Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van itt olyan anyuka, aki nem...

Van itt olyan anyuka, aki nem adta/adja óvodába 3-4 éves gyermekét? Miért döntöttél így?

Figyelt kérdés
2014. szept. 1. 23:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 4 évesen adtam oviba 2 gyermekemet, egyiket pedig 3 évesen. Itthon voltam, így láttam jónak.

Szomszéd kislány 5 évesen kezdte, egyedül róla tudok közel s távol, aki ilyen idősen ment először óvodába. Az apja volt vele otthon, nem dolgozott.

2014. szept. 2. 06:59
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
A mi városunkban tavasszal épült egy új ovi, előtte, akinek otthon volt kistesóval az anyukája, és nem volt protekciójuk, szinte kivétel nélkül csak 5 évesen kezdhetett, mert nem volt hely, így elég sok ilyet ismerek. Mi beadtuk csanába a kisfiunkat heti 3 napra, de sokan voltak, akiknek nem volt pénzük ilyesmire, vagy nem tartották olyan fontosnak. Most is tudok több családról, ahol nem jár oviba a 3-4 éves gyerek. Az egyikük elvből, mert a 3 éves kisfiát szeretné még otthon tartani - megteheti, gyeden van -, a másikuk csak Waldorf oviba küldte volna a kislányát, oda pedig nem jutottak be, ott 4 éves már a gyerek.
2014. szept. 2. 07:05
 3/7 anonim ***** válasza:
36%
Eszembe se jutott lepasszolni mikor otthon voltam én is. ! évesen ment, mikor dolgozni kezdtem. Addig meg naponta jártunk vagy játszótérre, vagy játszóházba, barátokhoz, így a szocializációja is megvolt. Nekünk így volt a jó.
2014. szept. 2. 07:12
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
Barátnőm.Egyrészt otthon van gyeden,másrészt lehet nem is fogja később sem.Én is elgondolkodtam rajta,de végül úgy döntöttem,menjen egy fél napra.
2014. szept. 2. 07:29
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

En gondolkoztam rajta. Bolcsi kozepen szuletett a masodik lanyunk, elotte dolgoztam szules napjaig.

Mar akkor gondolkoztam, hogy kiveszem, amikor megszuletett a teso, de mindenki lebeszelt rola.

Vegul nyaron 3het kivetelevel vegig itthon volt. A vege fele mar szenvedett. AllandoN a bolcsirol beszelt, majd az ovirol. Tavasszal be irattam oviba, de ugy voltam vele, hogy max.vissza vonom.

A gy.orvos es a vedonotol kezdve mindenki megint lebeszelt rola. Mindenki azt tanacsolta, hogy kuldjem oviba, mert neki ez a jo.

3eves mult nyaron, tegnap ota ovis elesbe. Szereti, imadja es latom rjta, hogy kiegyensulyozott es ez valo neki.

2014. szept. 2. 08:06
 6/7 anonim ***** válasza:
48%
Az én fiam jövőhéten tölti a 3-at és tegnaptól ovis. Lányom 3,5 évesen kezdte tavaly és nem bántam meg! Lányomnak kifejezetten kellett az ovi,annyira társaságfüggő és most is várta,hogy a nyári szünet után mehessen a barátaihoz.
2014. szept. 2. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:
76%
A nagyobbik fiam 4 múlt és most kezdte. Tavaly azért nem vittük el, mert augusztusban költöztünk, és kistesó is született, így nagyon sok minden érte volna egyszerre. Amúgy is itthon voltam/vagyok a picivel, nem láttam értelmét annak, hogy elvigyem.
2014. szept. 10. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!