Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Gyermeketek ovijában is...

Gyermeketek ovijában is hazaküldik azokat a gyerekeket, akiknek folyik az orra?

Figyelt kérdés

Csütörtökön az egyik kisfiút haza küldték, mert épp hogy folyt az orra, azt mondták, majd jövő héten menjen újra oviba. Ma egy picit a kislányomnak is elkezdett folyni az orra, így lehet, hogy ő se mehet jövő héten.

Ezt valahol megértem, hogy haza küldik azokat a gyerekeket, akiknek folyik az orra, hogy ne kapják el a többiek, de mégis túlzásnak tartom csak ennyi bajjal elküldeni a gyerekeket. Nem volt zöldes az orvváladéka a kisfiúnak, csak picit folyt az orra.

2014. szept. 7. 15:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Nálunk sem tud működni, hogy vagy én, vagy az apja itthon maradjunk, de még nagyszülő sincs mozdítható távolságban. Egy apró náthával viszont nem biztos, hogy otthon tartanám"

Erre írtam, hogy ez egy ilyen helyzetben, mint a tiétek még érthető is, hisz mindketten dolgoztok, nincs segítség. De az a durva, hogy tényleg a kisfiam is ovis és ezt látom, hogy a legtöbb bokáig lógó takonnyal oviban levő gyerek egyik vagy másik szülője otthon van, mert munkanélküli vagy gyes-en van. Ez a durva! Hogy aki megtehetné, hogy otthon tartsa a gyerekét, az viszi oviba tök betegen.

És mondom nem az a baj, hogy pici nátha...az a baj, hogy a pici náthát is fertőzés okozza, amit átad a többi gyereknek. És amelyik gyereknek nem valami erős az immunrendszere, ott ugyanaz a kórokozó a másiknál nem csak pici náthát okoz és egyik gyerek szülője miatt szívja meg a másik gyerek, meg a szülője...Ez a nem mindegy. De még egyszer tényleg kihangsúlyozom, hogy egy ilyen helyzetet, mint a tiétek, legalább meg lehet érteni.

2014. szept. 7. 19:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Remélem igen.

A szülők meg felfoghatnák,hogy ha nem vinnék orrfolyósan meg köhögősen a gyereket csak tényleg maximálisan egészségesen akkor negyed ennyit nem lennének gethesek a gyerekek.Most meg mindig mindegyik beteg,érdekes.20-30-50 éve még nem volt ennyire általános,hogy kéthetetnte beteg a gyerek.

2014. szept. 7. 21:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem nem küldik haza.Az hülyeség hogy minden orrfolyás fertőz.Amikor bekerülnek új közösségbe ( vagy egy nyár után) új kórokozó találkoznak, amivel vagy megküzdenek vagy megbetegszenek. az orrfolyás is immunreakció. Ha nem folyna de hordozná ugyan úgy elkapja a gyengébb ovistárs.Fel kell dolgozni az új mikrokörnyezetet.

A színes orrváladék azért gond mert felül fertőződött egyéb bacival.Az már nem lesz tünetmentes,csak beteg,ergo minél hamarabb ki kell kúrálni.

2014. szept. 8. 00:37
 14/18 anonim ***** válasza:
ha nagyon folyik igen ,de picivel nem .
2014. szept. 8. 06:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Én inkább azon vagyok kiakadva anikor a bölcsiben lázasan antibiotikum szedése mellett is vitték a gyereket. Beadják a gyógyszert és utána vitték be. Én úgy szoktam mérlegelni, hogy megy e a gyerek vahy sem, hogy milyen a közérzete. Ha látom nem az igazi nagyon nehezen kap levegőt itthon tartom. Nehéz mert nálunk messze lakik mindenki gyakorlatilag egyedül vagyok velük és a párom.
2014. szept. 8. 13:28
 16/18 anonim ***** válasza:

antibiotikum szedése mellett??

Egy jobbra való doki addig nem is adja ki az igazolást míg kitart az antibiotikum...milyen orvos az ilyen??

Vagy milyen bölcsi az olyan ahol igazolás nélkül beveszik a gyereket??

2014. szept. 8. 14:26
 17/18 anonim ***** válasza:

"Amikor bekerülnek új közösségbe ( vagy egy nyár után) új kórokozó találkoznak, amivel vagy megküzdenek vagy megbetegszenek. az orrfolyás is immunreakció."

De leírtad te saját magad, hogy kórokozóval találkoznak! Vagyis az orrfolyást a kórokozó okozza! És a kórokozó fertőz! A tüsszögéssel, köhögéssel terjesztik egymásra! Tehát ha jön egy új vagy nyár utáni kórokozó, akkor azzal a pici náthával a többit befertőzi az az egy. És ez a baj!

És tudod baromi gáz, hogy 2 hetet megy a gyerek az oviba, aztán 2 hetet itthon van, jön a sok baktériumos gyerek még pluszba, ezek összeköhögik, összetüsszögik az egész csoportot, te meg szülő 2 hetente 2 hetet otthon lehetsz a gyerekkel és veheted minden hónapban az antibiotikumot szinte az ilyen szülők miatt! Ez a durva!

2014. szept. 8. 16:40
 18/18 anonim ***** válasza:
De az a kórokozó a kis közösség új mikróflórája vazz. Ott fog élni a nap 8 órájában... nem tudod kikerülni.
2014. szept. 8. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!