Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ovis anyukák! Ti foglalkoztok...

Ovis anyukák! Ti foglalkoztok vele, hogy mit csinál a gyereketek pl. logopédiai foglalkozáson, vagy gyógypedagógiai fejlesztésen?

Figyelt kérdés

Főleg a logopédiai érdekelne. Én kezdő logopédus vagyok, és csak érdeklődő jelleggel kérdezném, hogy titeket szülőket mennyire érdekel, vagy mennyire vagytok képben, hogy pl melyik hangokat tanulja épp a gyerek, gyakoroltok-e vele otthon? Egyáltalán van-e a gyereknek logopédiai füzete, kéri-e a logopédus, hogy legyen, milyen gyakorisággal ad ki újabb gyakorlóanyagot? Ha az óvónő megkér, hogy vigyetek, akkor visztek füzetet, vagy nem? Elvárás, hogy ha már van füzete, akkor mindig legyen benne alkalomról-alkalomra újabb gyakorolni való? És ha már van füzet, gyakoroltok is otthon, ami benne van, vagy haza se szoktátok vinni a füzetet? Logopédussal szoktatok konzultálni? Milyen elvárásaitok vannak a logopédussal szemben (gondolok itt olyanra, hogy ha már hónapok óta jár a gyerek, de még nincs változás, akkor reklamáltok-e nála, stb)?

Mondjuk aki ilyen fórumokat olvasgat, mint ez is, gondolom foglalkozik annyira a gyerekével, hogy gyakoroljon vele, szóval ebből a szempontból lehet hogy nem a legjobb helyre írtam a kérdésem, de bármilyen választ szívesen elolvasok :) Priviben is írhat, akinek úgy a szimpibb.

2014. szept. 29. 12:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem olvastam el az eddigi válaszokat, de gondoltam adok pár tanácsot. Szlovákiábol írok, a lányom 5 évesen kezdett logopédushoz járni, bent voltam vele mindig én is, de nem voltam megelégedve a logopédus holggyel, negyed orát voltunk csak nála minden alkalommal, kozben tobbet beszélt velem, mint a lányommal, fuzetet nem kellett vinnunk, szavakat adott fel otthonra gyakorlásnak, tobbé-kevésbé gyakoroltunk, egy évig jártunk hozzá, nem tortént semmi javulás a selypítésben. Nála nem kellett fizetnunk, a biztosíto állta. Nem reklamáltam nála, simán kerestem másik logopédust, itt már fizetnunk kell, két hetente járunk, vele meg vagyunk elégedve, egy orát foglalkozik a lányommal, fuzetet kért, abba írja, hogy mit vettunk át az orán /én is végig ott vagyok/ és hogy mit gyakoroljunk. Napi fél orát kellene gyakorolnunk, probálom betartani, de nagyon nehéz. Amugy pontosan tudom, hogy mit gyakorlunk, mi megy nehezen, mi konnyebben. A lényeg, hogy a szulo lássa, hogy tényleg foglalkozol a gyerekkel.
2014. nov. 26. 16:28
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Kislányommal fél évig foglalkozott logopédus 2 hetente 1x. Megmondta melyik könyvet kell megvenni és volt egy füzet, amibe beleírta, hogy mit gyakoroltak, milyen volt a kislányom és mit gyakoroljunk együtt otthon. Nagyon jó volt, mert a kislányom nem nagyon tudta elmondani mert beszédindításra járt. Kiscsoportba kezdett vele foglalkozni a logopédus és már behozta a társait.
2014. dec. 20. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!