Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerinted jó ötlet IGY oviba...

Szerinted jó ötlet IGY oviba mennie 3 éves kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Nos a helyzet az hogy nagyon tanácstalan vagyok.Nem vették fel az oviba teljes napra csak délig,ebéd után mennem kell érte,mivel itthon vagyok a kistesóval..A beszédben le van maradva nem mindent lehet érteni amit mond egy idegennek pl ovinéninek.Jártunk emiatt beszédfejlesztésre is.De még mindig nem beszél olyan szinten mint egy 3 éves.Például nem tudja kimondani a teljes nevét,a szavaknak általában az első két betüjét mondja,magát még mindig babának nevezi.És csak szeptember 15-étől mehet,igy vették fel az oviba.Félek,hogy esetleg kineveti a többi gyerek,az ovónő pedig nem érti amit mondd.Voltatok hasonló helyzetbe?Egyébként teljesen szobatiszta,nagyon ügyes mindenben,kivéve a beszédje.Szellemileg nincs lemaradva,csak nem tudja magát rendesen kifejezni.Doktornénink szerint jót tenne neki,de én mégis tartok tőle,kérdeztem szeretne-e oviba menni,azt mondta,hogy nem,és hogy fél.Mit tanácsoltok?Adjam be és lesz ami lesz?
2014. aug. 28. 08:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is jót tesz majd a közösség, mert ott azért valamilyen szinten magára lesz utalva, muszáj lesz megértetnie magát és közben látni fogja azt is, hogy más hozzá hasonló korú gyerekek hogyan kommunikálnak. Míg amíg veled van, te gondolom fél szavakból is megérted, így nincs annyira rászorulva, hogy rendesen beszéljen. Még azt tanácsolom, hogy magadban mindenképp rendezd le azt a dolgot, hogy emiatt ne féltsed túlzottan, tudod a gyerekek mindent megéreznek.
2014. aug. 29. 14:21
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat,mindenkinek ment a zöld kéz.Azóta kerestem egy másik ovit,ahol nincsenek olyan sokan,kis családias hangulatú,itt kedvesek voltak az óvóvők,és nem ragaszkodtak ahhoz hogy ebéd után egyből hazavigyem,mert otthon vagyok a kicsivel.Valószínűleg csak addig lesz félnapot amíg beszokik,utána már egész nap.Érdekes,hogy másik oviba kifejezetten csak fél napra vették volna fel ,holott ha felveszik egész napra kell ,nincs olyan h félnapos ovoda,ezt én is tudtam,ezért kerestem egy másikat szerencsére találtam.Remélem a kisfiam is jól fogja érezni magát. :)Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 6. 09:04
 13/14 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem,ez is állami ovi,és logopédusa is van,sajnos a családi napközit már nem tudtuk megfizetni(annó volt beszédindító fejlesztésen,heti egy nap ,egy hónapba 4 nap és ez 30000ft-ba került.)
2014. szept. 6. 09:08
 14/14 anonim ***** válasza:

csanában a havi 30ból kijön 12 teljesidős nap

[link]

nekünk hétfőn kezdődött a csana de már most érezhető a gyereken hogy jobban beszél

2014. szept. 6. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!