,igaza van egy előbbi válaszolónak,hogy miért ne sirna.szerintem MINDEN GYEREKNEK JOGA VAN SIRNI-ők még nem tudják úgy kifejezni az érzelmeiket,mint mi,felnőttek,és,ha te megfosztod ettől a feszültség levezetési módtól,akkor szorongani fog.mond inkább azt,ha gondod van,menj oda valamyelyik felnőtthöz,vagy nagyon sietek érted.nagyon sok búcsúzási mód van.én azt is szoktam hangsúlyozni,h ne úgy váljunk el,hogy jó legyél,mert akkor egész nap bizonyitási kényszere van a gyereknek.mond,h sietek,érezd jól magad...stb-a fagyizást kötheted simán az ovi végéhez,akkor is lesz egy öröm a nap végén,de nem érzi úgy,h neki most egész nap tartania kell magát.
2014. okt. 3. 09:37
 20/28 anonim ***** válasza:

Nemtudom miért pontoztátok le 0-ra a 11-es válaszolót mert nagyon is igaza van...jó lehet egy kicsit keményen fogalmazott de a lényege igaz!

Miért ne sírhatna??Miért ne adhatná ki magából a feszültséget??Miért ne hozhatná reggelente anya tudomására akár sírással,hogy hiányzik neki az anyukája,hogy neki ez a helyzet most új és nem igazán jó!

3 évig otthon volt családi meleg légkörben most meg mindenkivel osztozkodni,alkalmazkodni kell ráadásul vannak szabályok:most van evésidő,mossál kezet,add oda a játékot stb!!!

Ne fojtsa el a sírást!ha egy új munkahelyre kell mennetek ti nem vagytok feszülte,idegesek??Legszívesebben bőgnétek a sok változástól,idegességtől,új helyzettől stb!!

No és ebben az előttem szóló óvónő is megerősített,ő is ezt írja,ez a véleménye!

Persze nekünk anyukáknak az volna a legjobb ha első nap boldogan,mosolyogva berohanna a csoportszobába...de ott elgondolkodnék,hogy lehet a 3 év alatt valamit nem jól csináltam(mintha azt mondaná a gyerek Juhhéé végre nem anyáavl kell 0-24-ben lennem)Na,ez sem volna jó igaz???

kedves Kérdező!!

Én ezzel nem akartalak bántani téged de el kell fogadni,hogyha egy gyerek megkezdi a közösséget akkor bizony sír!És ez így van rendjén!!!

2014. okt. 3. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!