Fura beszoktatási módszer, vagy csak nekem?
4éves lesz a,fiam idén nem kötelező még neki az ovi,viszont hiányolja a gyerektársaságot,így ma megkezdtük...
Elöször is vegyes csoportokba vannak itt a környékbeli ovikba... kicsik a nagyokkal,már ez nem tetszett.!!.3 kiscsoportos van a,fiammal együtt!olyan mesét olvastak fel nekik,aminek a,szövege szerintem a nagyobbakat sem kötötte le,nemhogy a piciket..
Emellett a hangsulyt az ottani szabályokra fektették ..ahelyett hogy az ö kis meglévö örömét fokozva hogy végre” ő is óvodás nagyfiú,és milyen jo lesz ott,mit is lehet játszani,másik gyerköc mutogatta mik vannak .
A csoportszoba maga visszataszit,mert egyrészt kicsi a. helyiség,másrészt a zsufolt játékok zöme kislányoknak valo,pl babák,babaszpba,konyha..
.mindezek ellenére a fiam elég jol elvolt,még szivesen maradtunk is volna délig is,de valamiért nem akarták.....
3órát voltunk ,ebböl egy cigiszünetre hagytam egyedül,de láttam hogy örült mikor ujra látta,hogy bennt vagyok!
Holnap viszont már rámeröltetnék hogy hagyjam ott egy idöre..
Hát furcsa nekem ez.ma ne maradjunk,holnap meg mélyviz egyböl..
Ha az alkoholista apukája nem.hagyott volna el,ráérne jövőre is ,ugyanis ha 2 kereset van,nem.mondom hogy sok,söt,,de mégse muszájból.hordanám,mert gyerekek vannak a játszótéren us ,ha annyira,de ami még,efelé huz,hogy idén könnyebben szokik mint jövőre,5évesen..
A bejárás az katasztrofa,és,akkor még ez a beszoktatás modszer is furcsa,de remélem nagyon hogy beválik,vagy pedig marad szépen itthon a nagymamájával 1 évet pluszba
Ami eszembe jutott:
- nem biztos, hogy rossz, hogy nem húzzátok el a beszoktatást. Egy nagyon anyás 4 évesen ovis lett fiú anyjaként mondom ezt. A délelőtti ottmaradás gyorsan ment nálunk (3-4 nap alatt ebédid), de az ottalvósdival elbohóckodtunk egy darabig. A kisebbel már nem így fogom csinálni.
- nem rossz az a vegyes csoport. Az én fiam is abba jár, eddig ő a kicsi közé tartozott, mindjárt 5 éves, most ő a csoport közepe korban kb. Egy csomó mindent megtanulnak a nagyoktól (nem mindig csak jót...), viszont így több dologba bevonhatók, mint egy sima kiscsoportnál, ahol mint foglalkozás nincs.
- a fiúk is szeretnek konyhásat, boltosat játszani, semmi baja nem lesz tőle,
- 14-15 fős csoportnál tedd össze a kezed, nálunk az önkoris oviban 28 a minimum
- próbáld úgy venni a dolgot, hogy jó lesz neki, legyél lelkes, ha látja rajtad/érzi, hogy nem tetszik valami, ő se fog lelkesedni;
Igazad van én bocs,hamar felkaptam a vizet,kissé stresszes vagyok,munkahelyi ,családi gondok stb,.
Amugy nem sértettél meg,igazándibol a magánovin huztam fel magam.
Helyesírás vagy elírási hibáim az a,telefoncserémnek köszönhetö,még uj nekem..
Mindenki válaszát köszönöm!!
Még annyi, igen,lehet van előnye hogy összevonva vannak,de mégsem igazán örülök ,jobb a,saját korosztályával lenne egyben!!! Mind túl nagy kisgyerek ,hacsak véletlen lökje meg neadj Isten,már nagy baj lehet..de,erre gondolni sem akarok! :/
Holnap kiderül mi lesz,pláne ha igy elsö napon már a szabály volt a toppon,nem ö,egyenlöre egyedüli újként :/
Még annyi, igen,lehet van előnye hogy összevonva vannak,de mégsem igazán örülök ,jobb a,saját korosztályával lenne egyben!!! Mind túl nagy kisgyerek ,hacsak véletlen lökje meg neadj Isten,már nagy baj lehet..de,erre gondolni sem akarok! :/
Holnap kiderül mi lesz,pláne ha igy elsö napon már a szabály volt a toppon,nem ö,egyenlöre egyedüli újként :/
Mivel barátságos a kincsem,bizom abban hogy átvészeljük ,meg még a késöbbi feleszmélésénél hogy,ez „kötelezö és nem kedvtelésböl van!!Igy is gyomorideggel teszem majd fel a buszra..:(
Köszi a biztatást..!
Nalunk is vegyes csoport van, vedd ugy, hogy akar a jatszoteren, gyakorlatilag barmikor barmi tortenhet, ne ezen agyalj :)
A lanyomnak is sokat segittek a nagyobbak, most meg o segit a kicsiknek. Szerintem nem feltetlenul art a nagyobb gyerek tarsasaga. Mar 4 eves, nyugi.
Az én nagy fiam is most kezdte az ovit. Eddig nem járt közösségbe max a játszótér. Vegyes csoportba került és nem volt beszoktatás. Bevittem reggel, megnéztem hogy milyen a szoba kb 5 percet voltam vele. jobban mondva nem vele mert Ő elment játszani :) 5 perc után kérdeztem tőle, hogy maradjak vagy menjek - e haza. Azt mondta, hogy menjek csak nyugodtan haza. Ebéd után mentem érte és akkor is csak az volt a kérdése, hogy mért mentem már érte. Én ezen nem problémáztam, hisze ha könnyen megy neki a beszoktatás, akkor azt jelenti, hogy jól érzi ott magát és ennek én örülök.
Szerintem próbálj meg egy kicsit lazább lenni, mert azzal csak megkönnyíted a gyerek életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!