Van itt olyan szülő, akinek a gyermeke kezdetben sokat sírt az oviban? Mennyi idő alatt szokta meg?
Második hete jár a lányom oviba. Az első két napon nem volt akkora a baj, egy icipici pityergés volt ugyan, de az se volt vészes. Bár itthon azt mondta, hogy nem tetszik neki az ovi. Aztán a harmadik naptól kezdve ordít, attól a pillanattól, hogy belépünk az épületbe, egészen addig a pillanatig, hogy érte nem megyek.
Már a bejáratnál hallani, hogy ordibál, egyetlen percre nem tudják megnyugtatni. Amikor odaérek, megnyugszik, és már szeretne menni a többiekkel játszani, de csak ha ott vagyok vele, a látómezejében!
Van rá esély, hogy idővel (lehetőleg rövid időn belül) megszokja, esetleg meg is szereti az óvodát?
Az óvónénik, a dadusnéni aranyos, semmi gond velük, a gyerekek szépek, helyesek, barátkozni próbálnak vele, de ő nem akar nyitni feléjük.
Nem tudom, mi történt vele, eddig nyitott volt mindenre. De tény, hogy eddig a nap 24 órájából 24 órát velem volt, így biztosan elég nagy trauma ez neki.
Volt már más is így?
A kisfiam az egész első évét az oviban így csinálta. Szeretett ő oviban lenni, csak azt nem szerette, hogy én nem vagyok ott.:)
Minden reggel sírt, dünnyögött, hogy ő nem akar menni, ott is sírdogált, de ahogy eljöttem, úgy abba is hagyta és végig elvolt. Sajnos ő az első évben nagyon sokat betegeskedett, így amikor betegség után visszament, akkor kezdődött újra az egész, mert azért, amikor folyamatosan járt, akkor már kezdte megszokni.
Ovis rendezvényeken nem is akart szerepelni sem, ott akart végig ülni az ölemben vagy a közelemben lenni.
Szóval nem volt kellemes.
Aztán idén, a második évben pedig meg vagyok teljesen lepődve, ugyanis szeret járni, nincs gond, nincs sírás és nemrég felléptek és ő is szerepelt.:)
Ja, és nálunk is ugyanez a helyzet, hogy a kisfiam a nap nagyon nagy részét velem töltötte.
Amit tehetsz, hogy türelmes leszel és kitartasz. Hidd el, hogy egy idő után jobb lesz.:) Vannak gyerekek, akiknek később sikerül legyőzni ezt a "nem akarok oviba menni" dolgot.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!