Beiratnád normál fejlődésű gyerekedet integrált óvodába, ahol tudod, hogy lenne több SNI-s csoporttársa?
Értem ezalatt az értelmi fogyatékost, látás- vagy hallássérültet, mozgássérültet, hiperaktivitást, autizmust.
Beiratnád a gyereket úgy, hogy tudod van több SNI-s a csoportban?
Köszi a válaszokat, mindenkié hasznos volt!
Elvárnád az óvónőktől, hogy tájékoztassanak, milyen problémával járnak SNI-s gyerekek a csoportba?
igen-lehet tájékoztatást kérni,de nem szülőin,mindenki elött-mert gondolom akkor ott van az érintett is,hanem személyesen,ha érdekel.
az én csoportomban volt már,vak,siket,down-kóros,autista,meg sok enyhébben fogyatékos gyerek.vak házaspárom is volt.a vak gyerekeknek speciális dolgokat alakitottunk,(szekrény,fogas..stb)-és ilyen játékokat is kitaláltuk.ekkor szembesültek a többiek,hogy milyen nehéz nekik.szóval,mig egy másik csoportos gyerek kinevette-addig az "én "gyerekem kézen fogta-és a padhoz vezette.
igen toleranciát,elfogadást,egyéni bánásmódot tanulhatnak tőlük.ők is nagyon értékes emberkék...sőt!
Gyerekeim integráló oviba jàrtak. Az utolsó évben 2 autista gyerek és 1 viselkedéstavaros volt a 27 fős (!!!) csoportban. Borzalom volt. Mindent szabad volt nekik, verekedtek, rendszeresen tomboltak az oviban, abszolút nem tettek semmit az óvónők, hogy a többi gyereknek elviselhetőbb legyen a napja.
Nem baj, ha sni gyerek van az oviban, de ha a "pedagógus" alkalmatlan, mindenkinek kínszenvedés az egész.
integrált óvodába jár a gyerekem.
először azt kéne megérteni, hogy ezek a gyerekek, akik integráltba járnak velük, ugyanolyan gyerekek mint a többiek csak vannak területek ami nekik kicsit nehezebb!
súlyos beteg gyerekeket, nem vesznek fel, integrált óvodába azok kerülnek akik nem férnek bele a speciális ovikba mert annyira enyhe a bajuk, és kell neki heti 1-2-3 óra fejlesztés...
mi csoportunk ilyen sni-s gyerekek vannak:egyik kisfiú még a terhesség alatt "elfeküdte" a lábát, emiatt nagyon gyengék az izületei, fáradékony a lába.
enyhe down-kóros kislány, ezt ugye elmondták az elején, hogy van, de nevet nem mondhatnak. én mai napig nem tudom melyik kislány lehet az, 2 éve járunk oda :)
és most ment el, hallás csökkenése volt a kisfiúnak, emiatt a beszédben lemaradt, de idén átvették a logopédiai oviba, ő elment.
semmi baj a gyerekekkel, tündériek, nem problémások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!