Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Fura beszoktatási módszer,...

Fura beszoktatási módszer, vagy csak nekem?

Figyelt kérdés

4éves lesz a,fiam idén nem kötelező még neki az ovi,viszont hiányolja a gyerektársaságot,így ma megkezdtük...

Elöször is vegyes csoportokba vannak itt a környékbeli ovikba... kicsik a nagyokkal,már ez nem tetszett.!!.3 kiscsoportos van a,fiammal együtt!olyan mesét olvastak fel nekik,aminek a,szövege szerintem a nagyobbakat sem kötötte le,nemhogy a piciket..

Emellett a hangsulyt az ottani szabályokra fektették ..ahelyett hogy az ö kis meglévö örömét fokozva hogy végre” ő is óvodás nagyfiú,és milyen jo lesz ott,mit is lehet játszani,másik gyerköc mutogatta mik vannak .

A csoportszoba maga visszataszit,mert egyrészt kicsi a. helyiség,másrészt a zsufolt játékok zöme kislányoknak valo,pl babák,babaszpba,konyha..

.mindezek ellenére a fiam elég jol elvolt,még szivesen maradtunk is volna délig is,de valamiért nem akarták.....

3órát voltunk ,ebböl egy cigiszünetre hagytam egyedül,de láttam hogy örült mikor ujra látta,hogy bennt vagyok!

Holnap viszont már rámeröltetnék hogy hagyjam ott egy idöre..

Hát furcsa nekem ez.ma ne maradjunk,holnap meg mélyviz egyböl..

2014. szept. 1. 15:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nálunk beszoktatás sem volt, és az enyém sem járt bölcsibe. Első 2 nap ebéd után kellett elhozni, harmadik naptól alvás után.
2014. szept. 1. 17:41
 22/26 A kérdező kommentje:
Higyjétek el,igyekszem lazulni,győzöm fényezni” neki az ovit,játékfajtáktol.függetlenül,söt efy ideig pókerarcot is vágok.bucsuzáskor majd ha kell,mivel az ö érdeke az elsö!viszont nem mindenáron.! Ezt közölve ott talán tipikus hisztis p...nak tűntem de egyrészt nem kötelezö idén még,és jövöre kitudja sikerül e albérlet másik ovival esetleg,másrészt heteken át nem fogom elnézni hogy sirdogáljon mert akkor inkább itthon a mamájával és én sem ezzel a plusz stresszel járok dolgozni,lelkileg kibukva..
2014. szept. 1. 21:51
 23/26 anonim ***** válasza:
a GYEREK NEM HÜLYE,össze vagytok nőve,ismer,előtte nem tudod megjátszani magad ...
2014. szept. 1. 22:32
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a kommenteket,csak a kérdésedet. Én is 4 évesen adtam a kisfiamat oviba,előtte nem járt bölcsödébe. Már a legelső nap ott kellett hagynom fél 1-ig reggeltől! Semmiféle beszoktatás nem volt,egy percre sem mehettek be szülők a csoportba! 3. nap már ott "kellett" aludni. És semmi gond nem volt, nem is sirt,amikor mentünk oviba. Abban igazad lehet,hogy jobb lenne a tiszta kiscsoport,de gondolom nálatok nincs annyi gyerek,hogy érdemes lenne kiscsoportot inditani. Egyébként a vegyes csoportnak is van előnye,meg a tiszta csoportnak is. A gyerekek hamar alkalmazkodnak, nem lesz vele gond,inkább a szülőket zavarják dolgok (lányos játék,babaszoba stb) , nálunk is ez mind van,mégse panaszkodik a kisfiam,mert keres fiús játékokat, mert az is van.
2014. szept. 2. 10:15
 25/26 anonim ***** válasza:
51%

nem a fiadnak kell a beszoktatás, hanem neked. elhiszem, hogy nehéz lehet, de annyira negatív vagy, hogy nem igaz. miért menne már egy 4 éves a mamájához ovi helyett? ne hülyéskedj, nem baba, hogy mamája kelljen neki. igen is nagy már a gyereked, ideje elvágnod a köldökzsinórt, neki már társaság kell, kortársak, zsivaly, nyüzsi :)

azért mert túl korán szakítanak el titeket, attól még ne vedd el tőle az élményeket!

2014. szept. 2. 11:29
 26/26 A kérdező kommentje:

Ha már proliskodunk, a h..e az te vagy ha azthiszed én azt gondolom,hogy a fiam az!!

És egyáltalán nem megjátszás ha kifele erösnek tettetem magam és nem gyengülök el ha,elbágyad elváláskor!ezt még az óvónő is egyenesen javasolta!mert ez nagyon de nem mindegy mit mutatsz előtte!

A játékok mint már emlitettem részletkérdés,feltalálja magát akár a konyhában is,babákkal is netán ha kezébe akad! Én azt irtam nagy az aránykülönbség,de ezt én felnött fejjel jegyeztem meg mellékesként!

Máshol valóban „rosszabb” a beszoktatási módszer,sajnálom is az egyböl mélyvizbe dobott picurokat,ugyanis anyai szivem van ..már bocsánat ha mást sértek ezzel, de nálam az anyaság ugy látszik erösebb kötödést jelent ezekszerint,igy örülök hogy ennyit bennt lehetek vele a,csoportban,belepislanthattam az ottani kis életébe.

látván hogy a nagyobbak nemigazán tolerálják a kicsik szeleburdiságát,picit bánt ,de a nagybetüs élethez meg kell tanulnia,alkalmazkodnia előbb utobb!

Azt pedig kifejezetten kikérem magamnak hogy bárkinél is jobb kezekben lehet a mamájánál,ugyanis édesanyám azonkivül hogy az életét adná érte,rengeteget tanitotta,eddig is,otthon,dícsérték is!!már csak a,szocializálódással akad kis gondunk,de holnaptol(3ik nap már) itt is egyedül hagyom 1órára,mielött megszokná hogy anya a fenekünkben van az oviban,szóval alakul ez a köldökzsinór téma ...

Köszi a normális hangnemű válaszokat,tapasztalaitokat szivesen várom,tanácsaitokkal együtt!

2014. szept. 2. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!