Anyukák! Szabad ilyet igérni a gyereknek?
Én mindennap elmondom a lányomnak, hogy aludjon az oviban. Ha alszik, kap finomságot (egy darab dörmi vagy egy darab paula, stb) cserébe.
Ha nem alszik, akkor nincs és ezt jól tudja.
Mióta bevezettem ezt egy héten 3-4× biztos, hogy alszik. Még ha nem is végig, de egy keveset igen.
Én magamról tudom, hogy anno az általános iskolában ösztönző hatással volt rám, amikor a szüleimtől 4-es, 5-ös jegyért cserébe kaptam 50 - 100 Forintot.
1-es, 2-esért pedig nekem kellett visszafizetnem 50-100 Forintot.
Nálunk is pont ugyan ez a helyzet, és a felállás :)).
A kérdéssel kapcsolatban most már mindegy, szerintem így is sírni fog, mert ezt nem bírják ki. Én megkértem a nagyobbat, hogy kicsit figyeljen a tesóra, vigasztalja.
Szerintem nem kell semmit ígérni, csak biztatni. A többi alakul.
Én azért elvinném fagyizni, megünnepelni az első hét végét.:)
Köszi :)
Hát talán attól félek, hogy megmondják az óvónőknek és nem szeretném ha úgy tűnne, ezzel szeretném beszoktatni. Csak annyira rossz azt hallani, amikor megyek érte mondják hogy anyát akarja meghogy sír értem :( A szívem szakad meg érte, stesszelek rajta egész nap. A naggyal nem volt ilyen gond, ő kezdettől fogva imádja az ovit, csak a középsőgyerkőc ennyire anyás
Sajnos valamikor el kell kezdenie a közösségbe való beszokást, MEGSZOKÁST !!
Mivel középsős, így feltételezem, hogy sosem járt még közösségbe. Otthon volt veled 4 évet. Azért neki ez a helyzet teljesen új, kissé anyás is, mint írtad.
Inkább ezt az évet sírja végig, mint a nagycsoportot, ahol még emiatt vissza is tartják még egy évre az iskolától és majd ott is gondok legyenek.
Kitartást :)
3 éves, kiscsoportos:) Középső gyerek, nem középsős :)
Köszi a válaszokat, remélem mihamarabb beszokik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!