Szerinted jó ötlet IGY oviba mennie 3 éves kisfiamnak?
a lányom egyáltalán nem beszélt mikor januárban 3 évesen elkezdte az ovit
most már nagyon szépen mondatokban beszél tény h vannak még hibák benne de már simán mond mondókát énekel csacsog
szal neki jót tett az ovi
fél nap nem a világ
és majd megszereti
valószínűleg azért fél,mert rajtad is érzi a bizonytalanságot
esélyes hogy gyorsabban fejlődne a beszéde,mert egyrészt több beszédet hall, másrészt úgymond rákényszerülne, hogy megértesse magát.
Nem lenne gond szerintem.
enyém megkésett beszédfejlődésű. mi nagyon korán, már 2 évesen tovább vittük, így 3 évesen már egész szépen dumált. viszont neki kommunikációs zavara is van, amiatt voltak igazán nehézségei. pl. echolált, igent még nem használta, szóval olyan autisztikus tünetei voltak emiatt.
de nagyon jót tett neki a közösség. nagyon gyorsan fejlődött a beszéde.
és igen, piszkálták, néha kinevették, de nem vette zokon, mert nem is értette miért nevetnek, inkább jobban figyelt. vagyis inkább úgy írom, hogy megtanult figyelni a beszédére.
egyébként ha ilyen lemaradása van, hogy még mindig babának nevezi magát akkor miért hagytátok abba a terápiát? tsmt-n nem gondolkodtál? nekünk az is sokat segített!
Igen, az én fiam is beszédhibás. Tavaly kezdte az ovit, sokat javult a beszéde. Idén fog kapni fejlesztéseket, mert mi több mint fél évet vártunk a nev. tanácsadóra.
Viszont, olyan nincs, hogy a gyerek csak fél napot maradhat, mer te otthon vagy. Ilyen törvény nincs, ezzel csak le akarják passzolni a gyereket. Ha pl. a fiadnak mégis megtetszene az ovi, barátokat szerezne és szeretne maradni, akkor nyugodtan maradhat, ott is aludhat, nem kötelezhetnek rá, hogy ebéd után vidd haza. Ha felvették, akkor az óvoda nyitva tartásában bent lehet a gyerek.
Ha szeptember 1-jén a fiad már betöltötte a 3. évét, akkor, már szept. 1-jén kezdhet. Miért 15-től?
A lányom idén kezdi az ovit, szept.1-jén, mert már májusban betöltötte a 3. évét, ugyanakkor sehol nem volt kikötve, hogy hozzam haza ebéd után, pedig én is itthon vagyok kisbabával. Ne hagyd magad, állj a sarkadra, mert ki fogják használni, hogy mindenbe beleegyezel!
Tehát, nincs olyan törvény vagy rendelet, hogy a gyereket hozd haza ebéd után.
Pl. én mindenhova gyalog megyek a 3 gyerekkel, mivel nincs jogsim. Reggel fél kilencre legkésőbb be kell érjünk az oviba, ami lakhelyüktől kb. fél óra gyalog (ez a legközelebbi körzetes ovi), majd megyek boltba, ami nem esik útba, tehát kerülő, majd vissza haza. Na, kb. 10-10:30-ra érek haza, el kell látni a babát, főzni és társai. Fél egyre meg menjek vissza a gyerekekért? Na, persze. A kicsit már 11-kor el kell kezdjem etetni, mert most állunk a hozzátáplálás elején, tehát nem megy olyan gyorsan, meg főzzek is és érjek vissza az oviba?
Szóval, ha közel van az ovi, oké, de jól gondold át, hogy a napirenden ez mit változtatni, mennyi mindent?
Gondolom azért nem jár mindenki autóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!