Verekedős ovistárs, ti mit tennétek?
Kisfiam kiscsoportos és néha odacsap vagy harap az oviban. Nem napi szinten, de az elmúlt két hétben többször is előfordult. Itthon, játszón stb egyáltalán nem csinál ilyeneket, másik gyerekem pedig az ovis 3 éve alatt egyszer sem keveredett ilyen helyzetbe, így meg vagyok lőve hogyan reagáljak.
Természetesen megbeszéltük, elmagyaráztam neki miért nem szabad, hogy meg kell beszélni, nem verekedéssel kell megoldani a dolgot, de ezen túlmenően nem tudok mit tenni, főleg hogy ilyen szituációban nem vagyok ott.
Most azon stresszelek, hogy vajon mit szól ehhez a többi gyerek anyukája, hisz én is ki lennék akadva, ha bármelyik gyerekemet bántanák.
Tesót már érték harapások, karmolások ütések az oviban, ezek elkerülhetetlenek egy gyerekközösségben, de sosem csináltam belőle ügyet, még én vígasztaltam anyukát, amikor elnézést kért egy karmolás miatt, aminek a nyoma hetek alatt múlt el a gyerkőcről. Viszont gondolom nem mindenki ilyen.
Tiszta idegbetegen megyek a gyerekért az oviba, hogy vajon volt-e valami bunyó és hogy szegény kis "áldozat" édesanyja bepöccen miatta.
Ti mennyire toleráljátok az ilyesmit?
Nagyon helyesen teszed, hogy nem hagyod annyiban.
Én semennyire nem tolerálnám, mert ovis koromban egy kisfiút ellökött egy másik, a fejét beverte a beton padba és hónapokig volt kórházban, a sebhely örökre megmaradt a homlokán... Szóval még konkrét verekedés sem volt, csak meglökte és ez lett belőle.
Nem lehet tudni, hogy egy karcolás vagy szemkiütés lesz-e a verekedésből így én nem tolerálom semilyen szinten.
Az óvónő mit mond? Vele milyen stratégiát beszéltetek meg? Azért ő látja napközben, neki kéne ajánlatot tennie, hogy mi legyen.
Ha huzamosabb ideig nem javulna, pszichológusho is elvinném, mert nem csak az esetleges áldozatot, hanem a saját gyerekemet is sajnálom, hogy nem képes máshogy kifejezni magát. Hosszú távon rá nézve is rossz hatással van ez a viselkedés, mert félni fognak tőle, nem lesz majd igaz barátja.
Köszi a válaszod!
Már két gyerekpszichológussal is beszéltem erről, mindkettő ugyanazt mondta, hogy ha "csak ennyit" verekszik egy kisfiú, akkor az teljesen normális, mert hát ilyenek a fiúgyerekek.
Én ezt értem, még elméletben egyet is értek, csak nekem nem fér bele ez sem. Ha más gyereke lenne ilyen, akkor maximálisan tolerálnám, de a saját gyerekemtől ez nagyon nyugtalanító.
Teljesen egyetertek veletek! Ezen tavaly en is atmentem sajnos, pedig az en fiam sem egy agressziv joszag. Megis roppalyara allitotta az egyik kislanyt amikor az kimert allni magaert...es fellokott, megutott tole akar nagyobb gyerekeket is. Lapitottam minden egyes nap amikor felvettem ...de sosem usztam meg es az ovonok segitettek!!! Adtak tanacsot, mit hogyan kezeljek stb.
Kisfiamnak eleg magas a mozgasigenye es azzal is problemaja van, ha ossze van zarva mondjuk 13 masik gyerekkel. - Most az ingyenes allami oviban 18-an vannak!!!
en is bocsanatot kertem a gyerekek szuleitol. A nagytobbseg legyintett a nagyobb gyerekek anyukai meg meglepodtek, hogy az egy evvel fiatalabb fiam lerendezte a gyerekuket..szerencsem volt.
A durvulas elmult a nyar folyaman. Oktober vegen lesz 4 eves.
Köszi nektek is!
Utolsó, szoptattam :D Ki talál ki ilyen baromságokat ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!