Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodába maszturbáció?

Óvodába maszturbáció?

Figyelt kérdés
Kislányom 15.-én kezdi az ovit.(3 éves).Az a problémám hogy szokott maszturbálni.vagyis olyan mozdulatokat csinál hogy hason fekszik és a niniját fogja és fel-le mozog.Nem szokta más elött csinálni.de félek hogy mi lesz ha oviban is csinálni fogja.Szoljak a védőnőnek vagy a gyerek orvosnak hogy csinálja?Nem akarom hogy azt higyék hogy tőlünk látta.szerintetek?

#Gyermek maszturbáció
2014. szept. 8. 21:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
És az a gyerköc amelyik óviba is csinálja, azzal mit kezdenek az óvónénik?
2014. szept. 9. 13:44
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem ő lesz az egyetlen, az óvónőknek föl se fog tűnni, ne aggódj emiatt
2014. szept. 10. 10:35
 13/14 anonim ***** válasza:
34%

mi beszéltünk a szülőkkel, és megkértük őket, hogy ők beszéljenek vele inkább. ez nem a mi dolgunk.

A szülők szerencsére együttműködőek voltak, ők is észrevették már otthon...

2014. szept. 11. 22:46
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

az én fiam 4éves,kb pár hónapja kezdte el ezt az örömszerzést.Itthon ha látom hogy kezdené csinálni,akkor mindig a figyelemeltereléssel próbálkozunk,van mikor sikerül,van mikor nem.De SOHA nem szégyenitjük meg,nem kiabálunk vele hogy nem szabad.Szépen elmondjuk neki,amikor nem sikerül kizökkenteni őt ebből,a figyelmét elterelni erről,hogy ez csak rá tartozik,máshol,mások előtt ne csinálja,akkor menjen be a szobájába és ott lehet.

Pont tegnap kérdeztem a fiamat,hogy te mit csináltál az oviba amég a többiek aludtak?(ő már nem alszik délután kb másfél éve)

Azt mondta,hogy "nyomkodtam a kukacom" :) (ő igy hivja ezt...) Kérdeztem tőle,hogy óvónéni látta,vagy mit szólt?Válasz:"igen,mondta Ági néni,hogy Mátéka,el fog zsibbadni a kezed".

Másnap kérdeztem is az óvónőt erről,elmeséltem neki hogy a fiam otthon ezt igy elmondta,jót nevetett :) Megkérdeztem tőle,hogy ez normális e,meddig nem kell ezzel foglalkozni...stb.Azt mondta,hogy ez teljesen normális ebbe a korba,csinálhatja ezt azért is,mert rájött hogy ez neki jó érzés,csinálhatja azért is mert unatkozik,megszokásból,meg csinálhatja azért is,mert valami "hatás érte",akár az oviba,vagy otthon(nem kell nagy dologra gondolni,akár egy kis kudarc...stb).Tehát teljesen normális azt mondta,és hogy akár iskolás korig is eltarthat,nem szabad rászólni,megszégyeniteni ez a lényeg.

2014. szept. 12. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!