Van akinek a gyermeke egyre nehezebben megy oviba?
Kedves első, erre rátapintottál, számára a kis csoportszám lenne ideális, ez biztos, de sajnos nálunk erre nincs lehetőség... azt mondja ott egyedül van, és hiányzunk neki... nem játszik a gyerekekkel , csak az óvónők mellet üldögél, az udvaron is mellettük álldogál... ha valamit csinálnak ő sír, hogy nem akarja, és ugye amilyenek a gyerekek ezt már kitapasztalták, s volt, hogy ezzel macerálták... félek, hogy kiközösítik! Pedig egy okos-tündéri kicsi lány, csak nehezen nyit, ill. mindig is meg válogatta kiket enged magához közel... csak kis bátorítás kellene neki, vagy valaki aki kicsit felkarolja, de egyenlőre nincs ilyen kis barátnő, és persze ha egész nap sír, nem is lesz, hisz a gyerekek ráhagyják, és arrébb mennek....
Kedves második, ezt a plüssös szerepjátékot kipróbáljuk mindenképp!
Igen, vegyes csoport, ráadásul elég rossz a nemek aránya, 17 fiú, és 8 kislány.
Köszönöm a válaszokat, és tudom senki nem oldhatja meg helyettem, csak hátha a tapasztalat segít...?!
Sajnos ez a vegyes csoport hátránya. Az én gyerekem nagycsoportos és kaptak melléjuk kb 15 kiscsoportost és szerintem ez nagyon nem jó. A gyerek lelkére kötöttem, hogy vigyázzon a kicsikre és segítsen az óvónőknek, mert ők nem állnak a helyzet magaslatán ami azt illeti :S (ez az első ilyen csoport az oviban). Mindenki meg van őrülve, az óvónők azt sem tudják mit csináljanak, a nagyok totál kivannak és szegény kicsiken csapódik le szerintem az egész. Éppen beszoknának, most "szakadnak el" otthonról és még ez is. A nagyok szerintem uralják a terepet minden téren, nem csak a fizikumuk miatt.
Bocs, most ez gondolom nem segítség neked, csak azért írom, mert én magam is ki vagyok akadva...
Az én gyerekem anno nagyon nehezen szokott be, még csak 3 hét telt el, nekünk ez sajna hónapokig elhúzódott. Adj még időt neki, próbálj meg vele beszélgetni, ha lehet játékosan, ahogy már más is írta, hátha kibukik, hogy van valami konkrétum is, ami ennyira kiakasztja.
Ha megtehettem volna, biztosan magánoviba vittem volna, ahol nincs ekkora csoportlétszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!